Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021

Γερμανία Porta Nigra – Trier

Η Porta Nigra (Black Gate) είναι μια μεγάλη ρωμαϊκή πύλη, στην πόλη Trier, στη Γερμανία και είναι Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Το όνομα προέρχεται από το Μεσαίωνα λόγω του σκούρου χρώματος της πέτρας του (γκρίζος ψαμμίτης) και χτίστηκε μεταξύ του 180-200 μ.Χ.
Παρ΄όλο που, για άγνωστους λόγους η κατασκευή παρέμεινε ημιτελής, χρησιμοποιήθηκε για αρκετούς αιώνες, μέχρι το τέλος της Ρωμαϊκής εποχής στην Trier.

Τότε υπήρχαν τέσσερεις πύλες, μια σε κάθε πλευρά της ορθογώνιας πόλης. Η Porta Nigra στη βόρεια πλευρά, η Porta Alba στα ανατολικά, η Porta Media στο νότο και η Porta Inclyta στα δυτικά, δίπλα στη ρωμαϊκή γέφυρα (από τον 2ο μ.Χ. αιώνα), που διασχίζει τον ποταμό Mοζέλα.
Από αυτές, μόνο η Porta Nigra σώζεται, γιατί στις αρχές του Μεσαίωνα, οι υπόλοιπες χρησιμοποιήθηκαν για να φτιάξουν άλλα κτίρια.

Μετά το θάνατο του έλληνα μοναχού Συμεών (1035 μ.Χ.) που έζησε σαν ερημίτης στα ερείπια της Porta Nigra, χτίστηκε δίπλα της το μοναστήρι Simeonstift, οπότε και μετατράπηκε σε εκκλησία με πολλές αλλαγές, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν οι επάνω όροφοι για τους μοναχούς και οι κάτω για το ευρύ κοινό. Ο τελευταίος όροφος του δυτικού πύργου έγινε καμπαναριό, ο ανατολικός πύργος ισοπεδώνεται και χτίζεται μια μικρότερη πύλη (πύλη Συμεών) στην ανατολική πλευρά του Porta Nigra.

Η εκκλησία και το μοναστήρι διαλύθηκαν από το Ναπολέοντα, το 1802. Στη
διάρκεια επόμενης επίσκεψής του, ο Ναπολέων διέταξε τη μετατροπή της Porta Nigra στη ρωμαϊκή της μορφή και διατηρήθηκε μόνο η αψίδα, ενώ ο ανατολικός πύργος ανοικοδομήθηκε σε μικρότερο ύψος.

Το 1986 η Porta Nigra ορίστηκε Τόπος Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, μαζί με άλλα ρωμαϊκά μνημεία στην Trier και τα περίχωρά της.

aupload.wikimedia.org_wikipedia_commons_thumb_e_ee_Trier_Porta4f2599cb8fa83f33c51266990d6277e9.jpg 

Η Trier είναι πόλη της Γερμανίας, στη Ρηνανία, στις όχθες του ποταμού Μοζέλα. Πλησιέστερες μεγάλες πόλεις είναι η Saarbrucken και η Koblenz, ενώ το Λουξεμβούργο απέχει περίπου 50χλμ. νοτιοδυτικά.

Η περιοχή φημίζεται για τα καλοσυντηρημένα ρωμαϊκά και μεσαιωνικά κτίρια, όπως : τα ρωμαϊκά λουτρά, τον καθεδρικό του Αγίου Πέτρου, την εκκλησία της Παναγίας, το ρωμαϊκό αμφιθέατρο κ.ά.π.

Περιτριγυρίζεται από δάση και ωραία χωριά, είναι η γενέτειρα του Μαρξ και σήμερα είναι μια πανεπιστημιακή πόλη, με έντονη νυχτερινή ζωή.
Τα Γαλλικά σύνορα απέχουν 30΄ με το αυτοκίνητο, ενώ το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο είναι δίπλα…

Η περιοχή ανθίζει ιδιαίτερα το καλοκαίρι, στο ποτάμι γίνονται βόλτες με το καραβάκι,

aupload.wikimedia.org_wikipedia_commons_thumb_7_71_Trier_Zurlauben.jpg_180px_Trier_Zurlauben.jpg

πηγή : Internet/ https://www.travelstories.gr/
φωτο : Wikipedia

 


Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only