Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

Η ετυμολογία των Αρχαίων Ελληνικών Λέξεων




Η Φυσιοκρατική Επιστημονική Αντίληψη του Κόσμου αποτελεί την προϋπόθεση για την κατανόηση της Φύσης και του Ανθρώπου, των έργων του, του παρόντος και του μέλλοντός του, και για την διαμόρφωση της Ανθρωπιστικής και Συμβιωτικής Αντίληψης, η οποία μαζί με την Κοσμοκεντρική Αντίληψη οδήγησε τους Έλληνες στον Προκατακλυσμιαίο Πολιτισμό, στον Πολιτισμό της Κλασικής Ελλάδας και στην Ελληνική Φιλοσοφία.



Οι Ελληνικές λέξεις: Σύμπαν, Κόσμος, Γαλαξίας, Ήλιος, Γαία, Πλανήτες, Δίας, Κρόνος, Άρης με τους δορυφόρους του Φόβο και Δείμο που αναφέρει ο Όμηρος, Αφροδίτη, Ποσειδώνας, Ουρανός κλπ, φανερώνουν τις γνώσεις και την Κοσμοκεντρική Αντίληψη του Κόσμου που είχαν οι Έλληνες πριν από τον κατακλυσμό του Δευκαλίωνα του -9.600 και η Ελληνική Δημοκρατία φανερώνει την Ανθρωπιστική και Συμβιωτική Αντίληψη που επικράτησε στην Αθήνα αρχικά με τον Θησέα και μετά σε όλες τις Ελληνικές Πόλεις.

Αυτή ακριβώς η Φυσιοκρατική, Κοσμοκεντρική και Ανθρωπιστική Αντίληψη του Κόσμου χαρακτήριζε τους επιζήσαντες Έλληνες, μετά την καταστροφή του Δευκαλίωνα , η οποία μαζί με ότι διεσώθη από την Προκατακλυσμιαία Επιστημονική Γνώση, τους οδήγησε στα επιτεύγματα της Φιλοσοφίας, της Δημοκρατίας, της Αστρονομίας, και των Επιστημών και στο θαύμα του Κλασικού Ελληνικού Πολιτισμού, το περιεχόμενο και η ουσία του οποίου παραμένουν σκόπιμα τελείως άγνωστα στους πολλούς, οι οποίοι δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει Ελληνική Κληρονομιά.



Η Ελληνική Κληρονομιά δεν είναι φλυαρίες, σκόπιμες αρλούμπες και παραμύθια. Είναι καταστάλαγμα φυσικών επιστημών και φιλοσοφίας και αποτελεί την πλέον ολοκληρωμένη ΠΥΞΙΔΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, που φανερώνει την τεράστια διαφορά της Κουλτούρας από τον Πολιτισμό.

Κουλτούρα μπορεί να έχουν τα άλλα τέσσερα είδη των κοπαδοποιημένων ανθρωποειδών. Πολιτισμό όμως, μπορεί να έχουν μόνο οι Άνθρωποι.



Η γνώση της Ελληνικής Γλώσσας και η κατανόηση των εννοιών και των ιδεών που περικλείονται στις Ελληνικές Λέξεις, οδηγεί στην ανάκτηση της

Νοημοσύνης και Επιστημονικής Γνώσης των Ελλήνων, και της Προκατακλυσμιαίας και της Κλασικής Εποχής, και στην αναβίωση της Φυσιοκρατικής, Κοσμοκεντρικής, Ανθρωπιστικής και Συμβιωτικής Αντίληψης του Κόσμου.



Οι Ελληνικές λέξεις κυριολεκτούν γιατί κατασκευάστηκαν από Φυσιοκράτες Επιστήμονες και Φιλόσοφους προκειμένου να αποδίδουν την Φυσική Πραγματικότητα, την οποία είχαν ανακαλύψει και περιγράψει, και την οποία ήθελαν να αποκτήσουν όλοι, μέσω της Ελληνικής Γλώσσας.

.

Κάθε Ελληνική Λέξη αντιστοιχεί σε συγκεκριμένες έννοιες και εικόνες της Φυσικής Πραγματικότητας και επιλεγμένες Ελληνικές Φράσεις αντιστοιχούν σε Γεωμετρικά Σχήματα και Μαθηματικές Συναρτήσεις που αφορούν στην δομή, στην λειτουργία και στην αλληλεπίδραση των ελεύθερων και δεσμευμένων ενεργειακών οντοτήτων που αποτελούν το Σύμπαν.

Η Ελληνική γλώσσα κατασκευάστηκε με στόχο να δώσει την δυνατότητα σε όλους όσους την καταλαβαίνουν και την ομιλούν να μπορέσουν να καταλάβουν και να αποκτήσουν Επιστημονική, Φυσιοκρατική, Κοσμοκεντρική, Ανθρωπιστική και Συμβιωτική Αντίληψη του Κόσμου έτσι ώστε τελικά να μπορέσουν να αποκτήσουν Αναλυτική Κριτική Σκέψη.



Λόγου χάρη, όταν ρωτάς κάποιον ‘Τι ηλικία έχεις’, ουσιαστικά τον ρωτάς ‘Πόσες περιστροφές γύρω από τον ήλιο έχεις κάνει’.                                       

Όταν λες ότι ‘ο άνθρωπος γεννιέται με τον χαρακτήρα του’, ουσιαστικά δηλώνεις ότι ‘ο κάθε άνθρωπος γεννιέται έχοντας ήδη μέσα του αυτό που του χαράζει την διαδρομή του στην ζωή του’, και με αυτήν την έννοια χρησιμοποιούσαν την λέξη μοίρα στην φράση ‘ο καθένας έχει την μοίρα του γραμμένη’.                               

Η λέξη εξέλιξη σημαίνει εκ της έλικος, προφανώς του μορίου του DNA, το οποίο η σύγχρονη επιστήμη ανακάλυψε τον 20ο αιώνα.



Όταν αναφερόμαστε στο ‘Μεγάλο Σχέδιο της Αρμονίας των Σφαιρών’ του Πυθαγόρα, ουσιαστικά αναφερόμαστε στην υποκείμενη τάξη, στην γεωμετρική δομή και τους Νόμους της Εξέλιξης του Σύμπαντος και του οτιδήποτε εμπεριέχεται σ’ αυτό, καθώς και τους Νόμους της Μεταβολής του, στις φάσεις Διαστολής και Συστολής του.

Ο Άνθρωπος που ανέστησε τον εγκέφαλο, το νευρικό σύστημα και ολόκληρο τον σκελετό της Ελληνικής Κοσμοκεντρικής Αντίληψης, στο τετράτομο έργο του, ‘Ο Μυστικός Κώδικας του Πυθαγόρα’, λέγεται Ιπποκράτης Δάκογλου, είναι Πολιτικός Μηχανικός και το βιβλίο του είναι ότι σημαντικότερο έχω διαβάσει μέχρι σήμερα.



Τους Έλληνες τους ενδιέφερε πάντοτε η δημιουργία, η αλήθεια και η ουσία, και όχι η περιουσία. Αγαπούσαν την Σοφία.

Η Ελληνική Φιλοσοφία είχε στόχο την κατανόηση του Σύμπαντος, την κατανόηση της Φύσης (συμπεριλαμβανομένου του ανθρώπου), και τον προσδιορισμό του Ατομικού και Κοινωνικού πρακτέου για την ενηλικίωση και την αρμονική συμβίωση των ανθρώπων τόσο μεταξύ τους όσο και με την Φύση.

Οι Έλληνες δεν υπήρξαν ποτέ ρατσιστές, φασίστες ή ναζί, και δεν θεώρησαν ποτέ τον εαυτό τους περιούσιο λαό κάποιου θεού ή εκλεκτή φυλή, όπως κάποιοι άλλοι.

Περιφρονούσαν, ονόμαζαν και θεωρούσαν βάρβαρους όλους αυτούς που ζούσαν κοπαδοποιημένοι σε κοινωνίες αφεντάδων – δούλων στον τότε γνωστό κόσμο, ανεξάρτητα του αν ήσαν αφέντες ή δούλοι, ποιμένες ή πρόβατα.

Το Μόρφωμα Αφέντες – Δούλοι παράγει την κουλτούρα των Νταβατζήδων και την κουλτούρα των Υποζυγίων τους.

Επομένως μόνο οι  Αρχαίοι Έλληνες που ήσαν ελεύθεροι παρήγαγαν Πολιτισμό.

Πολιτισμός δεν μπορεί να υπάρξει μέσα στο Μόρφωμα Αφέντες – Δούλοι.

ΠΗΓΗ  http://ins.web.auth.gr/


http://bit.ly/2kjlkot    Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας http://www.tapantareinews.gr, για περισσότερη ενημέρωση. Εγγραφείτε - SUBSCRIBE: http://bit.ly/2lX5gsJ Website —►http://bit.ly/2lXX2k7 SOCIAL - Follow us...: Facebook...► 




Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only