Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

Κλέφτες κ " κλέφτες"


 Ο Προμηθέας κλέβει την φωτιά από τους θεούς κ την δίνει στους ανθρώπους κι έτσι αρχίζει ο ανθρώπινος πολιτισμός κατά τους Αρχαίους Έλληνες. Προμηθέας ετυμολογικά σημαίνει συνετός , πρό+ μητις.



Ο Ερμής πάλι κλέφτης αποκαλείται αλλά δεν παύει να είναι θεός.
Οι Κλέφτες κ οι θεωρητικά διώκτες κ μετά συμπολεμιστές τους οι Αρματολοί, γίνονται η βάση των μαχιμων δυνάμεων για την ανεξαρτησία της Ελλάδας από την Οθωμανική αυτοκρατορία. έχουμε κ κλέφτικα τραγούδια που ξέρουμε μέχρι σήμερα.
Δεν ξεχνάμε από άλλους λαούς τις φιγούρες του Ρομπέν των Δασών, του Ζορρο, δεν ξεχνάμε το " θα σαλταρω θα σαλταρω " τους ηρωικούς σαλταδορους της Κατοχής.


Σημασία δεν έχει η πράξη αλλά τι κλέβω κ γιατί το κλέβω. Άλλο το κλέβω για την διατήρηση της ζωής κι άλλο για την συσσώρευση πλούτου η γιατί είμαι τεμπέλης , απατεώνας η κ τα δυο μαζί. Και μπορεί να λέει η εντολή μην κλέψεις αλλά προϋποθέτει να είσαι ζωντανός για να μπορείς να τηρήσεις τις εντολές , πρώτη υποχρέωση η διατήρηση της ζωής.



Πέρα απ' όλα αυτά τα εγκεφαλικά η ζωή θέλει καλοσύνη , να μην κουνάς το δάχτυλο όταν δεν ξέρεις τι ζεί ο άλλος, να μην κοροϊδεύεις κ να μην συγκρίνεις ανόμοιες στην ουσία τους πράξεις. Δεν είναι το ίδιο κλέβω για να φάω, κλέβω μια γόμα, κλέβω από λάθος, κλέβω γιατί είμαι αισχρός απατεώνας .
Πολλή καλοσύνη κ αλληλοβοήθεια θα χρειαστεί στο μέλλον , όχι κρίση και κατάκριση.
ΠΗΓΗ

Vavi Barsefsky




Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only