Σάββατο 2 Απριλίου 2022

Σοφία, Wisdom, חָכְמָה ( Χοχμα) κ Χικμα για τους Άραβες.


 Σοφία, Wisdom, חָכְמָה ( Χοχμα) κ Χικμα για τους Άραβες.

Το είχε η μέρα από το πρωί κ άκουσα κάμποσες φορές το μακάριοι ( ευτυχείς ) οι πτωχοί τω πνεύματι κ κάτι έπαθα του τύπου γυαλισε το μάτι μου. Το ρητό υπενθυμίζει πιστεύω αυτό που λέει κ ο Νεύτων, αυτά που ξέρω είναι σταγόνα μπροστά στον ωκεανό αυτών που δεν ξέρω , δεν εξυμνείται η η αφελεια κ η άγνοια, υπενθύμιση του μεγέθους μας είναι.
Υπάρχει όμως ένα καταπληκτικό, χωρίς δεν , θετικό , κείμενο για την φύση της Σοφίας.
" Το πνεύμα της Σοφίας είναι ευφυές. Άγιο, μοναδικό στο είδος του αλλά πολύπλευρο, λεπτό, ευκίνητο, διεισδυτικό, κατανοητό, σώο , γεμάτο καλοσύνη, πρόθυμο, ανεξάρτητο, ευεργετικό, φιλάνθρωπο, σταθερό, ασφαλές, χωρίς φροντίδες, παντοδύναμο, άγρυπνο, που εισχωρεί σε όλα τα έξυπνα, καθαρά κ φωτεινα μυαλά"
Του Σολομώντα το κείμενο ( ΣΣ7/22)
Η Σοφία παρέχεται λοιπόν, στο δικό μας χέρι είναι το έξυπνο,καθαρό κ φωτεινό μυαλό. Γεννάται ερώτημα όμως με την καλοσύνη της φύσης του καθένα μας έτσι.
Όπως κ να έχουν τα πράγματα επειδή από την Σοφία ξεκινούν όλες οι συμπεριφορές κ αντιδράσεις μας, μόνο κ μόνο να την βάλουμε στην σκέψη μας σαν κάτι άξιο να το έχει κάποιος μπορεί να επηρεάσει εμάς , τον καθένα ξεχωριστά κ όλους μαζί. Η ζωή δεν είναι arcade, αντιδραστικό παιχνίδι ταχύτητας , έτσι δεν είναι?

ΠΗΓΗ

Vavi Barsefsky











Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only