Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

των αρχαίων Ελλήνων Τα ζώδια

Η Αρχαία Ελληνική Γνώση δεν θα μπορούσε παρά να επεκτείνεται και στην Αστρολογία….

Οι πλανήτες του Ηλιακού μας Συστήματος έχουν Αρχαία Ελληνικά Ονόματα, αφού οι πρόγονοι μας μελέτησαν τις επιπτώσεις τους και ανάλογα με αυτές, τους έδωσαν το αντίστοιχο όνομα…
Αν και ο Θεόφραστος διευκρινίζει πως «οι Στωικοί, και ειδικά ο Ποσειδώνιος, είναι υπεύθυνοι για την εισαγωγή της αστρολογίας στην Ελλάδα» από τους Χαλδαίους, είμαστε σε θέση να επισημάνουμε, πως η αστρολογία ήταν γνωστή μερικούς αιώνες νωρίτερα, αφού στους Ορφικούς Ύμνους διαβάζουμε ότι οι «αστερισμοί ορίζουν το πεπρωμένο, ρυθμίζουν τη μοίρα αλλά και τη ζωή των ανθρώπων».

Αναφορές για την Αστρολογία εκτός από τους Ορφικούς Ύμνους θα βρούμε σε διάφορα κείμενα. Ο Ησίοδος έλεγε «οι γάμοι να γίνονται όταν ο πλανήτης Δίας είναι στο ζώδιο των Ιχθύων». Ο Ιπποκράτης και ο Γαληνός αναφέρονταν στις επιρροές που δεχόμαστε από την κίνηση ορισμένων άστρων και πλανητών, οι οποίες επηρεάζουν την υγεία των ανθρώπων. Το ίδιο υποστήριζε και ο Δημόκριτος. Ο Πρόκλος, λέει πως ο ωροσκόπος του παγκοσμίου ωροσκοπίου είναι ο Καρκίνος. Ο Πλάτωνας αναφέρεται στο «αντιπεπονθός» στο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της ζωής, και δίνει εικόνες του ταξιδιού της.

Στην αρχαιότητα οι Έλληνες με μικρομετρικές ρυθμίσεις στις μοίρες του Ζωδιακού, διαίρεσαν εκτός των Ζωδίων σε Δεκατημόρια και Δωδεκατημόρια το κάθε ένα από αυτά, ενώ τόσο οι Εκλείψεις όσο και Νέα Σελήνη, Πανσέληνος και διελεύσεις Πλανητών είχαν ιδιαίτερα μελετηθεί για την κατανόησή τους.
Οι αρχαίοι Έλληνες βέβαια κατά πλειοψηφία δεν είχαν σχέση με την αστρολογία αφού ήταν γνωστή μόνο σε μυημένους σε μυστήρια.

Τα ζώδια και για τους αρχαίους Έλληνες ήταν δώδεκα,όμως έφεραν διαφορετικές ονομασίες.

Aς δούμε όμως τα 12 ζώδια και της αντιστοιχίες τους στο σήμερα ,καθώς και τον θεό όπου είναι αφιερωμένος ο κάθε μήνας και ξεχωριστά.

Ο σημερινός Κριός στην αρχαία Ελλάδα ονομαζόταν Άρνειος….Όσοι είχαν γεννηθεί από 24 Μαρτίου-22 Απριλίου είχαν την θεά Αθηνά προστάτιδα τους. Η θεά Αθηνά σύμφωνα με την αρχαία αστρολογία και βάση του ζωδίου του Άρνειος καθόριζε την μοίρα της ζωής. Κατ’ άλλους αναφέρεται στο αθάνατο χρυσόμαλλο κριάρι που μετέφερε τον Φρίξο και την Έλλη. Επίσης, στην Αιγυπτιακή Μυθολογία, το Κριάρι είναι σύμβολο του Άμμωνος-Ρα, καθώς απεικονίζεται με κέρατα ή ακόμα και κεφάλι κριαριού. Ο Άμμων-Ρα, όπως γνωρίζουμε πολύ καλά ταυτίζεται, ήδη από τον 6ο π.Χ. αιώνα με τον Δία ως Ζευς Άμμων. Αλλά και ο Πίνδαρος στους Πυθιονίκες του, ταυτίζει τον Δία με τον Κριό, καθώς είχε μεταμορφωθεί σε κριάρι (το χρυσόμαλλο) προκειμένου να ξεγελάσει τους Γίγαντες.

Ο σημερινός Ταύρος στην αρχαία Ελλάδα ονομαζόταν Σιδώνιος Ταύρος….Όσοι είχαν γεννηθεί από 23 Απριλίου – 23 Μαΐου είχαν προστάτες τους την θεά Αφροδίτη, που σύμφωνα με την αρχαία αστρολογία και βάση του ζωδίου του Σιδώνιου Ταύρου καθόριζε την μοίρα του πλούτου όποιου ήταν γεννημένος κάτω από την επιρροή του. Συμβολίζεται με τον ταύρο, στον οποίο μεταμφιέστηκε ο Δίας προκειμένου να ξεγελάσει την, αφάνταστης ομορφιάς, Ευρώπη, κόρη του Φοίνικα και της Τηλεφάσας, από την Σιδώνα της Φοινίκης. Όταν εκείνη τον καβάλησε, ο Δίας πέταξε στην θάλασσα και ταξίδεψε έως την Κρήτη. Μαζί της, έκανε τρία παιδιά. Τον Ραδάμανθυ, τον Σαρπηδόνα και τον Μίνωα.

Οι σημερινοί Δίδυμοι στην αρχαία Ελλάδα ονομαζόταν Διόσκουροι…Όσοι είχαν γεννηθεί από 24 Μάιου-22 Ιουνίου είχαν προστάτη τον θεό Απόλλωνα … Διόσκουροι είναι τα δίδυμα παιδιά του Δία και της Λήδας: οι φημισμένοι Λάκωνες Κάστωρ και Πολυδεύκης. Το σύμβολο ΙΙ με το οποίο παριστάνεται το ζώδιο-αστερισμός τους, αποτελεί το έμβλημα που έφεραν οι Σπαρτιάτες στις μάχες. Με τους Διδύμους σχετίζονται οι Στήλες του Ηρακλή, αλλά και το «ποιούν» και το «πάσχον» (γιν-γιανγκ). Επίσης, συμβολίζουν τον θάνατο και την ζωή, καθώς ο Κάστορας ήταν θνητός και ο Πολυδεύκης αθάνατος. Κατ’ άλλους αναφέρεται στον θεό Απόλλωνα τον δίδυμο αδελφό της Θεάς Άρτεμης και Θεό του φωτός και της μαντικής τέχνης και των οραμάτων, της μουσικής, των τραγουδιών και της ποίησης (προστάτης των καλών τεχνών), ο αιώνιος έφηβος.
Ο Απόλλωνας σύμφωνα με την αρχαία αστρολογία και βάση του ζωδίου των Διοσκούρων καθόριζε την μοίρα της αδελφότητας

Ο Καρκίνος δεν άλλαξε κατά την διάρκεια του χρόνου το όνομα του…Όσοι είχαν γεννηθεί από 23 Ιουνίου έως 23 Ιουλίου είχαν προστάτη τον θεό Ερμή.
Ο θεός Ερμής μπορούσε να πετάει πάνω από στεριές και θάλασσες, και ήταν ο μόνος θεός που μπορούσε να μεταφέρεται στον Όλυμπο, στην γη και στον Κάτω Κόσμο ανενόχλητος. Υπάρχουν και αυτοί που υποστηρίζουν ότι συνδέεται με τον γνωστό μύθο της Λερναίας Ύδρας. Ο Ηρακλής ενώ προσπαθούσε να κόψει τα κεφάλια του τέρατος, εμφανίστηκε ένας κάβουρας (καρκίνος), σταλμένος από την Ήρα, με σκοπό να τον βλάψει. Ο Ηρακλής τελικά κατάφερε και τον σκότωσε. Από τον Πλάτωνα θεωρείται ως η πύλη των ψυχών που εισέρχονται στην Γη. Σύμφωνα με την αρχαία αστρολογία σε σχέση με το ζώδιο του Καρκίνου, ο Ερμής καθόριζε την μοίρα της συγγένειας-οικογενείας

Ο σημερινός Λέων  στην αρχαία Ελλάδα ονομαζόταν Βασιλίσκος. Όσοι είχαν γεννηθεί από 24 Ιουλίου – 22 Αυγούστου είχαν προστάτη τον θεό Δια.
Δίας ή Ζεύς σύμφωνα με την αρχαία ελληνική θεογονία είναι ο «Πατέρας των θεών και των ανθρώπων»O Θεός του ουρανού, του κεραυνού, της βροντής, του νόμου, της τάξης και της δικαιοσύνης. Συνδέεται και με τον πρώτο άθλο του Ηρακλή, ο οποίος λόγω της φιλοδοξίας του, δεν σκότωσε το λιοντάρι της Νεμέας με τα όπλα του, αλλά με τα χέρια. Εικάζεται ότι στο μεταίχμιο του Λέοντα και της Παρθένου κατασκευάστηκε η αιγυπτιακή Σφίγγα –γι’ αυτό και είναι μισή άνθρωπος και μισή λιοντάρι!
Ο θεός Δίας, ο προστάτης του ζωδίου, σύμφωνα με την αρχαία αστρολογία σε σχέση με το ζώδιο του Λέοντα η Βασιλίσκου καθόριζε την μοίρα των τεχνών….

Η σημερινή Παρθένος στην αρχαία Ελλάδα ονομαζόταν Δίκη. Όσοι είχαν γεννηθεί από 23 Αυγούστου – 22 Σεπτεμβρίου είχαν προστάτιδα την Θεά Δήμητρα, την θεά της συγκομιδής, της γονιμότητας και του ιερού νόμου. Η Δίκη (Αστραία) είναι κόρη του Δία και της Θέμιδος (ή κατά πάσα πιθανότητα του Αστραίου και της Ηούς). Ήταν εκείνη που έδινε κάθε φορά τον κεραυνό στον Δία και φρόντιζε να βρίσκει τον στόχο του. Πρώτα ζούσε στην Γη με τους θνητούς. Όταν οι άνθρωποι δεν τηρούσαν πια το δίκαιο και άρχισαν στάσεις και πολέμους, η Δίκη δεν παρέμεινε μαζί τους. Ανέβηκε στον Ουρανό, γι’ αυτό και από πολλούς ταυτίζεται με την Νέμεση. Από την Δίκη φαίνεται πως ξεκίνησε η εποχή της μητριαρχίας. Με την νίκη της Αμαζόνας Υψιπύλης από τον Ηρακλή, ο τελευταίος έλαβε την σκυτάλη για την δημιουργία του πατριαρχικού συστήματος. Είτε για την βοήθεια που προσέφερε στον Δία, είτε για το χάσιμο της εξουσίας του γυναικείου φύλου πάνω στο αντρικό, ο Δίας καταστέρισε την Δίκη.
Σύμφωνα με την αρχαία αστρολογία η Δήμητρα σε σχέση με το ζώδιο της Δίκης καθόριζε την μοίρα της υγείας και της δικαιοσύνης.

Ο σημερινός Ζυγός  στην αρχαία Ελλάδα ονομαζόταν Χηλαί Σκορπιού(δαγκάνες Σκορπιού). Όσοι είχαν γεννηθεί από 23 Σεπτεμβρίου – 22 Οκτωβρίου είχαν προστάτη τον Ήφαιστο. Κατά τα ρωμαϊκά χρόνια ονομάστηκε Ζυγός. Ο Ήφαιστος, σύμφωνα με την Ελληνική Μυθολογία, ήταν ένας από τους κύριους Ολύμπιους θεούς του αρχαίου Δωδεκάθεου. Ήταν ο θεός της φωτιάς του ουρανού και της γης και οποιασδήποτε τεχνικής ή τέχνης με αυτήν, όπως της χαλκουργίας, και, εν γένει, μεταλλουργίας….

Ο θεός Ηφαιστος σύμφωνα με την αρχαία αστρολογία σε σχέση με το ζώδιο του Ζυγού καθόριζε την μοίρα του γάμου.

Ο Σκόρπιος δεν άλλαξε κατά την διάρκεια των χρόνων το όνομα του…Όσοι είχαν γεννηθεί από 23 Οκτωβρίου – 22 Νοεμβρίου είχαν προστάτη τον Θεό Άρη.
Ο θεός του πολέμου. Γιος της Ήρας και του Δία. Ήταν προκλητικός, πολεμοχαρής και εκπροσωπούσε την παρορμητική φύση του πολέμου. Η λατρεία του ήταν διαδεδομένη στην Πελοπόννησο, στη Σπάρτη, στο Άργος και τη Μαντίνεια. Θεωρούσαν ότι ήταν παρών σε όλα τα πεδία της μάχης, είτε πεζός είτε πάνω στο άρμα του. Τα σύμβολα του ήταν το δόρυ και ο αναμμένος πυρσός. Μία από τις πολλές εκδοχές του μύθου, αναφέρει ότι τον Σκορπιό δημιούργησε η θεά Άρτεμις προκειμένου να τσιμπήσει τον όμορφο Ωρίωνα, διότι σε κάποιο κυνήγι μαζί της προσπάθησε να την βιάσει.
Ο θεός Άρης σύμφωνα με την αρχαία αστρολογία σε σχέση με το ζώδιο του Σκορπιού καθόριζε την μοίρα θανάτου…

Ο σημερινός Τοξότης στην αρχαία Ελλάδα ονομαζόταν Κένταυρος ή Κρότων. Όσοι είχαν γεννηθεί από 23 Νοεμβρίου -22 Δεκεμβρίου είχαν προστάτιδα την θεά Άρτεμη. Κατά μία εκδοχή πρόκειται για τον Κένταυρο Χείρωνα. Άλλοι όμως λένε ότι πρόκειται για τον Κρότωνα, γιο της Εύφημης, της τροφού των Μουσών, ο οποίος εφηύρε το τόξο. H Άρτεμη, η προστάτιδά του, είναι μια από τις παλαιότερες, πιο περίπλοκες αλλά και πιο ενδιαφέρουσες μορφές του ελληνικού πανθέου. Κόρη του Δία και της Λητώς, δίδυμη αδερφή του Απόλλωνα, βασίλισσα των βουνών και των δασών, θεά του κυνηγιού, προστάτιδα των μικρών παιδιών και ζώων.

Η θεά Άρτεμης σύμφωνα με την αρχαία αστρολογία σε σχέση με το ζώδιο του Τοξότη καθορίζει την μοίρα την πνευματικότητα και την θρησκεία
Ο σημερινός Αιγόκερος στην αρχαία Ελλάδα ονομαζόταν Παν. Όσοι είχαν γεννηθεί από 23 Δεκεμβρίου -22 Ιανουαρίου είχαν προστάτιδα την θεά Εστία…θεά της εστίας,του σπιτιού, της οικογενειακής ζωής, της οικογένειας και του κράτους,η οποία λάμβανε την πρώτη προσφορά σε κάθε θυσία που λάμβανε χώρα σε μια οικία και δεν είχε δημόσια λατρεία. ΠΑΝ είναι ο τραγόμορφος γιος του Αιγίπανα. Όταν ο Δίας εκστράτευσε εναντίων των Τιτάνων, ο Πάνας τους τρόμαξε τόσο ξαφνικά που άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι. Από το όνομα «Παν» δημιουργήθηκε η λέξη «πανικός» κι ύστερα από αυτό, ο Δίας τον τίμησε με καταστερισμό. Σύμφωνα με τον Πλάτωνα, θεωρείται ως η πύλη για την έξοδο των ψυχών. Συχνά συγχέεται με την Αμάλθεια, δηλαδή την κατσίκα με το κέρατο της αφθονίας.
Η θεά Εστία συμφωνία με την αρχαία αστρολογία σε σχέση με το ζώδιο του Αιγόκερου καθορίζει  την μοίρα των εξουσιών και των τιμών.

Ο σημερινός Υδροχόος στην αρχαία Ελλάδα ονομαζόταν Γανυμήδης.Όσοι είχαν γεννηθεί από 23 Ιανουαρίου – 20 Φεβρουαρίου είχαν προστάτιδα την θεά Ήρα την Θεά του γάμου, των γυναικών, του τοκετού και της οικογένειας. Η Ήρα ήταν σύζυγος του Δία, κόρη του Κρόνου και της Ρέας. Ζήλευε τον άνδρα της Δία για τις απιστίες του προς αυτήν και πολλές φορές εκδικήθηκε τις γυναίκες με τις οποίες την απατούσε ο Δίας. Ο Γανυμήδης είναι ο οινοχόος των θεών. Ήταν τόσο ωραίος, που ο Δίας τον απήγαγε και τον έφερε στον Όλυμπο. Εκεί, οι θεοί τον έκριναν άξιο να τους σερβίρει κρασί. Έτυχε αθανασίας που, τότε, ήταν άγνωστη στους ανθρώπους. Από την κανάτα που κρατάει δεν χύνεται νερό (υδροχόος) αλλά κρασί και πολλοί θεωρούν ότι είναι το νέκταρ που πίνουν οι θεοί. Κατ’ αυτόν τον τρόπο διανέμει το Διονυσιακό κρασί σε κάθε συνδαιτυμόνα που είναι μία άλλου είδους Θεία Κοινωνία.

Η θεά Ήρα σύμφωνα με την αρχαία αστρολογία σε σχέση με το ζώδιο του Υδροχόου καθορίζει την μοίρα της φιλίας

Ο σημερινός Ιχθύς δεν άλλαξε κατά την διάρκεια των χρόνων το όνομα του….Όσοι είχαν γεννηθεί από 21 Φεβρουαρίου – 23 Μαρτίου είχαν προστάτη τον Θεό Ποσειδώνα, έναν από τους κύριους Ολύμπιους Θεούς, ο υπέρτατος θεός των υδάτων, (λιμνών, ποταμών, πηγών) και κατ΄ επέκταση της θάλασσας (εξ ου και Πελαγαίος καλούμενος). Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, οι δύο Ιχθύες είναι η θεά Αφροδίτη και ο γιος της ο Έρωτας, οι οποίοι τρομοκρατημένοι από τους Γίγαντες και ειδικά τον Τυφώνα, εγκατέλειψαν προσωρινά (όπως και οι άλλοι θεοί) τον Όλυμπο, μέχρι να ανασκουμπωθούν, και κατέφυγαν στην Αίγυπτο, όπου εκεί μεταμορφώθηκαν σε ψάρια. Για να τιμήσουν τους δύο αυτούς ιχθύες, τους τοποθέτησαν στον ουρανό με έναν σύνδεσμο αναμεταξύ τους (τους λεγόμενους «λινούς») για να δείξουν την συγγένειά τους (μάνα και γιος). Άλλη εκδοχή θέλει τους δύο ιχθύες να είναι τα δύο δελφίνια που συνόδευαν πάντα τον θεό Ποσειδώνα.
Ο θεός Ποσειδώνας σύμφωνα με την αρχαία αστρολογία σε σχέση με το ζώδιο του καθορίζει την μοίρα του εσώτερου ψυχισμού και της έχθρας.


ΠΗΓΗ starvoice

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας http://www.tapantareinews.gr, για περισσότερη ενημέρωση. Εγγραφείτε - SUBSCRIBE: http://bit.ly/2lX5gsJ Website —►http://bit.ly/2lXX2k7 SOCIAL - Follow us...: Facebook...► http://bit.ly/2kjlkot    







Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only