Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021

βουνό Rudnik


 Αρχαιολόγοι βρήκαν ψυκτική αποθήκη από τον 14ο αιώνα, χρησιμοποιούμενη από μεσαιωνικό Σέρβο έμπορο που διέμενε στον αρχαιολογικό χώρο Drenje-Kojova ča στο βουνό Rudnik, έναν από τους σημαντικότερους tr ade και μεταλλευτικά κέντρα της μεσαιωνικής Σερβίας.

Η ψυκτική αποθήκη σκαμμένη υπόγεια μέσα στο βράχο βρέθηκε ανάμεσα στα υπολείμματα μεγάλου κτιρίου που συνήθιζε να έχει πατώματα mutlipre, και χρησιμοποιήθηκε από έναν έμπορο στο πρώτο μισό του 14ου αιώνα. Η ανασκαφή του κτιρίου στο χώρο ξεκίνησε πέρυσι, όταν αρχαιολόγος βρήκε πέτρινους τοίχους και εντελώς διατηρημένο σκελετό αλόγου.
Φέτος βρήκαν αποθηκευτικούς χώρους με πέτρες και υπόγεια δωμάτια, τεχνητές σπηλιές με τοξωτά θησαυροφυλάκια.
Αυτό είναι το μοναδικό εύρημα στη μεσαιωνική σερβική αρχαιολογία, και σύμφωνα με τον Dejan Radi čevi ć, επικεφαλής αρχαιολόγων στην τοποθεσία, το υπόγειο χρησιμοποιήθηκε κατά πάσα πιθανότητα για την αποθήκευση ευπαθών αγαθών, λαμβάνοντας υπόψη το βάθος του χώρου ανασκαφή στον βράχο, γεγονός που επέτρεψε τη δυνατότητα κατάλληλη σταθερή θερμοκρασία.
Οι τοίχοι του κύριου κτιρίου κατοικιών του μεσαιωνικού αυτού νοικοκυριού διακοσμημένοι με ζωγραφιές τοίχου, θραύσματα των οποίων έχουν βρεθεί κατά τη διάρκεια ανασκαφών. Επίσης διέθετε κάθετα κανάλια καλυμμένα με αδιάβροχο κονίαμα μέσα στους τοίχους, που βρέθηκαν πέρυσι, τα οποία οδηγούν στη μεγαλύτερη οριζόντια διώρυγα στα θεμέλια του κτιρίου. Δεν υπάρχουν αναλογίες από τη μεσαιωνική Σερβική περίοδο, αυτό είναι το μόνο τέτοιο κτίριο γνωστό μέχρι στιγμής, και οι ειδικοί δεν είναι σίγουροι ποιος ήταν ο σκοπός αυτών των καναλιών, ήταν μέρος του συστήματος θέρμανσης τοίχων, του συστήματος αποχέτευσης ή κάτι άλλο. Περαιτέρω ανασκαφή και ανάλυση θα αποκαλύψουν τον πραγματικό σκοπό αυτής της κατασκευής.
Το βουνό Ρούντνικ και η ομώνυμη πόλη κοντά στο Γκόρνι Μιλάνοβατς στην κεντρική Σερβία ήταν σημαντικά αστικά, εμπορικά και μεταλλευτικά κέντρα κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα. Σε αρκετές τοποθεσίες στο βουνό Rudnik, αρχαιολόγοι έχουν ανακαλύψει απομεινάρια πολλών πολυτελών ανακτόρων, ορθόδοξες εκκλησίες που χρησιμοποιούνται από τους ντόπιους και ρωμαιοκαθολικές εκκλησίες χτισμένες για ξένους ανθρακωρύχους, εμπόρους και διπλωμάτες, υπολείμματα κοινών σπιτιών, εργαστηρίων, και πολυάριθμα κομμάτια όπλων, κοσμημάτων και αντικειμένων για καθημερινή χρήση.
Αντικείμενα που βρέθηκαν εκεί είναι τοπικά κατασκευασμένα, αλλά πολλά από αυτά προέρχονται από τη δυτική Ευρώπη, και τα έφεραν στο Rudnik ξένοι που επισκέπτονται αυτό το μέρος, κυρίως για εμπορία πολύτιμων μετάλλων
//
Νέα αρχαιολογική ανακάλυψη στο Ρούντνικ στην κεντρική Σερβία – Οι αρχαιολόγοι βρήκαν 14 ψύκτη. αιώνα, χρησιμοποιήθηκε από έναν Σέρβο έμπορο που είχε οικοδεσπότη στην τοποθεσία Drenje-Kojovac στο όρος Rudnik, ένα από τα σημαντικότερα αστικά, εμπορικά και μεταλλευτικά κέντρα της μεσαιωνικής Σερβίας.
Ψύκτης θαμμένος υπόγεια στο βράχο βρέθηκε ανάμεσα στα απομεινάρια μεγάλου πολυώροφου κτιρίου, κατοικία του εμπόρου από το πρώτο μισό του 14. Περιμένετε. Οι ανασκαφές αυτού του κτιρίου ξεκίνησαν πέρυσι, όταν οι αρχαιολόγοι βρήκαν πέτρινους τοίχους και έναν εντελώς διατηρημένο σκελετό αλόγου.
Φέτος βρέθηκαν αποθηκευτικοί χώροι με πέτρινα τοιχώματα, και αίθουσες υπογείου, τεχνητές σπηλιές για τοποθετημένες οροφές.
Πρόκειται για ένα μοναδικό εύρημα στη μεσαιωνική σερβική αρχαιολογία, και σύμφωνα με τον Dejan Radi čevi ć, υπεύθυνο ανασκαφών, το υπόγειο χρησιμοποιήθηκε κατά πάσα πιθανότητα για την αποθήκευση ευπαθών αγαθών, δεδομένου ότι το βάθος της ταφής επέτρεπε τη συντήρηση των κατάδικων δελεαστικές θερμοκρασίες και χρησιμοποιώντας αυτά τα δωμάτια ως ψυγείο.
Οι τοίχοι του κεφαλιού, των οικιστικών κτιρίων του συγκεκριμένου νοικοκυριού βάφτηκαν με τοιχογραφίες, τα θραύσματα των οποίων βρέθηκαν κατά την ανασκαφή Επίσης, ασυνήθιστες εγκαταστάσεις ανακαλύφθηκαν στους τοίχους του κεντρικού δωματίου, κάθετα κανάλια επικαλυμμένα με αδιάβροχο malter, που οδηγούν σε ένα σαμπιρικό οριζόντιο κανάλι στα θεμέλια του κτιρίου. Δεν υπάρχουν παρόμοιες κατασκευές σε άλλα σερβικά μεσαιωνικά κτίρια, οπότε οι ειδικοί δεν είναι σίγουροι ποιος ήταν ο σκοπός τους – αν ήταν μέρος του συστήματος θέρμανσης τοίχων, σύστημα αποχέτευσης ή κάτι τρίτο.
Το Mountain Rudnik ήταν ένα σημαντικό αστικό, εμπορικό και μεταλλευτικό κέντρο του μεσαιωνικού σερβικού κράτους. Οι αρχαιολόγοι έχουν βρει μέχρι στιγμής τα απομεινάρια πολλών οικισμών, πολυτελών ανακτόρων, ορθόδοξων εκκλησιών που χρησιμοποιούσαν ντόπιο πληθυσμό και ρωμαιοκαθολικές εκκλησίες που χτίστηκαν για τις ανάγκες ξένων εμπόρων, μεταλλωρύχων και διπλωματών, καθώς και τα υπολείμματα του κου τ ea, εργαστήριο, και πολυάριθμα δείγματα όπλων, κοσμημάτων και αντικειμένων για καθημερινή χρήση.
Τα αντικείμενα που βρίσκονται σε τοπικές τοποθεσίες προέρχονται από τοπικά εργαστήρια, αλλά πολλά είναι δυτικοευρωπαϊκής καταγωγής. Τους έφεραν πολυάριθμοι αλλοδαποί που επισκέφθηκαν ή ζούσαν στο Rudnik, για λόγους εμπορίου και διπλωματικών δραστηριοτήτων
πηγη https://www.salaminionvima.gr/

https://www.youtube.com/channel/UC0wk2ge3sheyTkgpAkeBang

tapantareinews tv

Ενημέρωση και ψυχαγωγία. Επικοινωνία στο dsgroupmedia@gmail.com.





Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only