Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

ΠΑΛΑΙΑ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ - ΜΟΝΑΧΟ

Παλαιά Πινακοθήκη, η νότια πρόσοψη
 Pinakothek (Μόναχο) - ένα από τα πιο διάσημα γκαλερί παγκόσμιας κλάσης τέχνης, τα οποία είναι πάνω από 700 γραφικά αριστουργήματα 14-21 αιώνες ο οποίος έγραψε τα πιο διάσημους δασκάλους: Leonardo da Vinci, Raphael, Dürer Α, Ι Bosch, Altdorfer, V. Τιτσιάνο , S. Botticelli, F. Goya et al.

Η ΙΣΤΟΡΊΑ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΉΣ

Alte Pinakothek σε Μόναχο (Alte Pinakothek) - είναι ένα δημοφιλές και γνωστό μουσείο, το οποίο είναι 9.000 έργα ζωγραφικής από καλλιτέχνες της Ευρώπης 14-18 αιώνες .. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του μουσείου προέρχεται από το όνομά του. Pinakothek (ελληνικά «γκαλερί τέχνης».) - ένα μέρος όπου εκτίθενται μόνο εικόνα.

Η συλλογή των έργων ζωγραφικής ξεκίνησε τη συλλογή το 1528 η βαυαρική Δούκα Βίλχελμ IV von Wittelsbach, ο οποίος ήθελε να διακοσμήσετε το καλοκαίρι περίπτερο του Μονάχου Residence ζωγραφιές τους για ιστορικούς λόγους. Η πρώτη ήταν γραμμένο, «Η μάχη του Αλεξάνδρου», αφιερωμένο στη μάχη της Aleksandra Makedonskogo ο περσικός στρατός του βασιλιά Δαρείου. Στη συνέχεια, η συλλογή άρχισε να γεμίσουν και τα άλλα μέλη της οικογένειας Vittelbahov.

Μέχρι το τέλος της συλλογής του 17ου αιώνα στη σημασία της είναι να γίνει μία από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη. Ειδικότερα, σε αυτό προστέθηκαν εργασία Φλαμανδική καλλιτέχνες που Βαυαρία συλλέγονται ψηφοφόρος Maks Emmanuil (1679-1726).

Από τις αρχές του 18ου αιώνα, το μουσείο έχει τα έργα των εκκρεμών ζωγράφοι της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Γερμανίας και της Ολλανδίας. Στη συνέχεια, υπήρξε μια περαιτέρω αύξηση της συλλογής:


Όσκαρ Σλέμερ "Tänzerin" 1922

το 1777 ενώθηκε με έργα ζωγραφικής από τη συλλογή Mannheim?

1803 - 1500 έργα τέχνης που ήταν προηγουμένως σε εκκλησίες και μοναστήρια?

1806 Γ.- προστεθεί στη συλλογή στο Ντίσελντορφ και λειτουργεί από το κάστρο Karlsberg.

ένα ξεχωριστό δωμάτιο στο παλάτι Schleißheim χτίστηκε για να στεγάσει τα έργα ζωγραφικής.

Χρόνια της βασιλείας του Λουδοβίκου Α 'της Βαυαρίας (1825-1848) - μια αξιοσημείωτη περίοδος στην ιστορία της γκαλερί του Μονάχου. Εκείνη την εποχή είχε ο ίδιος γνωστά έργα της γερμανικής και ολλανδικής καλλιτέχνες έχουν αποκτηθεί 15. ιταλική ζωγραφική της Αναγέννησης.

Για να φιλοξενήσει μια τέτοια πλούσια συλλογή από την ισχυρή ζήτηση στην κατασκευή ενός ειδικού κτιρίου και την ανάπτυξη των εργασιών με χρονολογική σειρά.

Ludwig αποφάσισα ότι η ιδιωτική του συλλογή έργων τέχνης που αξίζει να γίνει ευρέως γνωστό ότι το Μόναχο θεωρήθηκε παγκοσμίως γνωστό κέντρο της ζωγραφικής και τις άλλες τέχνες.

Σχέδιο γκαλερί όροφο σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Leo von Klenze στο στυλ της Αναγέννησης. Η επίσημη τοποθέτηση του ακρογωνιαίου λίθου του κτιρίου πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 1826 την ημέρα των γενεθλίων του αγαπημένου Ludwig καλλιτέχνης Ραφαήλ. Ο βασιλιάς της Βαυαρίας διέταξε να αναφέρουμε το μουσείο από την ελληνική λέξη «Pinakothek».


Franz Marc "Tyrol" 1914

Alte Pinakothek (Μόναχο) χτίστηκε ήδη από το 1836, και την ίδια στιγμή Ludwig εξέδωσε διάταγμα για δωρεάν είσοδο σε όλες τις γωνιές του μουσείου τις Κυριακές. Ωστόσο, τα πρώτα χρόνια των πολιτών δεν είναι τόσο πολύ ένα μουσείο επισκέπτονται πολλοί διοργάνωσε πικ-νικ στο γρασίδι μπροστά από την γκαλερί.

Στην παλιά Πινακοθήκη διοργανώνονται αποκλειστικά έργα τέχνης, αρχής γενομένης από το Μεσαίωνα και τελειώνει Διαφωτισμού. Το κτίριο είναι αρκετά ζοφερή και γκρι, στο εσωτερικό τα δωμάτια είναι διακοσμημένα με σχεδόν τίποτα. Η πλήρης απουσία της διακόσμησης φτιαγμένα ειδικά για τους επισκέπτες που δεν αποσπούν την προσοχή από τον κύριο σκοπό της επίσκεψης του μουσείου - την περισυλλογή των αριστουργημάτων της τέχνης της ζωγραφικής.

Κατά τη διάρκεια των 19-20 αιώνες συλλογή Pinakothek συνέχισε να επεκτείνεται με την απόκτηση έργων τέχνης της εποχής, το οποίο χτίστηκε το 1853 με την κατασκευή ενός νέου Pinakothek.

Ο ΠΌΛΕΜΟΣ ΚΑΙ Η ΑΠΟΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΟΥΣΕΊΩΝ

Κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου Pinakothek (Μόναχο) υπέστη σοβαρές ζημιές κατά τη διάρκεια των επιδρομών της αγγλο-αμερικανικής Αεροπορίας. Πίνακες ίδιοι επέζησαν, τ. Για να. Η προκαταβολή αυτή στοιβάζονται σε υπόγεια καταφύγια. Το κτίριο του Alte Pinakothek αποκατασταθεί μόνο από το 1963.

Αλλά η κατασκευή του νέου Pinakothek (βλ. Φωτογραφία) είχε σχεδόν καταστραφεί ολοσχερώς, και να αποκαταστήσει δεν ήταν δυνατό. New Pinakothek ανακατασκευάστηκε πλήρως από τον αρχιτέκτονα Α Brankasa, και άνοιξε μόλις το 1981.


Το κτίριο είναι ασυνήθιστο, έχει πολλά παράθυρα και ένα ημικυκλικό παράθυρο αψίδες, οι οποίες κατά το χρόνο προκάλεσε δημόσια αντιπαράθεση και διαφορετικές απόψεις. Ωστόσο, στο εσωτερικό των δωματίων είναι πανέμορφα, ειδικά οι θετικές απαντήσεις που ελήφθησαν υπό την προϋπόθεση ότι αρχιτέκτονας της οροφης.

Τώρα εδώ εκτίθενται 550 έργα ζωγραφικής και γλυπτικής του 19-20 αιώνα.

Η έκθεση βρίσκεται στο διώροφο κτίριο, στο ισόγειο στην αριστερή πλευρά του οποίου υπάρχει μια προσωρινή, αλλάζει συχνά εκθέσεις. Μεταξύ των ζωγράφων, η οποία είναι η Alte Pinakothek (Μόναχο) - έργα ζωγραφικής από φλαμανδική και γερμανών καλλιτεχνών από 15-17 αιώνες: Π. Bruegel, Lucas Cranach και άλλοι (δεξιά πτέρυγα)

Ernst Ludwig Kirchner "Bohemian Lake" 1911
 

Στο δεύτερο όροφο - συλλογή Βόρεια Αναγέννηση: έργα ζωγραφικής Ολλανδός L. van Leyden, Rembrandt? Ντύρερ και S. Lochner? Ιταλών καλλιτεχνών Μποτιτσέλι, Ραφαήλ, Leonardo da Vinci? Φλαμανδική Van Dyck, Rubens.


Στην δεξιά πτέρυγα, μπορείτε να δείτε μια συλλογή από πίνακες ζωγραφικής του μπαρόκ και ροκοκό, συμπεριλαμβανομένης της El Greco και Murillo, καθώς και άλλα ιταλικά, γαλλικά και γερμανικά καλλιτέχνες.
ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΉΜΑΤΑ ΤΟΥ ALTE PINAKOTHEK
Πολλά από τα έργα των διάσημων καλλιτεχνών είναι η Alte Pinakothek (Μόναχο): Αριστουργήματα από 15-18 αιώνες, καθένα από τα οποία έχει τη δική του ιστορία.
Για παράδειγμα, η ζωγραφική «Madonna του Γαρύφαλλο» ήταν λάθος αγοράστηκε από έναν προμηθευτή, και μόνο αργότερα ανακαλύψαμε ότι ήταν ζωγραφισμένο από τον νεαρό Leonardo da Vinci. Τώρα, αυτό είναι το μόνο κύριο ζωγραφικής, που βρίσκεται στο έδαφος της Γερμανίας. Λουλούδι γαρύφαλλο, η οποία διατηρεί την Παναγία - ένα σύμβολο της αθανασίας.
Με Fransua Bushe «Πορτρέτο της Madame de Pompadour» (1758) και «ηρεμίας Girl» (1752) απεικόνισε τις κυρίες: ερωμένη του Λουδοβίκου του 15ου, ο οποίος ήταν ένας διάσημος ομορφιάς με άψογο γούστο, και Louise O'Murphy, κυρία του δικαστηρίου, η οποία στο μέλλον επίσης, έχει γίνει ένα από τα αγαπημένα του βασιλιά.
van Dyck εργασίας «Αυτοπροσωπογραφία» (1619) και «Susanna και οι Πρεσβύτεροι» (1622), πλοίαρχος του δικαστηρίου πορτρέτο και αγιογραφίες.
Έργα τέχνης Paul Rubens «Η Τελική Κρίση» (1617) αφηγείται την ιστορία της ένα σημαντικό γεγονός: όταν οι άνθρωποι με την ιστορία της ζωής αμαρτίες του και τα μεγάλα επιτεύγματα σταθεί ενώπιον του Θεού, για να καθορίσουν τη μοίρα τους - το δρόμο προς τον ουρανό ή την κόλαση. Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα ζωγραφικής στην ιστορία του κόσμου, το μέγεθος των 610 x 460 εκατοστά, το οποίο είναι ειδικά σχεδιασμένο για την αίθουσα του μουσείου.

Στον πίνακα «Ο Θάνατος του Σενέκα» (1613), ο διάσημος Ολλανδός ζωγράφος Π Rubens λέει ιστορική πραγματικότητα, αυτό που συνέβη με την περίφημη φιλόσοφος Σενέκας, τους οποίους ο αυτοκράτορας Νέρων , ως τιμωρία για την προδοσία διέταξε να αυτοκτονήσει. Ο φιλόσοφος Σενέκας ακούσει επαρκώς σε αυτή τη λύση, και μαζί με τη σύζυγό του ήταν έτοιμο να δεχτεί το θάνατό του.

ΙΣΤΟΡΊΑ NEUE PINAKOTHEK

Neue Pinakothek στο Μόναχο, ιδρύθηκε το 1846 ως συνέχεια της παλαιάς και η πρώτη περιλαμβάνει έργα τέχνης του 18ου αιώνα. Βασιλιά Όθωνα στην Ελλάδα συνέχισε το έργο του πατέρα του και να διαμορφώσει μια έκθεση των έργων της Σχολής του Μονάχου των καλλιτεχνών ζωγραφικής. Γνωστός ζωγράφος τοπίων Κ Rothman έγραψε ειδικά για τις γκαλερί 23 μεγάλους πίνακες που απεικονίζουν την αφοσίωση και την Ελλάδα.

εικόνες Alte Pinakothek Μόναχο

Το 1909, στην συλλογή έχουν προστεθεί εργασίας γαλλική ιμπρεσιονιστές (Cezanne, Μανέ, Gauguin et al.).

Η νέα Πινακοθήκη περιλαμβάνει έργα της τέχνης του 19-20 αιώνα, την εποχή του ρομαντισμού, κλασικισμού και ρεαλισμό. Σύνολο σε αποθήκευση είναι 3.000 πίνακες και 300 γλυπτά, 22 εκ των οποίων βρίσκονται στις αίθουσες επέδειξαν 550 πίνακες και 50 έργα γλυπτών.


Πινακοθήκη του Μοντέρνου, η κεντρική ροτόντα

Τα πιο διάσημα αριστουργήματα, το οποίο αντιπροσωπεύει ένα νέο Pinakothek (Μόναχο) - φωτογραφίες:

  • «Βάζο με ηλιοτρόπια» από τον V. Van Gogh (1888) - είναι η εικόνα του συμβόλου της αισιοδοξίας και δημιουργικό άτομο σκέψης, δώρο το κοινό ένα μικρό κομμάτι του ήλιου.
  • «Κακή Ποιητής» Karl Spitzweg (1839) - περιγράφει την σύγχυση και την περίεργη ατμόσφαιρα στο σπίτι ενός μοναχικού ποιητή, παρασύρονται με τη δημιουργικότητα τους, ώστε να βλέπει το περιβάλλον του.

Pinakothek der Moderne Μόναχο

  • «Μετά από μια θυελλώδη νύχτα» Yu Κ Κ Dalya (1819) - η εικόνα είναι εμποτισμένο με τις συνέπειες της σύγκρουσης, η οποία παρέμεινε μετά την καταιγίδα, και την ίδια στιγμή, τραγουδά το εγκώμιο του μια αναγέννηση, με τη μορφή μιας ακτίνας φωτός.
  • «Δον Κιχώτης» Onore Dome (1868) συμβολίζει τη μοναξιά του ήρωα, που ο καλλιτέχνης ειδικά γραμμένο χωρίς πρόσωπο.


Το τρίτο, το πιο σύγχρονο μέρος της συλλογής (λειτουργεί από το 2002) - Πινακοθήκη του Μοντέρνου (Μόναχο), το οποίο είναι αφιερωμένο στην τέχνη του σήμερα. Περιλαμβάνει 4 ανεξάρτητα μουσείο:

  • Συλλογή Σύγχρονης Τέχνης, μέλος της Βαυαρίας συλλογή από πίνακες ζωγραφικής.
  • Κρατικό Μουσείο Εφαρμοσμένων Τεχνών.
  • Αρχιτεκτονικό Μουσείο - λέει κυρίως για την γερμανική αρχιτεκτονική 19-21 αιώνες, η έκθεση αλλάζει συχνά (500 χιλιάδες σχέδια και τα σχέδια που δημιουργούνται από τους αρχιτέκτονες σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, καθώς και 100 χιλιάδες φωτογραφίες των αρχιτεκτονικών αποφάσεων ..) ..
  • Μέλος γραφική διάταξη Μόναχο (350 χιλ. Χαρακτικά και 45 χιλιάδες. Σχέδια).

κτίριο Πινακοθήκη του Μοντέρνου στήθηκε από τον αρχιτέκτονα Σ Braunfels σε ιδιωτικές δωρεές. Είναι ευρύχωρα και το φως, στο κέντρο της - dvusfernaya ροτόντα σε δύο κατευθύνσεις που αποκλίνουν από τους γενικούς σκάλες, καθοδηγούν τους επισκέπτες της έκθεσης.

Μόναχο Pinakothek ώρες λειτουργίας

Στο υπόγειο τμήμα της συλλογής του σχεδιασμού βρίσκεται στον 1ο όροφο εκπροσωπείται από την αρχιτεκτονική και τα γραφικά συλλογή και προσωρινές εκθέσεις.

Η δυτική πτέρυγα περιέχει μια συλλογή της κλασικής μοντερνισμού, ανατολικά - λέει για τις κατευθύνσεις της σύγχρονης τέχνης: εξπρεσιονισμός, κυβισμός, Φωβισμού, Bauhaus, ο σουρεαλισμός, pop art, μινιμαλισμό, και άλλα.

αριστουργήματα Pinakothek ΜόναχοΌλες οι συλλογές συγκεντρώθηκαν στο δεύτερο μισό του 20ου αιώνα ως δωρεά συλλέκτες μεταφέρεται ως δώρο στο μουσείο. Το τελευταίο δώρο - μια συλλογή της γερμανικής και της Βόρειας Αμερικής χρόνια 1960-90h τέχνης. - παραδόθηκε το 2006, Ε και Μ Stoffel.

Η συλλογή περιλαμβάνει έργα γνωστών καλλιτεχνών :. Henri Matisse, F. Leger, Νταλί, Πικάσο, κ.λπ. Υπάρχει επίσης ένα lounge με έργα φωτογραφίας από σύγχρονους φωτογράφους.

https://www.youtube.com/channel/UC0wk2ge3sheyTkgpAkeBang

tapantareinews tv

Ενημέρωση και ψυχαγωγία. Επικοινωνία στο dsgroupmedia@gmail.com.

 




Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only