Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

Οτι έχουν εντοπίσει τον τάφο της Κλεοπάτρας υποστηρίζουν Αρχαιολόγοι

Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι είναι κοντά σε μια μεγάλη ανακάλυψη, αυτή του τάφου του Μάρκου Αντώνιου και της Κλεοπάτρας. Όπως ισχυρίζονται, μάλιστα, γνωρίζουν πού να σκάψουν και ελπίζουν να αποκαλύψουν τον τάφο «σύντομα».

Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα, το επίμαχο σημείο, το οποίο εντοπίστηκε με ειδικό ραντάρ, βρίσκεται μερικά χιλιόμετρα έξω από την Αλεξάνδρεια, σε μια δαιδαλώδη σήραγγα περίπου 20 μέτρα κάτω από τον ναό Ταμπουσίρις Μάγκνα, που χτίστηκε το 300 π.Χ. προς τιμή της θεάς Ίσιδος.


ellinondiktyo.blogspot.com

ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟ  ΕΧΟΥΝ ΙΣΧΥΡΙΣΤΕΊ ... ΑΠΟ ΤΟ 2009 ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ...! 


Οι ιστορικοί είναι σίγουροι ότι έχουν βρει τον τόπο ταφής, περίπου 18 μίλια από την Αλεξάνδρεια

«Ελπίζω να βρω σύντομα τον τάφο του Αντώνιου και της Κλεοπάτρας. Πιστεύω ότι είναι θαμμένοι στον ίδιο τάφο. Είμαστε πάρα πολύ κοντά στο να ανακαλύψουμε την ακριβή τοποθεσία του. Βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο. Γνωρίζουμε πού πρέπει να σκάψουμε», δήλωσε ο αρχαιολόγος Ζάχι Χουάς.

Από το 2009 ο αρχαιολόγος κάνει κάθε τόσο αυτή την δήλωση ...!
Μάλλον για τουριστική ενίσχυση ...
Σημειώνεται ότι πριν από περίπου τρία χρόνια, ο δρ. Χαουάς είχε επισημάνει ως πιθανό τόπο ταφής των δύο εραστών τον συγκεκριμένο ναό. Σήμερα, ο ίδιος υποστηρίζει ότι αν πράγματι βρέθηκε ο νεκροθάλαμος της Κλεοπάτρας και του Αντώνιου, ο τύμβος θα είναι μεγαλύτερος από εκείνον του Βασιλιά Τουταγχαμών, ο οποίος ανακαλύφθηκε το 1922.

 

Σε ανασκαφές που πραγματοποιήθηκαν παλαιότερα  στον ναό, οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ένα μπρούντζινο άγαλμα της θεάς Αφροδίτης, μία αλαβάστρινη κεφαλή της βασίλισσας Κλεοπάτρας, μία μάσκα -η οποία πιστεύεται ότι ανήκε στον Μάρκο Αντώνιο, και 22 νομίσματα με την εικόνα της τελευταίας βασίλισσας των Αιγυπτίων.

Ο Zahi Hawass (αριστερά) παρουσιάζει ευρήματα από το ναό Toposiris Magna, όπου πιστεύει ότι βρίσκονται τα ερείπια του τάφου του Αντώνιου και της Κλεοπάτρας  Φωτογραφία: EPA

Η Κλεοπάτρα Ζ΄ ήταν η τελευταία της δυναστείας των Πτολεμαίων που κυβέρνησε την ελληνιστική Αίγυπτο, πριν μετατραπεί σε τμήμα της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Τον θάνατό της, σε ηλικία 39 ετών, καλύπτει ένα πέπλο μυστηρίου. ΕΚ ΤΟΥ //www.mirror.co.uk /www.telegraph.co.uk//http://en.people.cn KAI /www.naftemporiki.gr
ΕΚ.ΤΟΥ.ΣΥΝΕΡΓΆΤΗ ΜΑΣ ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΜΩΝ--- https://ellinondiktyo.blogspot.com/

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας http://www.tapantareinews.gr, για περισσότερη ενημέρωση. Εγγραφείτε - SUBSCRIBE: http://bit.ly/2lX5gsJ Website —►http://bit.ly/2lXX2k7 SOCIAL - Follow us...: Facebook...► http://bit.ly/2kjlkot    Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only