Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020

Στην Ηλιούπολη της Αιγύπτου ανακαλύφθηκαν Πτολεμαϊκοί φούρνοι ψωμιού


Μια γερμανική-αιγυπτιακή αρχαιολογική αποστολή που εργάζεται στο El Matareya στην αρχαία Ηλιούπολη δηλαδή στην Αίγυπτο  έχει ανακαλύψει πολλά τεχνουργήματα κατά τη διάρκεια ανασκαφών του 2019. Οι εργασίες έλαβαν χώρα στο Al Moaskar, στο Nectanebo Α'  και στις περιοχές 251 (οδός Moataseem).

Στην τοποθεσία Al Moaskar - η οποία περιλαμβάνει βιομηχανικά εργαστήρια που χρονολογούνται από τον 6ο αιώνα έως τον 2ο αιώνα π.Χ. - πολλά εργαστήρια επαναχρησιμοποιήθηκαν  τα οποία αντιπροσωπεύουν τμήματα των διαφόρων στοιχείων του ναού. Μερικά από αυτά τα μέρη αποτελούνται από βασιλικά αγάλματα της 18ης Δυναστείας και τμήματα από σκαλισμένα ασβεστολιθικούς ογκόλιθους .


Πτολεμαϊκοί φούρνοι ψωμιού ανακαλύφθηκαν στην Ηλιούπολη της Αιγύπτου
Φωτ: Αίγυπτος. Υπουργείο Αρχαιοτήτων

 Η αποστολή εντόπισε επίσης στη δυτική πλευρά του χώρου, ένα κτίριο από την Πτολεμαϊκή εποχή που περιείχε φούρνους ψωμιού  σύμφωνα με τον Δρ. Aiman ​​Ashmawy, τον επικεφαλής του αιγυπτιακού τομέα αρχαιοτήτων και τον επικεφαλής της Αιγυπτιακής της Αποστολής.
Όσο για την περιοχή του Ναού του Νεκτανανού Α', ο Δρ Dietrich Raue, επικεφαλής της αποστολής, δήλωσε ότι βρέθηκε μια ομάδα με μπάλες εκ  βασάλτου που δείχνουν επιγραφές που αντιπροσωπεύουν τους νόμους της Κάτω Αιγύπτου κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Νεκτάνοβο Α'.




Άλλα τμήματα από κόκκινο γρανίτη χρησιμοποιήθηκαν στο ναό του Nectanebo Α΄ καθώς και ασβεστολιθικά μπλοκ που ήταν μέρη ενός παρεκκλησίου.
Η ανακάλυψη περιλαμβάνει επίσης διάφορα τμήματα αγαλμάτων και αρχιτεκτονικών στοιχείων που αναφέρονται στη δυνατότητα ύπαρξης ενός παλιότερου παλαιότερου ναού που χρονολογείται από την εποχή του βασιλιά Mernptah.


Η περιοχή 251 είναι μια περιοχή που ανασκάφηκε πρόσφατα στη νοτιοδυτική πλευρά της περιοχής, όπου η αποστολή ανακάλυψε ένα πυκνό τοίχο από βότσαλο που εκτείνεται από βορρά προς νότο. Το εύρος του τοίχου που ανακαλύφθηκε μετράται σε 4,4 μέτρα και καλύπτεται με ένα στρώμα λευκού κονιάματος.



Στα δυτικά του τοίχου, ανακαλύφθηκαν τμήματα χαραγμένων λίθων, συμπεριλαμβανομένου ενός από χαλαζία, που φέρει μια επιγραφή που δείχνει τον Akhnaten με τη μορφή σφίγγας που σηκώνει το χέρι του και ένα κομμάτι από ένα πιάτο που απεικονίζει ένα "αυτί", καθώς και κορυφές δύο στηλών. Η αποστολή ανακάλυψε επίσης 12 ταφές Ramesside (Ραμεσσίδων)* στον τόπο αυτό

*Το Νέο βασίλειο, είναι η περίοδος της αρχαίας αιγυπτιακής ιστορίας μεταξύ του 16ου και 11ου αιώνα προ Χριστού, και που περιλαμβάνει τη Δέκατη όγδοη, Δέκατη ένατη, και Εικοστή Δυναστεία Φαραώ. Η ραδιοχρονολόγηση τοποθετεί την ακριβή απαρχή του Νέου βασιλείου μεταξύ του 1570 και 1544 π.Χ.[1]. Το Νέο βασίλειο ακολούθησε την Δεύτερη μεταβατική περίοδο και ακολουθήθηκε από τη Τρίτη μεταβατική περίοδο. Ήταν η περίοδος με τη μεγαλύτερη ευημερία της Αιγύπτου και σηματοδότησε το απόγειο της δύναμής της.
Το τελευταίο μέρος αυτής της περιόδου, υπό την 19η και 20η Δυναστεία (1292–1069 π.Χ.), είναι γνωστό ως η περίοδος των Ραμεσσίδων, που πήρε το όνομα αυτό από τους 11 Φαραώ με το όνομα Ραμσής, αρχίζοντας με τον ιδρυτή της 19ης Δυναστείας Ραμσή Α΄.


ΕΚ.ΤΟΥ.ΣΥΝΕΡΓΆΤΗ ΜΑΣ ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΜΩΝ


Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας http://www.tapantareinews.gr, για περισσότερη ενημέρωση. Εγγραφείτε - SUBSCRIBE: http://bit.ly/2lX5gsJ Website —►http://bit.ly/2lXX2k7 SOCIAL - Follow us...: Facebook...► http://bit.ly/2kjlkot   




Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only