Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

Σε Τάφο Στην Σμύρνη Βρέθηκε Χρυσό Στεφάνι


 Μια χρυσή στέφανος στα ερείπια αρχαίου τάφου που πιστεύεται πως ανήκαν σε έναν ευγενή που έζησε κατά την ρωμαϊκή περίοδο ανακάλυψαν εργάτες που εργάζονται για την κατασκευή ενός κτιρίου στην περιοχή της Σμύρνης στην Μ.Ασία.

Η ανασκαφή που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή προγραμματίστηκε από την Διεύθυνση Μουσείων της Σμύρνης,των επήλυδων όταν αυτοί δεν υπήρχαν στον ιστορικό ορίζοντα…

Κατά την διάρκεια των εργασιών των επήλυδων εντοπίστηκε επίσης μία σαρκοφάγος, κεραμικά θραύσματα και άλλα χρυσά αντικείμενα, όπως και η εν λόγω στέφανος ,όταν οι Έλληνες ζούσαν επί αιώνες εκεί .

Οι επικεφαλής των ερευνών διαπίστωσαν ( η διαπίστωση των επήλυδων αρχαιολόγων είναι βέββαι ελάχιστα υπολογίσιμη ) πως τα ευρήματα ανήκαν σε ευγενή ή ανώτερο κυβερνήτη που έζησε περίπου 2.000 χρόνια πριν.

Το Συμβούλιο Διατήρησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Σμύρνης των επήλυδων αποφάσισε να χαρακτηρίσει την περιοχή ως «αρχαιολογικό χώρο τρίτου βαθμού» λόγω του γεγονότος ότι τα «κομμάτια μπορεί να ανήκουν σε περισσότερες από μία ταφές σαρκοφάγου στην περιοχή», η οποία παρέχει σημαντικά δεδομένα σχετικά με την αρχαία ελληνική νεκρόπολη του συγκεκριμένου οικισμού της περιοχής της Σμύρνης.

Σύμφωνα με την απόφαση, πριν χορηγηθεί η άδεια κατασκευής στο σημείο που έγινε η ανασκαφή και την γύρω, θα πραγματοποιηθούν ανασκαφές γεώτρησης και θα γίνει ανασκόπηση από τους εμπειρογνώμονες των επήλυδων  .

Ωστόσο, έχει ανακοινωθεί από τους επήλυδες  πως τυχόν κατασκευαστικές εργασίες δεν θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή πριν δώσει άδεια  πρώτα το  Συμβούλιο Διατήρησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Σμύρνης.

ΠΗΓΗ https://www.salaminionvima.gr/salamis
Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only