Από την επιφάνεια στο υπέδαφος. Η έρευνα και η έρευνα στην Πομπηία δεν σταματά στα ορατά μέρη της πόλης, αλλά επικεντρώνεται και σε προηγούμενες πτυχές όπως η μελέτη των σηράγγων και των αποστραγγιστικών διαύλων της Αρχαίας Πομπηίας που διασχίζουν το χώρο του Φόρουμ, από τη Porta Marina μέχρι το Villa Imperiale .
Είναι 457 μ. και αυτά τα χωρία έχουν διερευνηθεί χάρη στη συνεργασία με την ομάδα σπηλαιολόγων του Συνδέσμου Cocceius, με την οποία το Αρχαιολογικό Πάρκο Πομπηίας συνήψε συμφωνία το 2018, η οποία επιδιώκει να ανακαλύψει και να μελετήσει το σύστημα αποστράγγισης ομβρίων υδάτων της πόλης, Πολιτικό Φόρουμ.
Ο πρωταρχικός παράγοντας ήταν η υλικοτεχνική δυσκολία των δομών, οι οποίες ήταν φυσικά απρόσιτες χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό και προετοιμασία από τους χειριστές.
Οι σπηλαιολόγοι μελετούν τις σήραγγες και τα κανάλια αποστράγγισης της αρχαίας Πομπηίας |
Δύο φρεάτια στο Πολιτικό Φόρουμ κοντά στο άγαλμα του Κενταύρου παρέχουν πρόσβαση στο αποχετευτικό σύστημα |
Οι αρχαίες αποχετεύσεις της Πομπηίας εξακολουθούν να λειτουργούν και θα χρησιμοποιηθούν και πάλι για να αδειάσουν τα νερά της βροχής στη θάλασσα 2.300 χρόνια μετά την κατασκευή τους
Ανάλυση των σηράγγων αποκάλυψε ότι ήταν σχεδόν ανέγγιχτη για χιλιετίες και το πολύπλοκο σύστημα είναι ακόμα σε άριστη κατάσταση. |
Η πρόσφατη διερεύνηση και λεπτομερής ανάλυση του αποχετευτικού συστήματος είχε ως εκ τούτου τον διπλό στόχο να παρέχει νέες πληροφορίες σχετικά με την εξέλιξη της περιοχής μεταξύ του Πολιτικού Φόρουμ και της Porta Marina, καθώς και τον εντοπισμό των πιθανών κρίσιμων ζητημάτων του συστήματος και των πλέον κατάλληλων τρόπων για την αποκατάστασή του και για τη διατήρηση των αποχετευτικών σωληνώσεων, με σεβασμό στην αρχαιολογική αξία του αρχαίου έργου.
Η πρώτη φάση του έργου - η οποία θα ακολουθήσει δεύτερη φάση με στόχο την αναγέννηση των καναλιών και των δεξαμενών για την αποστράγγιση των υδάτων, η οποία έχει ιδιαίτερη σημασία για τη διασφάλιση του χώρου - έληξε στις αρχές Ιανουαρίου.
Έχει εντοπιστεί ένα δίκτυο σηράγγων και καναλιών το οποίο ξεχωρίζει από ένα ζευγάρι δεξαμενών κάτω από το Φόρουμ, που τρέχει κάτω από τη Via Marina και τελειώνει κοντά στην αυτοκρατορική βίλα. Το σύστημα επέτρεψε την αποστράγγιση του υπερβολικού βρόχινου νερού στο κανάλι της Via Marina από την αρχαία πόλη, προς τη θάλασσα.
Στη σύγχρονη εποχή, το σύστημα καθαρίστηκε σε μεγάλο βαθμό από τις αρχαίες καταθέσεις, προκειμένου να αποκατασταθεί η λειτουργικότητά του. Έχει επίσης καταδειχθεί μια χρονολογία των δομών και του συστήματος στο σύνολό του, έστω και προκαταρκτικά, και έχουν υποτεθεί τρεις βασικές φάσεις της ζωής αυτού του εκτεταμένου υπόγειου συγκροτήματος. μια αρχική ελληνιστική φάση (τέλη 3ου-2ου αι. π.Χ.). μια δεύτερη στην ύστερη δημοκρατική εποχή (αρχές / τέλη του 1ου αι. π.Χ.) και μια τρίτη φάση που αντιστοιχεί στην εποχή του Αυγούστου και της Αυτοκρατορίας (τέλη 1ου αι. π.Χ.-79 μ.Χ.).
Έχει εντοπιστεί ένα δίκτυο σηράγγων και καναλιών το οποίο ξεχωρίζει από ένα ζευγάρι δεξαμενών κάτω από το Φόρουμ, που τρέχει κάτω από τη Via Marina και τελειώνει κοντά στην αυτοκρατορική βίλα. Το σύστημα επέτρεψε την αποστράγγιση του υπερβολικού βρόχινου νερού στο κανάλι της Via Marina από την αρχαία πόλη, προς τη θάλασσα.
Via Marina |
"Το έργο της εξερεύνησης αυτών των σηράγγων αποτελεί μέρος των δραστηριοτήτων του «Αρχαιολογικού Πάρκου της Πομπηίας » που αποσκοπούν στη διεύρυνση της κατανόησης του τόπου, η οποία αποτελεί τη βασική βάση για οποιαδήποτε παρακολούθηση ή διασφάλιση της παρέμβασης", δηλώνει ο γενικός διευθυντής Massimo Osanna - , αλλά ολοκληρωμένη, η εξερεύνηση του σύνθετου συστήματος υπόγειων καναλιών επιβεβαιώνει τις γνωστικές δυνατότητες που διατηρεί το πομπηιανό υπέδαφος και καταδεικνύει πόσο ακόμα πρέπει να διερευνηθεί και να μελετηθεί.
Το δίκτυο των σηράγγων μήκους 1.500 μέτρων αδειάζει το βρόχινο νερό στην κοντινή θάλασσα |
Επιπλέον, πολλά κενά στη γνώση από το παρελθόν σχετικά με ορισμένες πτυχές ή περιοχές της αρχαίας πόλης γεμίζονται, χάρη στη συνεργασία εμπειρογνωμόνων σε διάφορους τομείς, οι οποίοι μας επιτρέπουν να συλλέγουμε πιο ακριβή δεδομένα εξαιτίας εξειδικευμένων δεξιοτήτων που ποτέ δεν είχαν απασχολήθηκε σε άλλες περιόδους ανασκαφής ή μελέτης. "
Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας http://www.tapantareinews.gr, για περισσότερη ενημέρωση. ⭐Εγγραφείτε - SUBSCRIBE: http://bit.ly/2lX5gsJ Website —►http://bit.ly/2lXX2k7 SOCIAL - Follow us...: Facebook...► http://bit.ly/2kjlkot
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.