Δευτέρα 25 Απριλίου 2022

25 Απριλίου 2022

 

Σε έναν κόσμο που αλλάζει βίαια κ απότομα ( και τώρα θ αρχίσουμε τόσο να το συνειδητοποιούμε όσο κ να το ζούμε ) οι μικρές ζωές μας συνεχίζονται στις ατομικές πορείες μας με τις μικρές κ μεγάλες χαρές μας κ έτσι πρέπει να γίνεται.
Το Φεστιβάλ της Ανοιξης στην Ζυρίχη , πολύ παλιό κ εν μέρει παγανιστικό, σημειώνει την αρχή της άνοιξης κ κάποτε σήμαινε μια ώρα εργασίας παραπάνω μια που η μέρα ήταν γινόταν μεγαλύτερη. Καίγεται λοιπόν ο χιονάνθρωπος που συμβολίζει τον χειμώνα κ ανάλογα με την ώρα που θα κάνουν τα πυροτεχνήματα να σκάσουν στο κεφάλι του προβλέπεται πόσο ζεστό θα είναι το καλοκαίρι.





Στην Ελλάδα κ τις χώρες που κυριαρχεί η Ανατολική Εκκλησία, η Ορθόδοξη Εκκλησία, γιορτάζουμε τον Αγ Γεώργιο. Δημοφιλής κ προστάτης χωρών, πόλεων , στρατών κ κάθε είδους ιδρυμάτων, είναι ο Αρχάγγελος Μιχαήλ σε πιο γήινη εκδοχή , ο πολεμιστής που νικά το κακό , τον κακό δράκο.
Στο δικό μας σπίτι ο Γιώργος έχει γιορτή και γενέθλια την ίδια μέρα κ μια που είναι στην Ζυρίχη θα γιορτάσει το Sechselauten. Ευτυχώς με την βοήθεια της τεχνολογίας κόψαμε μια τούρτα όλοι μαζί Ζυρίχη, Λονδίνο, Αθήνα, πάντως η φυσική παρουσία είναι κάτι άλλο δεν υποκαθισταται όπως κ να το κάνουμε. Η τούρτα παραδοσιακη από κατάστημα πολλών δεκαετιών , γνωστό σ όσους πραγματικά γνωρίζουν την Αθήνα, ένα γλυκό των παιδικών χρόνων των ώριμων παιδιών της σειράς μου, αρέσει σε όλους μικρούς μεγάλους.
Χρόνια πολλά στον Γιώργο " μου" ( "μου "και "σου" δεν υπάρχει για τους ανθρώπους , δεν είναι σακκιά πατάτες για να ανήκουν σε άλλους ) , σ' όλους τους αγαπημένους φίλους με αυτό το ωραίο όνομα κ προπαντός δεν ξεχνάμε να γιορτάζουμε!


πηγη

Vavi Barsefsky





Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only