Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

Του 16ου Αιώνα Μαζικός Τάφος Αποκαλύπτει Ζοφερά Υπολείμματα Άνω Των 100 Παιδιών Με Νομίσματα Στο Στόμα Τους

Τα λείψανα άνω των 100 παιδιών, μερικά με νομίσματα στο στόμα τους, ανακαλύφθηκαν στη νοτιοανατολική Πολωνία, επιβεβαιώνοντας τοπικούς θρύλους ενός παιδικού νεκροταφείου.
Συνολικά, 115 b odies ανακαλύφθηκαν από αρχαιολόγους, αφού οι εργάτες οικοδομών ανακάλυψαν ανθρώπινα οστά κατά τη διάρκεια της εργασίας στον δρόμο S19 στο J eżowe κοντά στην πόλη Nisko στην επαρχία Podkarpackie.
Μερικοί από τους σκελετούς των παιδιών είχαν νομίσματα στο στόμα τους.Arkadia Firma Archeologiczna / Facebook
Επιβεβαιώνοντας την ανακάλυψη, η Γενική Διεύθυνση Εθνικών Δρόμων και Αυτοκινητόδρομων είπε: «Με βάση τις αρχαιολογικές παρατηρήσεις μέχρι σήμερα, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι περίπου το 70-80 τοις εκατό όλων των ταφών είναι παιδιά».
Όταν οι αρχαιολόγοι κοίταξαν πιο στενά τα πτώματα, έμειναν έκπληκτοι όταν βρήκαν μερικά από αυτά είχαν νομίσματα στο στόμα τους.
Τα πτώματα βρέθηκαν σε αμμώδες έδαφος και ήταν διατεταγμένα σε έναν άξονα Ανατολής-Δύσης, όλα με κεφαλές προς τα δυτικά στην πλάτη τους με τα χέρια στις πλευρές τους.Arkadia Firma Archeologiczna / Facebook
Η Katarzyna Oleszek, αρχαιολόγος που εργάζεται στο χώρο, είπε: «Είναι σίγουρα ένα σημάδι των πεποιθήσεών τους. Τα νομίσματα ονομάζονται οπόλ των νεκρών ή ο Όμπολ του Χάρον. Είναι μια παλιά, προχριστιανική παράδοση. Αλλά καλλιεργήθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα, ακόμη και μέχρι το δέκατο ένατο αιώνα, ασκήθηκε από τον Πάπα Πιό ΙΧ. «
Ο όμπολ του Χάρον είναι ένας όρος για ένα κέρμα που τοποθετείται στο στόμα ενός νεκρού πριν από την ταφή. Η παράδοση ανάγεται στην αρχαία Ελλάδα και τη Ρώμη. Το νόμισμα ήταν μια πληρωμή ή δωροδοκία για τον Χάρον, τον πορθμείο που μετέφερε ψυχές πέρα ​​από τον ποταμό που χώριζε τον κόσμο των ζωντανών από τον κόσμο των νεκρών.
Το εύρημα επιβεβαιώνει τις θεωρίες των αρχαιολόγων και τις εικασίες των ντόπιων ότι τα παιδιά θάφτηκαν σε νεκροταφείο σε μια περιοχή γνωστή ως Εκκλησία.Arkadia Firma Archeologiczna / Facebook
Ωστόσο, τα  πτώματα που βρέθηκαν στο Jeżowe δεν χρονολογούνται τόσο πίσω. Τα νομίσματα που βρέθηκαν κόπηκαν στην εποχή του Sigismund III Vasa, ο οποίος ήταν ο βασιλιάς της Πολωνίας από το 1587 έως το 1632. Επίσης βρέθηκαν νομίσματα γνωστά ως boratynki, τα οποία χρονολογούνται από τη βασιλεία του John II Casimir από το 1648 έως το 1668.
Το εύρημα επιβεβαιώνει τις θεωρίες των αρχαιολόγων και τις εικασίες των ντόπιων ότι τα παιδιά θάφτηκαν σε νεκροταφείο σε μια περιοχή γνωστή ως Εκκλησία.
Η Katarzyna Oleszek, αρχαιολόγος που εργάζεται στο χώρο, είπε ότι η απουσία κουμπιών, καρφιών ή λαβών φέρετρου υποδηλώνει ότι η κοινότητα που έθαψε τα παιδιά ήταν πολύ φτωχή.Arkadia Firma Archeologiczna / Facebook
Εκτός από τα νομίσματα δεν βρέθηκαν άλλα αντικείμενα στους τάφους. Δεν υπήρχαν κουμπιά, καρφιά ή λαβές φέρετρου, κάτι που λέει ο Oleszek ότι η κοινότητα που τα έθαψε ήταν πολύ φτωχή.
Η περιοχή είναι πλέον δασωμένη και δεν υπάρχουν σοβαροί δείκτες. Μόνο ένα μικρό εκκλησάκι προσφέρει οποιοδήποτε σημάδι της πρώην εκκλησίας.
Ο Oleszek είπε: «Η διάταξη των σκελετών, η κατάσταση της συντήρησής τους, δείχνει ότι η ανακάλυψη είναι ένα νεκροταφείο καθολικής εκκλησίας, το οποίο σίγουρα φροντίστηκε. Κανένας τάφος δεν έχει υποστεί ζημιά από άλλον. Οι κάτοικοι ήξεραν ακριβώς πού είχαν τάφους και τους φρόντιζαν. «Gminne Centrum Kultury με Jeżowem / Facebook
Ο Oleszek είπε: «Γνωρίζουμε από πηγές ότι κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης των επισκόπων της Κρακοβίας εδώ στο Jeżowe 1604 υπήρχε ήδη μια μεγάλη ενοριακή εκκλησία, με κήπο, ορθοστάτη, σχολείο και νεκροταφείο. Υπήρχε πιθανώς ήδη από το 1590. «
Τα πτώματα βρέθηκαν σε αμμώδες έδαφος και ήταν διατεταγμένα σε έναν άξονα Ανατολής-Δύσης, όλα με κεφαλές προς τα δυτικά στην πλάτη τους με τα χέρια στις πλευρές τους. Οι τάφοι είναι πιθανότατα εκείνοι από το παιδικό τμήμα του νεκροταφείου.
Ένας τάφος περιέχει τα πτώματα τεσσάρων παιδιών. Βρισκόταν σε στενό σχηματισμό αλλά όχι το ένα πάνω στο άλλο. Όλα τα κεφάλια τους στηρίζονται στη μία πλευρά προς την ίδια κατεύθυνση.Gminne Centrum Kultury με Jeżowem / Facebook
Ένας τάφος περιέχει τα πτώματα τεσσάρων παιδιών. Βρισκόταν σε στενό σχηματισμό αλλά όχι το ένα πάνω στο άλλο. Όλα τα κεφάλια τους στηρίζονται στη μία πλευρά προς την ίδια κατεύθυνση. Το τέταρτο παιδί, στην άκρη της ομάδας, είναι πολύ νεότερο από τα άλλα. 
«Η διάταξη των σκελετών, η κατάσταση της συντήρησής τους, δείχνει ότι η ανακάλυψη είναι ένα νεκροταφείο καθολικής εκκλησίας, το οποίο σίγουρα φροντίστηκε. Κανένας τάφος δεν έχει υποστεί ζημιά από άλλον. Οι κάτοικοι γνώριζαν ακριβώς πού είχαν τάφους και τους φρόντιζαν », είπε ο Oleszek.
Τα πτώματα θα εκταφούν και αφού μελετηθούν από ανθρωπολόγους, θα μεταφερθούν στην τοπική ενοριακή εκκλησία και θα ταφούν ξανά στο τοπικό νεκροταφείο.
Τα νομίσματα που βρέθηκαν κόπηκαν στην εποχή του Sigismund III Vasa, ο οποίος ήταν ο βασιλιάς της Πολωνίας από το 1587 έως το 1632. Επίσης βρέθηκαν νομίσματα γνωστά ως boratynki (που απεικονίζονται) που χρονολογούνται από τη βασιλεία του John II Casimir από το 1648 έως το 1668.Δημόσιος τομέας
Τα περισσότερα από τα πτώματα θάφτηκαν σε μεμονωμένους τάφους και θα διατηρηθεί η αρχική σειρά και η διάταξη των τάφων. Η ομάδα τεσσάρων παιδιών θα ταφεί πάλι μαζί.  
Τα πτώματα ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια εργασιών σε ένα τμήμα του αυτοκινητόδρομου S19, το οποίο αποτελεί μέρος του έργου Via Carpatia που θα συνδέει τις χώρες της Βαλτικής με τη νοτιοανατολική Ευρώπη.
Στην Πολωνία, η διαδρομή διασχίζει Podlasie, Mazovia, Lublin και Podkarpacie και έχει μήκος πάνω από 700 χλμ.

https://www.thefirstnews.com/






Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only