Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Της αρχαίας Αθήνας μονοπάτια

Ανακαλύπτουμε την αρχαία Αθήνα μέσα από μια βόλτα στα μονοπάτια του ιστορικού κέντρου της πόλης που γέννησε τη δημοκρατία και τον πολιτισμό. Ακολουθήστε τις διαδρομές που σας προτείνουμε στην καρδιά του ιστορικού κέντρου και ακούστε τα μυστικά που σας ψιθυρίζουν οι αρχαίοι Αθηναίοι!

Βγαίνοντας από τον ηλεκτρικό σταθμό του Θησείου, θα νιώσετε την αύρα της αρχαίας Αθήνας να σας περιβάλλει.
Περπατήστε από το Θησείο προς το Μοναστηράκι, ακολουθώντας την οδό Αδριανού, σε μια πανέμορφη διαδρομή όπου θα συναντήσετε στα δεξιά σας την Αρχαία Αγορά των Αθηνών. Περιηγηθείτε στα μονοπάτια της καρδιάς της Αρχαίας Αθήνας, όπου σύχναζαν οι αρχαίοι Αθηναίοι και νιώστε ότι κάνετε ένα ταξίδι στον χρυσό αιώνα του Περικλή.
Ναός του Ηφαίστου - Photo by Dinos P.
Στον αρχαιολογικό χώρο θα θαυμάσετε το ναό του Ηφαίστου, τον καλύτερα διατηρημένο αρχαίο ναό της Ελλάδας, αλλά και τη στοά του Αττάλου, στην οποία σήμερα στεγάζεται το μουσείο της Αρχαίας Αγοράς, που αποτελούν τα μόνα κτίσματα που έχουν διατηρηθεί ανέπαφα.
Ρωμαϊκή Αγορά - Photo by fruitsoflunacy
Βγαίνοντας από την Αρχαία Αγορά, θα συναντήσετε τη Ρωμαϊκή Αγορά, όπου σε καλή κατάσταση διασώζεται ο Πύργος των Ανέμων ή αλλιώς Ωρολόγιο του Κυρρήστου, που θεωρείται ο αρχαιότερος μετεωρολογικός σταθμός του κόσμου και η Δυτική Πύλη. Συνεχίστε τον περίπατο στην αρχαία ιστορία της Αθήνας, ακολουθώντας την οδό Αδριανού ως το τέλος της, για να συναντήσετε την πύλη του Αδριανού και το ναό του Ολυμπίου Διός. Η πύλη του Αδριανού είναι η Ρωμαϊκή αψίδα της Αθήνας που δίνει πρόσβαση στο ναό του Ολυμπίου Διός και χτίστηκε προς τιμή του Αδριανού.
Πύλη του Αδριανού - Photo by Mariana Nak.
Στη συνέχεια, μπείτε στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, όπου θα επισκεφθείτε οπωσδήποτε το Μουσείο της Ακρόπολης για να ανακαλύψετε τα συναρπαστικά εκθέματά του.
Θέατρο του Διονύσου - Photo by Hannah
Μετά την επίσκεψή σας, στα αριστερά σας θα συναντήσετε το Θέατρο του Διονύσου, ο σημαντικότερος γνωστός υπαίθριος θεατρικός χώρος στην αρχαία Αθήνα. Περπατήστε τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου ως το τέλος της για να συναντήσετε την Αποστόλου Παύλου. Στα αριστερά σας θα αντικρύσετε το λόφο του Φιλοπάππου και στα δεξιά σας τον λόφο του Αρείου Πάγου.
Αρχαιολογικός χώρος Ακρόπολης - Photo by Christos Drazos
Κάντε δεξιά για να περιηγηθείτε στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης και να θαυμάσετε τα Προπύλαια, τον Παρθενώνα, το Ερεχθείο και τον Ναό της Απτέρου Νίκης. Για μια ακόμη υπέροχη θέα της Αθήνας που προτιμούν οι ντόπιοι, ανεβείτε στο λόφο της Πνύκας.
Στη συνέχεια περιηγηθείτε στην Πλάκα, την πιο όμορφη συνοικία της Αθήνας, όπου θα συναντήσετε μικρές εκκλησίες, ένα τζαμί, το χαμάμ αλλά και το πρώτο πανεπιστήμιο της Ελλάδας. Θαυμάστε τη θέα της ρωμαϊκής αγοράς από ψηλά και κάντε βόλτα στην ομορφότερη γειτονιά της Πλάκας, τα Αναφιώτικα.
Βιβλιοθήκη του Αδριανού - Photo by Dimitris Agelak

ΠΗΓΗ infokids
Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας http://www.tapantareinews.gr, για περισσότερη ενημέρωση. Εγγραφείτε - SUBSCRIBE: http://bit.ly/2lX5gsJ Website —►http://bit.ly/2lXX2k7 SOCIAL - Follow us...: Facebook...► http://bit.ly/2kjlkot    




Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only