Κυριακή 8 Μαΐου 2022

Κυβέλη, Γαία, Terra mater, μητέρα πατρίδα , μητέρα σκέτο , μαμά η μανούλα.


 Ένας άντρας κ μια γυναίκα , στην φυσική διαδικασία, συνειδητά η ασυνείδητα ενώνονται κ σαν μικροί θεοί δημιουργούν ζωή μ ένα παιδί που τους κάνει πατέρα κ μητέρα. Μόνο που για να ζήσει οτιδήποτε θέλει αγάπη.Η αγάπη στο μυαλό μου , μια που τα συναισθήματα σημαίνουν άλλο για τον καθένα, μεταφράζεται στο θέλω το καλό σου . Αυτή η αγάπη για το παιδί είναι κάνω τα πάντα για να γίνεις ένας σωστός αυτάρκης ενήλικας. Σε ταιζω , σε καθαρίζω , σε μορφώνω, σε χαϊδεύω , σε εξισορροπω χωρίς να σε εξαφανίσω μια που είσαι άλλος από μένα.




Έτσι φυσικά γονείς είναι κι αυτοί που δεν είναι φυσικοί γονείς αλλά παίρνουν την ευθύνη αυτού του ρόλου. Μητέρα είναι κι η Γη που μας τρέφει. Μητέρα είναι η πατρίδα μας που μας έδωσε πολλά από τα χαρακτηριστικά μας.
Και τα δύο φύλα παίζουν ρόλους σπουδαίους κ απαραίτητους. Μετά από μια γέννα όμως , που παλιότερα κόστιζε την ζωή στο ένα τρίτο των γυναικών περίπου, η γυναίκα έχει αλλάξει , στον άντρα η αλλαγή εσωτερική , από επιλογή κ ανάλογα με τις ηθικές αξίες της κάθε era. Στην πράξη σε μεγάλο βαθμό η ζωή είχε να κάνει με την μητέρα, παράδειγμα στην αρχαία Ισλανδία έθαβαν συχνά τα μωρά με την μητέρα αν αυτή πέθαινε , ποιος θα τα μεγάλωνε.


Η Μεσόγειος κ η Ανατολή τιμά την μητέρα πολύ περισσότερο κ με άλλο πάθος κ βαρύτητα από τις Αγγλοσαξονικές χώρες , εκεί η βαρύτητα σε άλλα πρότυπα. Εμείς στην Ελλάδα, Ανατολή δική σου είμαστε φυλή, έχουμε κοντά μας τις μανουλες μας , με τα καλά τους κ τα λίγα κακά τους ( αυτά συνήθως έχουν να κάνουν με το καπελωμα , εξάρτηση από την πολλή αγάπη).



Ευχαριστώ τον Θεό, αλλά κ τον άντρα πατέρα των παιδιών μου, που υπήρξε έρωτας μου , τον Νίκο για τα παιδιά που μου χάρισαν τον ρόλο της μαμάς. Αλλά κ την μαμά κ τον μπαμπά μου , τις γιαγιάδες κ παππούδες κι όλους πιο πριν , αγαπημένους μεταξύ τους κ μη, όσους με την φροντίδα κ αγάπη τους φρόντισαν για να υπάρχει σήμερα.

Παρθενογένεση δεν υπάρχει στην φύση, σήμερα τιμούμε όχι τις ρίζες μας, την αγάπη που υπάρχει σ αυτές.

phgh

Vavi Barsefsky








Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only