Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΗΛΙΝΟ ΣΤΡΑΤΟ


 Ο Πήλινος Στρατός στην Κίνα, η μεγαλύτερη αρχαιολογική ανακάλυψη του 20ου αιώνα στην Ασία, φαίνεται ότι προέρχεται από την Αρχαία Ελλάδα!

H επίδραση των Ελλήνων που προωθήθηκαν στην Ασία κατά τον 4ο αιώνα π.Χ. με την εκστραρεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, επί των γηγενών Ασιατών, είναι αδιαμφισφήτητη.
Για πρώτη φορά οι Ινδοί γεύτηκαν τη γοητεία της ελληνικής τραγωδίας, ανήγειραν ελληνικά θέατρα, γνώρισαν τον αθλητισμό σε ελληνικά στάδια, άρχισαν να έρχονται σε επαφή με βιβλία και βιβλιοθήκες και δέχτηκαν τη γοητευτική επίδραση της ελληνικής τέχνης.
Στην πρωτοβουδιστική τέχνη εμπλέκονται θέματα και τεχνικές των Ελλήνων με στοιχεία τοπικά. Εξάλλου είναι αποδεχτό ότι τα πρώτα αγάλματα του Βούδα έγιναν από Έλληνες δημιουργούς ή μαθητές Ελλήνων τεχνιτών.














Το ΒΒC μεταδίδει: Οι Έλληνες πήγαν στην Κίνα 1500 χρόνια πριν από τον Μάρκο Πόλο, όπως αποκαλύπτουν νέα ευρήματα.
ΒΒC News 12 October 2016
‘’China and the West were in contact more than 1,500 years before European explorer Marco Polo arrived in China, new findings suggest’’.
Η Κίνα και η Δύση ήταν σε επαφή περισσότερα από 1.500 χρόνια πριν ο Ευρωπαίος εξερευνητής Μάρκο Πόλο φτάσει στην Κίνα, σύμφωνα με νέα ευρήματα.
‘’Archaeologists say inspiration for the Terracotta Warriors, found at the Tomb of the First Emperor near today's Xian, may have come from Ancient Greece’’.
Οι αρχαιολόγοι λένε ότι η έμπνευση για τους πολεμιστές από τερακότα, που βρέθηκαν στον τάφο του Πρώτου Αυτοκράτορα κοντά στο σημερινό Xian, μπορεί να προήλθε από την Αρχαία Ελλάδα.
‘’They also say ancient Greek artisans could have been training locals there in the Third Century BC’’.
Λένε επίσης ότι αρχαίοι Έλληνες τεχνίτες θα μπορούσαν να εκπαιδεύουν ντόπιους εκεί τον Τρίτο αιώνα π.Χ.
"We now have evidence…’’
"Τώρα έχουμε αποδείξεις ότι υπήρχε στενή επαφή μεταξύ της Κίνας του Πρώτου Αυτοκράτορα και της Δύσης πριν από το επίσημο άνοιγμα του Δρόμου του Μεταξιού. Αυτό είναι πολύ νωρίτερα από ό,τι πιστεύαμε παλαιότερα", δήλωσε η ανώτερη αρχαιολόγος Li Xiuzhen, από το Μαυσωλείο του Αυτοκράτορα Qin Shi Huang.
Πρόκειται για την εποχή της ακμής των Ελληνιστικών Βασιλείων της Ανατολής όπου υπήρχαν πανίσχυρα ελληνιστικά βασίλεια όπως το Ελληνοβακτριανό βασίλειο και το Ελληνοϊνδικό βασίλειο που αποτελούσε συνέχεια του πρώτου με πρωτεύουσα την Γανδάρα. Κράτησε, δε, από τον 4ο ως το 1ο αιώνα π.Χ. και ήταν το κέντρο του Ελληοβουδισμού».
Έμμεση παραδοχή λοιπόν από τους Κινέζους και υποστήριξη της ίδια ς άποψης από το επίσημο BBC. Οι προωθημένοι στα βάθη της Ασίας Έλληνες, συνεχιστές του εκπολιτιστικού έργου του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ήρθαν σε επαφή με τον πρώτο Κινέζο αυτοκράτορα και ανέλαβαν τη φιλοτέχνηση του πήλινου στρατού και άλλων γλυπτών στην αχανή αυτοκρατορία.
Αυτή η παραδοχή, η οποία, κατά περίεργο τρόπο δεν μεταδόθηκε επαρκώς από τα δικά μας ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης, έκανε τον γύρο του κόσμου αφού μεταδόθηκε από τα μεγάλα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων.

Με πολύ μεράκι αλλά και υπομονή συνεχίζουμε την προσπάθεια μας .Αθόρυβα …σιγά σιγά με πολύ υπομονή αλλά και διάθεση προχωράμε Στόχος μας παραμένει να αρθρογραφούν οι πολίτες σε αθρα με θέματα πολιτισμού που επιλέξουν Το όνομα και επώνυμο αλλά η ευπρέπεια των άρθρων είναι απαραίτητα .Η διεύθυνση μας για επιστολές Άρθρα είναι zantedanias@gmail.com Όπως έχουμε από την αρχή της προσπάθεια μας αναφέρει θα αναρτώνται μετά από έγκριση μας Σας ευχαριστούμε από καρδιας Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους ο οποίος φέρει και την ευθύνη των γραφομένων και δε συμπίπτουν κατ’ ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας https://www.youtube.com/channel/UC0wk2ge3sheyTkgpAkeBang



Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only