Σάββατο 23 Μαΐου 2020

Ένα Ελληνικό όνομα στα δάση του Αμαζόνιου Η «Μακεδονία» της Κολομβίας


Στην Κολομβία, μέσα στα δάση του Αμαζονίου υπάρχει ένα χωριό με το όνομα «Macedonia – Μακεδονία». Η εν λόγω κοινότητα της Μακεδονίας αριθμεί κάποιες εκατοντάδες κατοίκους.
Ζουν από το ψάρεμα, το κυνήγι και την χειροτεχνία που απευθύνεται στους λίγους εποχιακούς τουρίστες το Πάσχα και τον Ιούνιο από την υπόλοιπη Κολομβία
Τα σπίτια στην Μακεδονία είναι χτισμένα σε πασσάλους, για προστασία από τυχόν υπερχειλίσεις, αλλά και από δυσάρεστες επισκέψεις ανακόντα και κροκοδείλων.
Υπάρχουν ένα σχολείο και μια εκκλησία. Το αυτοκίνητο είναι άγνωστη λέξη στους κατοίκους.


Απορία φυσικά αποτελεί το πώς οι ιθαγενείς κάτοικοι χρησιμοποιούν το ιστορικό όνομα της Μακεδονίας για το χωριό τους.
Σε αυτό ενδεχομένως να δίνει απάντηση, μεταξύ των άλλων, η Henriette Mertz (1898-1985), Αμερικανίδα νομικός και ιστορικός ερευνητής. Ανέτρεψε με την έρευνά της την κρατούσα και παγιωμένη αντίληψη σε σχέση με το ταξίδι του Οδυσσέα, που το περιόριζε  μόνο στην περιοχή της Μεσογείου.
Το 1965 εξέδωσε στο Σικάγο το βιβλίο «The Wine Dark Sea», στο οποίο απέδειξε όχι μόνον ότι ο Οδυσσέας έπλευσε εκτός Μεσογείου, αλλά ότι μάλιστα έφτασε ως την Αμερική.
Εντόπισε ακόμη τα μέρη που επισκέφθηκε ο Οδυσσέας, βάσει της ταχύτητας  με την οποία κινούνται τα θαλάσσια ρεύματα και την διάρκεια των ταξιδιών από σταθμό σε σταθμό και σύμφωνα πάντα με τις ακριβείς αναφορές του Ομήρου.


Λέτε τα ονόματα, όπως το «Μακεδονία», να οφείλονται στην πανάρχαια επίσκεψη των Ελλήνων στην Αμερική;
Η υπέροχη διακόσμηση που έχουν, είναι γεμάτα γεωμετρικά σχήματα, ακριβώς, όπως στην Αρχαία Ελλάδα αλλά και δελφίνια. Είναι ζωγραφισμένες με χρώματα φτιαγμένα από τα φυτά της ζούγκλας.


Δείτε την Eudocia (Ευδοκία) Moran, πρόεδρο της συντεχνίας των γυναικών της Μακεδονίας.ΠΗΓΗ https://thesecretrealtruth.blogspot.com/2020/05/blog-post_6577.html
Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only