Τετάρτη 19 Μαΐου 2021

Την Άνοιξη Και Είναι Σκέτη Μαγεία η Λίμνη Των Μύθων Στην Κορινθία


 Περιτριγυρίζεται από γραφικά χωριουδάκια με εκλεκτό φαγητό και από τοπία απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς για όλες τις εποχές (Εικόνες, Βίντεο).


ΗΣτυμφαλία ταξιδεύει τον επισκέπτη της σε μονοπάτια της Ελληνικής Μυθολογίας. Γνωστή από τα κατορθώματα του Μυθικού Ηρακλή που σκότωσε εκεί τις Στυμφαλίδες Όρνιθες είναι ο τόπος που έδρασαν η Άρτεμις, ο Ερμής, ο Πάνας.

Η περιοχή περιβάλλεται από ένα τοπίο που είναι σκέτη μαγεία και είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα Natura 2000 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το ομώνυμο χωριό βρίσκεται δίπλα στη Λίμνη στους πρόποδες της Ζήρειας, σε απόσταση 60 χιλιομέτρων από την Κόρινθο.


Στη Στυμφαλία υπάγεται ο παραδοσιακός οικισμός των Κιονίων και ο οικισμός Μάτσιζα.

Κοντά στη λίμνη σώζονται ερείπια από την αρχαία πόλη και τμήματα από τον οχυρωματικό περίβολο.

Η λίμνη Στυμφαλία είναι μια από τις πιο όμορφες λίμνες της Ελλάδας και συγκεντρώνει μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον. Εκεί βρίσκουν καταφύγιο αποδημητικά πουλιά ενώ επιβιώνει το ψάρι Phoxinellus Stymfalicious, το οποίο καταφέρνει να επιβιώνει όταν αποξηραίνεται η λίμνη βυθιζόμενο στο παχύ στρώμα λάσπης που απομένει. Η έκτασή της αγγίζει τα 3.5 τετραγωνικά χιλιόμετρα και σε μεγάλο μέρος της έχει νερό και το καλοκαίρι. Η έκτασή της αυξάνεται πολλές φορές και στα 7,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα την άνοιξη.

Χαρακτηριστικό είναι ότι με το νερό της λίμνης Στυμφαλία υδροδοτήθηκε κατά τους Ρωμαϊκούς χρόνους η Κόρινθος, με το υδραγωγείο που κατασκεύασε ο αυτοκράτορας Αδριανός.

Απολαύστε τη λίμνη των μύθων μέσα από τον κινηματογραφικό φακό του Αργύρη Σταματιάδη (Droneas.gr):Στην πλαγιά ενός από τους κατάφυτους λόφους που περιβάλλουν τη λίμνη θα βρείτε το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας το οποίο πρέπει να δείτε οπωσδήποτε. Σε απόσταση 25 περίπου χιλιομέτρων βρίσκεται η τεχνητή λίμνη Δόξα, που ειδικά το χειμώνα χιονισμένη θυμίζει αλπικό τοπίο.

Κοντά στην Στυμφαλία βρίσκεται η Καστανιά, η Λαύκα, η Δροσοπηγή, η Κυλλήνη, οι Καλιάνοι και άλλα χωριά που μπορείτε να επισκεφθείτε. Μία χούφτα γραφικά χωριουδάκια με πέτρινες βρύσες και τρεχούμενα νερά. Καθένα έχει τη μοναδικότητά του κι όλα μαζί ενώνονται σε μια πλούσια προσφορά στον περιηγητή που θα θελήσει να τα εξερευνήσει. Στις ταβέρνες της περιοχής θα γευτείτε καλά κρεατικά αλλά και όσπρια.

Αξιόλογη είναι ευχάριστη είναι η διαδρομή από τη Στυμφαλία ως τη Γκούρα. Μια διαδρομή με εντυπωσιακές εναλλαγές της βλάστησης. Κωνοφόρα δάση κεφαλληνιακής ελάτης, μαύρης πεύκης, βελανιδιές και καρυδιές, πανύψηλα πλατάνια, ιτιές και λεύκες σε ρεματιές με τρεχούμενα νερά, θυμάρι, λεβάντα και τσάι του βουνού ανάμεσα σε ρείκια και πουρνάρια.
https://anagnostis.org/article/d

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only