Κυριακή 1 Μαρτίου 2020

Ο Δίων Κάσσιος ή Δίων Κάσσιος Κοκκηϊανός (περίπου 155 - 235)

Ο Δίων Κάσσιος ή Δίων Κάσσιος Κοκκηϊανός (περίπου 155 - 235) ήταν Ρωμαίος (πολίτης) ιστορικός ελληνικής καταγωγής ο οποίος διετέλεσε και ύπατος κατά την Ρωμαϊκή περίοδο.Έγραψε στα Ελληνικά την ιστορία της Ρώμης από την άφιξη του Αινεία στην Ιταλική χερσόνησο και συνεπώς από την ίδρυσή της, μέχρι τη σύγχρονή του εποχή, το 229 μ.Χ.


Από τα 80 βιβλία που έγραψε στη διάρκεια 22 ετών πολλά σώζονται μέχρι σήμερα ολόκληρα ή τμήματά τους. Μας διασώζει κάποιο επιτύμβιο επίγραμμα από τον τάφο κάποιου άρχοντα με το όνομα Σίμιλις το οποίο αναφέρει: Σίμιλις ἐνταῦθα κεῖται βιοὺς μὲν ἔτη τόσα, ζήσας δὲ ἔτη ἑπτά. Το επίγραμμα αυτό θεωρείται πως έχει κοινή επίδραση με το έργο De brevitate vitae του L. Annaeus Seneca, λόγω της διάκρισης που γίνεται στο εν λόγω έργο, ανάμεσα στους όρους tempus (το αντικειμενικά μετρήσιμο διάστημα της ζωής) και vita (το διάστημα της ζωής κατά το οποίο κάποιος ζει πραγματικά, έχοντας βρει την maxima res, τον ύψιστο στόχο της ζωής του).

ΤΥΠΩΜΕΝΟ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΛΑΤΙΝΙΚΗ  ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 20 ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΑΤΙΝΙΚΑ 


Σημαντική έκδοση των αρχών του 20ου αιώνα σε μετάφραση του Earnest Cary, στο πλαίσιο των εκδόσεων του Loeb Classical Library, μαζί με το ελληνικό κείμενο σε εννέα τόμους (νούμερο 32, 37, 53, 66, 82, 83, 175, 176, 177 της σειράς).
ΕΚ.ΤΟΥ.ΣΥΝΕΡΓΆΤΗ ΜΑΣ ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΜΩΝ--- https://ellinondiktyo.blogspot.com/Εhttp://bit.ly/2kjlkot    πισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας http://www.tapantareinews.gr, για περισσότερη ενημέρωση. Εγγραφείτε - SUBSCRIBE: http://bit.ly/2lX5gsJ Website —►http://bit.ly/2lXX2k7 SOCIAL - Follow us...: Facebook...► 

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only