Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

ΔεδΩμενα ………….Χ

Όλοι είμαστε  πολύ πιο τυχεροί από ότι πιστεύομαι. Ασχολούμαστε συνεχώς με σκέψεις για πράγματα που δεν έχουμε και για εμπειρίες που λείπουν. 
Πρέπει να μάθουμε να είμαστε ευγνώμονες  για όλα όσα έχουμε και ότι πρόκειται να λάβουμε. Αν σταματούσαμε για μια στιγμή και  κοιτάξουμε γύρω μας, θα βρούμε ατελείωτα πράγματα που έχουμε και άλλοι δεν είναι τόσο τυχεροί να έχουνε. Οι άνθρωποι παραπονιούνται συνεχώς για την ύπαρξη ενός ξεπερασμένου μοντέλου αυτοκινήτου ή τηλεφώνου, όταν θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες ότι τα έχουμε και αυτά. 
"Η ευγνωμοσύνη ξεκλειδώνει την πληρότητα της ζωής. Γυρίζει αυτό που έχουμε σε αρκετά, και πολλά άλλα. Γίνεται άρνηση στην αποδοχή, χάος στην τάξη και σύγχυση στη σαφήνεια. Μπορεί να μετατρέψει ένα γεύμα σε μια γιορτή, ένα σπίτι σε ένα παλάτι, έναν ξένο σε έναν φίλο. Η ευγνωμοσύνη έχει νόημα για το παρελθόν μας, φέρνει την ειρήνη για το σήμερα και δημιουργεί ένα όραμα για το αύριο. " 
Πραγματικά, δεν ξέρουμε πόσο καλά την έχουμε μέχρι να φύγουν αυτά που θεωρούμε δεδομένα. Στις σχέσεις εμείς η άνθρωποι τείνουμε να γινόμαστε πολύ άνετοι και ως εκ τούτου βαριόμαστε και ησυχαζόμαστε. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απιστία και στην καταστροφή της ίδιας της σχέσης. Μόνο μέχρι να καταστραφούν η σχέσης μας, συνειδητοποιούμε το τρομερό, μην αναστρέψιμο λάθος που έχει γίνει. Σε αυτό το σημείο είναι είδη πολύ αργά.  Όταν δεν  καταφέρουμε να συνειδητοποιήσουμε έγκυρα πόσο τυχεροί ήμασταν και ως εκ τούτου καταστρέφονται  αυτά που αγαπάμε. 
Οι άνθρωποι παίρνουν καθημερινά ατυχήματα που αλλάζουν τη ζωή τους. Κοιτάξτε της βομβιστικής επίθεσης μετάξι κρατών, οι συμμετέχοντες δεν έχουν ιδέα ότι η ζωή τους επρόκειτο να αλλάξει για πάντα. Εάν παίρνουμε κάτι ως δεδομένο, δεν ανησυχούμε ή δε σκεφτόμαστε γιατί υποθέτετε ότι θα είμαστε έτσι για πάντα. Μερικοί από αυτούς τους ανθρώπους δε θα έχουν ποτέ τη δυνατότητα να περπατήσουν ξανά, κάτι που εμείς θεωρούμε δεδομένο καθημερινά. Οι τραγωδίες όπως αυτές μας κάνουν να ξαναδούμε τη ζωή μας, με άλλο μάτι ενδεχόμενος. Ο Κορωναίος ιός που τώρα έχει ξεσπάσει, η πανδημία του αιώνα; Μάλλον,. Πόσο “τραγικές” θα είναι η επιπτώσεις;, δεν ξέρουμε. Δε σκεφτόμαστε ποτέ όμως  ότι θα χάσουμε κάποιον δικό  μας. Δε σκεφτόμαστε ότι το αύριο μπορεί να μην έρθει ποτέ, για μας η τα παΐδια μας . 
"Να μην παίρνουμε κάποιον που αγαπάμε ως δεδομένο. Να κρατάμε κάθε άνθρωπο κοντά στην καρδιά μας επειδή μπορεί να ξυπνήσουμε μια μέρη  και να 
συνειδητοποιήσουμε  ότι χάσαμε ένα διαμάντι, ενώ ήμασταν πολύ απασχολημένοι να συλλέγουμε πέτρες . 
 Έχουμε φαγητό στο τραπέζι και μια στέγη πάνω από τα κεφάλια μας; Τόσοι πολλοί άνθρωποι στον κόσμο θα κάναν τα πάντα για αυτά τα πράγματα,  (εδώ υπάρχει ένα μεγάλο “άλλα”) εξακολουθούμε να παραπονιόμαστε καθημερινά ότι δεν έχουμε αρκετά. 
Αξιοποιούμε τους ανθρώπους στη ζωή μας με λάθος τρόπο, όπως τους φίλους και την οικογένειά μας.  Κάνουμε το θανατηφόρο λάθος να υποθέτουμε ότι αυτοί οι άνθρωποι θα είναι απλά εκεί για μας χωρίς να προσφέρουμε επιπλέον προσπάθεια.  
"Να μάθουμε να εκτιμάμε τι έχουμε πριν ο χρόνος μας κάνει να εκτιμήσουμε τι είχαμε." 
Αυτό είναι ένα φυσικό επακολουθώ που συμβαίνει σε όλους μας. Πρόκειται για μια προεπιλεγμένη λειτουργία στην οποία εισερχόμαστε όλοι όταν είμαστε εφησυχασμένοι σε διάφορες πτυχές της ζωής μας. Πρέπει να ξανακερδίσουμε τη συνείδηση ​​των πραγμάτων στη ζωή που έχουμε τόσο συνηθίσει. Φανταστείτε πόσο σκληρή θα ήταν η ζωή αν δεν είχαμε πρόσβαση στο Διαδίκτυο ή στα τρόφιμα ή στον καθαρισμό του πόσιμου νερού. Όταν συνειδητοποιήσουμε πόσο ευλογημένοι ήμαστε πραγματικά, τότε θα μάθουμε  να εκτιμάμε τα «μικρά» πράγματα στη ζωή. 
Η ζωή είναι πολύ μικρή για να χάσουμε το χρόνο μας να σκεφτόμαστε το  τι δεν έχουμε. Προφανώς, μπορούμε να επιβιώσουμε χωρίς αυτά, αφού  το έχουμε κάνει τόσα χρονιά. Τα πράγματα δε μας κάνουν ευτυχισμένους, είναι το πώς νιώθουμε μέσα μας που έχει σημασία. Αυτό που βγάζουμε από τη ζωή εξαρτάται εξ ολοκλήρου από τη στάση μας. Τα πράγματα που πραγματικά παρέχουν ευτυχία είναι συνήθως ακριβώς μπροστά μας. Αυτό θα πρέπει να κάνουμε, να θυμόμαστε συνεχώς πως θα ήμασταν  χωρίς αυτά. 
Να εξετάζομαι τα θετικά πράγματα που κερδίσαμε μέχρι τώρα  τους ανθρώπους που κατορθώσαμε να κρατήσομε γύρω μας και κοντά μας. Τα πράγματα που θεωρούμε δεδομένα είναι τα πράγματα που οι άλλοι προσεύχονται να έχουν.

ΠΗΓΗ Γεωργουλα Παρασκευή

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only