Κυριακή 8 Μαρτίου 2020

ΠΕΡΑΠΛΑΝΙΣΕΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

  
Αν το δούμε από την πλευρά της Τεχνολογίας τα 20ετές άλμα από το 2020 έως το 2035 θα είναι τεράστιο. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου κάποια στοιχεία του κόσμου μας θα αλλάξουν και θα γίνουν αγνώριστα, ενώ άλλα θα παραμείνουν καθησυχαστικά (ή απογοητευτικά) εξοικειωμένα. Αν εξετάσουμε τα 20 χρόνια έως το 2015. Πίσω το 1995 ήμασταν στις πρώτες μέρες του διαδικτύου, εργαστήκαμε σε θαλάμους και οι υπολογιστές μας ήταν χονδροί και τροφοδοτούμενοι από τα Windows 95. Δεν υπήρχαν τηλεοράσεις με οθόνη αφής ή τηλεοράσεις επίπεδης οθόνης. Οι άνθρωποι γέλασαν την ιδέα της ανάγνωσης ηλεκτρονικών βιβλίων η βλέποντας μια ταινία στο σπίτι, ήταν αδιανόητο η φόρτωση μιας κασέτας στο βίντεο.  
Λοιπόν, τι θα είναι ο κόσμος μας το 2035; Τι σημαίνει το μέλλον για το φαγητό που τρώμε, την τεχνολογία που χρησιμοποιούμε και τα σπίτια στα οποία ζούμε; Θα ήταν δελεαστικό να ξεδιπλώσουμε τα κλισέ - τα χάπια των τροφίμων, τα ιπτάμενα αυτοκίνητα και τις βάσεις στο φεγγάρι - αλλά η πραγματικότητα θα είναι πιθανώς λιγότερο συναρπαστική. Εγώ πιστεύω ο κόσμος το 2035 θα είναι μάλλον σαν να είναι σήμερα, αλλά πιο έξυπνος και πιο αυτόματος. Κάποιες καινοτομίες ίσως να μην παρατηρήσουμε, ενώ άλλα θα μας χτυπήσουν σαν κεραυνός, αλλάζοντας τις ζωές μας για πάντα.  
Το μέλλον του φαγητού  
Δε θα είναι όπως: Η σκηνή στο Willy Wonka & το εργοστάσιο σοκολάτας (1971), όπου Violet Beauregarde έχει ένα ψητό δείπνο τριών πιάτων σε ένα ραβδί τσίχλας.  
Τι θα μπορούσε να είναι: Εγώ πιστεύω «Η επόμενη μεγάλη επανάσταση τροφίμων θα είναι η κάθετη γεωργία στην οποία καλλιεργούμε τρόφιμα και ελεγχόμενα από την Α κατακόρυφα κτίρια παρά σε οριζόντια γη: υδροπονικά φυτά για φρούτα και λαχανικά και κλωνοποιημένο κρέας in-vitro. » Αυτή η αλλαγή συμβαίνει ήδη. Πράσινο αγρόκτημα αγριογούρουνων αυξάνονται και, σπανάκια και άλλα πράσινα υπό LED φώτα σε ένα παλιό εργοστάσιο πλαστικών κοντά στο Σικάγο.  
Οι κατακόρυφες καλλιέργειες, οι γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες και το συνθετικό κρέας θα ανταποκριθούν στην αυξανόμενη ανάγκη μεγαλύτερης αποδοτικότητας των τροφίμων καθώς οι πληθυσμοί συνεχίζουν να αναπτύσσονται. Αλλά θα υπάρξει επίσης 
διστακτική συνειδητοποίηση ότι όλοι πρέπει να τρώμε μια καλύτερη διατροφή, μία που είναι περισσότερο φυτική και λιγότερο εξαρτάται από τα επεξεργασμένα τρόφιμα. Οι  ατέλειωτες της δεύτερης είναι μια αρχή. Εάν αυτό δε λειτουργήσει, θα μπορούσαμε να τρώμε έντομα το 2035. Ήδη δημοφιλές σε μέρη της Ασίας, τα έντομα είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, χαμηλά σε λιπαρά και καλή πηγή ασβεστίου. ​Το μέλλον της αγάπης  
Σίγουρα δε θα είναι όπως: Η ταινία Her (2013), όπου ο Joaquin Phoenix ερωτεύεται ένα λειτουργικό σύστημα τεχνητής νοημοσύνης (AI) που έχει τη φωνή του Scarlett Johansson.  
Τι θα μπορούσε να είναι: Το διαδίκτυο έχει αλλάξει για πάντα τον τρόπο που οι άνθρωποι συναντιούνται και ερωτεύονται. Η online χρονολόγηση και οι υπηρεσίες που βασίζονται σε τοποθεσίες όπως το Vine, Snapchat και Grindr έχουν ανοίξει δυνατότητες που επιτρέπουν στους ανθρώπους να κοιτάξουν πέρα από τους άμεσους φίλους τους, τους φίλους των φίλων και τους συναδέλφους τους.  
Είμαστε όλο και πιο ανεξάρτητοι και λιγότερο περιορισμένοι από τα παλιά κοινωνικά πρότυπα. Αυτό θα έχει αντίκτυπο στις σχέσεις που διαμορφώνουμε, με λιγότερους ανθρώπους να επιλέγουν τον παραδοσιακό γάμο, την αύξηση των επίσημων (και ανεπίσημων) αστικών συνεργασιών και περισσότερους ανθρώπους να παραμείνουν απλοί για περισσότερο ή αν όχι για πάντα.  
Η ανώτερη ερευνητής σε Ινστιτούτα για την έρευνα στο σεξ, το φύλο και την αναπαραγωγή.  
Με τη σύζευξη, τους φίλους με τα οφέλη και τη διαβίωση, γνωρίζουν έναν σύντροφο πολύ πριν να τον δέσουν με κόμπο. Όπου ο γάμος ήταν η αρχή μιας εταιρικής σχέσης, γίνεται το φινάλε.  
Οποιαδήποτε πρόβλεψη για το μέλλον θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη την αβίαστη, προσαρμόσιμη και πρωταρχική ανθρώπινη δύναμη στην αγάπη.Ο δεσμός είναι ανθρώπινος. Αυτή η κίνηση πιθανότατα εξελίχθηκε πριν από περισσότερα από τέσσερα εκατομμύρια χρόνια που το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και οι υπολογιστές πιστεύω δε θα το σβήσουν.  
Το μέλλον της εργασίας  
Δεν θα είναι όπως: Η ταινία Metropolis (1927).  
θα μπορούσε να είναι: Αντί οι άνθρωποι που δουλεύουν με μηχανές, η αυτοματοποίηση είναι πιθανό να αποκατασταθούν κάποιες θέσεις εργασίας: οι οδηγοί των ταξί αντικαθίστανται από αυτοπροωθούμενα αυτοκίνητα Uber. ρεσεψιονίστ που αντικαθίστανται από ρομπότ οι γιατροί ξεπεράστηκαν από αλγόριθμους που μπορούν να συνδεθούν σε τεράστιες ιατρικές βάσεις δεδομένων. Η ταξιδιωτικοί πράκτορες εξοστρακίστηκαν με ταξινομημένα ταξίδια, υπηρεσίες διαδικτυακής κράτησης πτήσεων. Ακόμα και οι συγγραφείς απειλούνται από εταιρείες όπως το Narrative Science, το οποίο χρησιμοποιεί σήμερα AI για να αυτοματοποιήσει τη δημιουργία αθλητικών εκθέσεων και οικονομικών ενημερώσεων.  
Προφανώς, θα δημιουργηθούν και νέες θέσεις εργασίας: ο μηχανικός / μηχανικός υπολογιστών που καθορίζει τα αυτοκινούμενα ταξί Uber. Προγραμματιστές. χαρτογράφων γονιδιώματος και βιοϊατρικών · οδηγούς περιήγησης στο χώρο. και στους αγρότες. Η τεχνολογία θα συνεχίσει να διατηρεί τις επιχειρήσεις και να εξαλείψει τθέσεις εργασίας, δημιουργώντας νέα επαγγέλματα που δεν μπορούμε ακόμη να προβλέψουμε.  
Όσοι από εμάς εργάζονται πιθανότατα δε θα κάθονται σε ένα παραδοσιακό γραφείο. Βλέπουμε ήδη μια αλλαγή στον ορισμό της εργασίας: είναι ένα καθήκον που εκτελείτε, όχι ένα μέρος στο οποίο θα πάτε. Η παραγωγικότητα δε μετράται πλέον καθισμενος σε ένα γραφείο. Δεν υπάρχουν εννέα έως πέντε. Δεν υπάρχει δουλειά για να ζουμε.  
Στην έκθεση MYOB "Το μέλλον της επιχείρησης - Αυστραλία 2040 ***, ο επικεφαλής της τεχνολογίας προτείνει ότι θα δούμε μια επιστροφή σε πιο ζωντανές τοπικές κοινότητες καθώς οι άνθρωποι εργάζονται σε κοντινή απόσταση από τα σπίτια τους.  
"Αντί για το γραφείο ή ακόμη και για το απομακρυσμένο χώρο εργασίας, τα τοπικά κέντρα θα εμφανιστούν ως το σπίτι των επιχειρησιακών γιγαντιαίων αποθηκών που χρησιμοποιούνται από εργαζόμενους από πολλές διαφορετικές εταιρείες, εξαπλωμένοι σε όλο τον πλανήτη ... Εντός του καθένα θα υπάρχουν δωμάτια γεμάτα γιγαντιαίο τοίχοι, μεγέθους οθόνης που μας επιτρέπει να δουλεύουμε σε ένα πλήρως εικονικό μοντέλο telepresence. Οι τράπεζες των τρισδιάστατων εκτυπωτών θα απομακρύνουν συνεχώς προϊόντα που έχουν παραγγείλει οι τοπικές κοινότητες ».  
Το μέλλον της υγείας  
Τι δε θα είναι: Οποιοδήποτε επεισόδιο του Star Trek, όπου ο Bones βγάζει ένα  τρίκυκλο, διαγνωστεί της ασθένεια και στη συνέχεια το θεραπεύει με ένα υπο-σπρέι.  
Τι θα μπορούσε να είναι: Τα νοσοκομεία είναι το πιο ακριβό στοιχείο στο σύστημα υγείας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μελλοντικές στρατηγικές υγειονομικής περίθαλψης θα προσπαθήσουν να αποτρέψουν τους ανθρώπους από αυτές  
Η πρόληψη είναι πιθανό να αποτελέσει το επίκεντρο καθώς αποκτούμε μεγαλύτερο έλεγχο των πληροφοριών για την υγεία μας, χρησιμοποιώντας αυτοελεγχόμενους βιοαισθητήρες και έξυπνα ρολόγια για τη συνεχή συλλογή δεδομένων γυμναστικής. Οι εφαρμογές ιστού θα σπάσουν τα δεδομένα, θα συγχρονιστούν με ηλεκτρονικά αρχεία υγείας. Χρησιμοποιώντας αυτούς τους αριθμούς, οι εταιρείες θα είναι σε θέση να δημιουργήσουν ένα μοντέλο της γενικής σας υγείας που να μπορεί να προβλέψει μελλοντικά προβλήματα. Επειδή θα είναι προειδοποιημένοι, οι ασθενείς θα είναι σε θέση να αναλάβουν δράση νωρίς, αλλάζοντας τις συνήθειες του τρόπου ζωής ή λαμβάνοντας φάρμακα σχεδιαστών προσαρμοσμένα στο δικό τους DNA.  
Η τεχνολογία θα είναι καθοριστική. «Οι πλατφόρμες Telehealth θα κάνουν τον ασθενή στο σπίτι να παρακολουθεί τον κανόνα για εκείνους που του χρειάζονται» Οι γιατροί θα μπορούν να διαβουλεύονται μέσω του Διαδικτύου - την τέλεια λύση για τους ανθρώπους που ζουν σε απομακρυσμένες πόλεις.  
Η χαρτογράφηση του γονιδιώματος θα οδηγήσει σε εξατομικευμένα φάρμακα και σε όργανα αντικατάστασης με 3D εκτύπωση. Εν τω μεταξύ, η τεχνολογία μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV) θα χρησιμοποιηθεί σε αεροσκάφη ασθενοφόρων χωρίς οδηγό. Η εταιρεία Martin Jetpack με έδρα τη Νέα Ζηλανδία έχει ήδη αναπτύξει μια τέτοια ιδέα.  
Φυσικά, η μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση για το τι πρέπει να κάνουμε για να παραμείνουμε υγιείς θα είναι εξίσου σημαντική, καθώς θα αποφύγουμε να περάσουμε μανίες υγείας, όπως χυμό, συμπληρώματα απώλειας βάρους και περίεργες τελετές 
αποτοξίνωσης όπως η κατανάλωση πηλού. Και αν μπορούμε να μείνουμε μακριά από τις φουτουριστικές διαδικασίες αισθητικής χειρουργικής όπως το JewelEye (εμφύτευση κοσμήματα λευκοχρύσου στα λευκά του ματιού για να δώσουμε το λάμψη της ταινίας), τόσο το καλύτερο.  
Το μέλλον της τεχνολογίας  
Τι δεν θα είναι όπως: Η ταινία Elysium (2013), όπου οι υπερ-πλούσιοι, με επικεφαλής  τον Jodie Foster, εγκατέλειψαν τη γη για να ζήσουν σε ένα πολυτελές διαστημικό σταθμό.  
Τι θα μπορούσε να είναι: Η τεχνολογία στηρίζει όλα όσα είδαμε μέχρι τώρα - τρόφιμα, υγεία, σχέσεις και εργασία. Βρισκόμαστε σε ένα μέλλον όπου η βελτιωμένη τεχνολογία μπαταριών θα επιτρέψει πιθανότερα καλύτερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, προσωπικές ιπτάμενες μηχανές, συστήματα μεταφοράς Hyperloop, ιδιωτικό διαστημικό τουρισμό και υπηρεσίες παράδοσης με συρματόσχοινα. Πιθανότατα θα φορούμε αισθητήρες γυμναστικής τύπου Band Aid στο δέρμα μας, χρεώνουμε τις συσκευές μας χρησιμοποιώντας ασύρματη ισχύ, αφήνουμε τους αλγορίθμους να βελτιστοποιήσουν και να φρουρούν τα σπίτια μας και να έχουν εικονικούς βοηθούς (η επόμενη γενιά Google Now, Siri και Cortana) την πλημμύρα των δεδομένων και την νόησή της. Κάποια από αυτά μπορεί να συμβούν. Ή τίποτα από αυτά. Τρία πράγματα, ωστόσο, είναι σίγουρα: η τεχνολογία θα γίνει μικρότερη, πιο έξυπνη και πιο φθηνότερη. Στην πραγματικότητα, πιθανότατα θα είναι τόσο μικρό, έξυπνο και φτηνό, ώστε να μπορέσουμε να βάλουμε σχεδόν όλους τους υπολογιστές και τους αισθητήρες - οι κάτοχοι θα ενημερώσουν το συμβούλιο όταν είναι γεμάτες, οι τηλεοράσεις 4K θα παρατηρήσουν όταν θα σταματήσουμε να παρακολουθούμε και απενεργοποιήστε τους για να εξοικονομήσετε ενέργεια.  
Βρισκόμαστε στο δρόμο προς το Διαδίκτυο των πραγμάτων όπου όλα συνδέονται, όχι μόνο με το Διαδίκτυο αλλά και με όλα.  
Το μέλλον είναι απρόβλεπτο. Η πρόβλεψη του μέλλοντος είναι ως γνωστό επικίνδυνο, ειδικά αν κάποιος ισχυριστεί ότι είναι εμπειρογνώμονας, και στη συνέχεια αποδεχτεί θεαματικά λάθος. Το 1883 ο Λόρδος Kelvin, πρόεδρος της βασιλικής κοινωνίας της Βρετανίας, δήλωσε ότι «οι ακτίνες Χ θα αποδειχθούν μια φάρσα». Ο Arthur Summerfield, γενικός Γραμματέας των ΗΠΑ το 1959, προέβλεψε ότι το ταχυδρομείο θα «παραδοθεί μέσα σε λίγες ώρες από τη Νέα Υόρκη στην Αυστραλία με καθοδηγουμένους πυραύλους». Και πρέπει να είμαστε ευτυχείς που η αντίληψη του Alex Lewyt του 1955 σχετικά με τις «πυρηνικές 
ηλεκτρικές σκούπες» δεν το έφτασε ποτέ στο σχεδιαστήριο.  
Αλλά ότι συμβαίνει στη συνέχεια, θα είναι μια σπουδαία στιγμή το να είμαστε ζωντανοί.  
Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον, αλλά είναι καλή ιδέα να είμαστε προετοιμασμένοι. Ποτέ ήταν η τελευταία φορά που σκεφτικές , τι θα πει αποδράσει; 


ΠΗΓΗ Γεωργουλα Παρασκευή  


Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας http://www.tapantareinews.gr, για περισσότερη ενημέρωση. Εγγραφείτε - SUBSCRIBE: http://bit.ly/2lX5gsJ Website —►http://bit.ly/2lXX2k7 SOCIAL - Follow us...: Facebook...► http://bit.ly/2kjlkot    



Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only