Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022

ΤΟ 1993 ΣΤΟ ΔΙΣΠΗΛΙΟ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΦΩΣ


 ΤΟ 1993 ΣΤΟ ΔΙΣΠΗΛΙΟ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΦΩΣ Η ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΗ ΠΙΝΑΚΙΔΑ (8.000 ΕΤΩΝ), ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΓΡΟΘΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΤΑΧΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΗΡΑΝ ΓΡΑΦΗ ΕΞ ΑΝΑΤΟΛΩΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΦΥΛΗ !!!

Έτος δημιουργίας: περίπου το 6.000 πκχ. Έτος ανακάλυψης: 1993 Τόπος ανακάλυψης: Οικισμός της λίμνης του Δισπηλιού, Καστοριά. Ανακαλύφθηκε από: Αρχαιολογική ομάδα του καθηγητή Γεωργίου Χουρμουζιάδη. Σημασία: Πιθανότατα, πρόκειται για την αρχαιότερη γραφή που έχει βρεθεί παγκοσμίως.
Η πινακίδα είχε διατηρηθεί γιατί ήταν καλυμμένη με λάσπη σε αναερόβιες συνθήκες.
Δυστυχώς όμως υπέστη εκτεταμένες φθορές με το που βγήκε στην επιφάνεια και εκτέθηκε στο οξυγόνο.
Η ιστορία μας, έχει τα περισσότερα «θύματα» όσον αφορά τις παραποιήσεις και τα λάθη εν γνώσει των συγγραφέων των ιστορικών βιβλίων. Ένα από τα αγαπημένα θέματα παραποίησης είναι και η πρωτιά της γραφής σε παγκόσμιο επίπεδο. Έλληνες ή Φοίνικες;
Η απάντηση πρέπει να δίνεται μόνο με τεκμηριωμένα ιστορικά στοιχεία και ποτέ με εικασίες. Η αρχαιότερη επιγραφή λοιπόν είναι…… Ελληνική!!!
Ο προϊστορικός οικισμός του Δισπηλιού βρίσκεται στη θέση Nησί, στη νότια όχθη της λίμνης της Kαστοριάς. Eντοπίστηκε το 1932, όταν η στάθμη της λίμνης κατέβηκε, και στο σημείο που χώριζε το Nησί από την όχθη της λίμνης φάνηκαν υπολείμματα ξύλινων πασσάλων.
Oι συστηματικές ανασκαφές (1992 και εξής) αποκαλύπτουν τα λείψανα ενός εκτεταμένου λιμναίου οικισμού της Νεότερης Νεολιθικής, από τους σημαντικότερους και παλαιότερους του είδους στην Eυρώπη.
Mοναδικές πολιτιστικές πτυχές της κοινότητας του Δισπηλιού αποκαλύπτουν μια ξύλινη πινακίδα με εγχάρακτα γραμμικά στοιχεία.
H πινακίδα αυτή η οποία έχει σκαλισμένα επάνω της “σήματα”, χρονολογήθηκε με τη μέθοδο C14 με βεβαιότητα στο 5800 πκχ και δεν αποκλείεται να αποτελεί μια πολύ πρώιμη, τεκμηριωμένη μορφή γραπτού λόγου.
Σύμφωνα με τη σημερινή θεωρία – αυτή που δυστυχώς διδάσκεται και στα ελληνικά σχολεία – οι Έλληνες έμαθαν γραφή περί το 800 π.Χ. από τους …Φοίνικες. Μιά εντελώς ανθελληνική ανυπόστατη θεωρία όπως κι αν εξεταστεί.
Πως είναι δυνατόν να γράφηκαν τα Ομηρικά έπη περί το 800 πκχ όταν δηλαδή έμαθαν να γράφουν οι Έλληνες; Παρουσιάστηκαν ξαφνικά οι αρχαίοι Έλληνες στο ιστορικό προσκήνιο τον 8ο αιώνα π.Χ., με γλώσσα εκατοντάδων χιλιάδων λημμάτων, που για να δημιουργηθεί απαιτείται γλωσσική προϊστορία τουλάχιστον 10.000 ετών (σύμφωνα με επίσημη αμερικανική γλωσσολογική έκθεση).
Εξίσου εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι πολλά γράμματα της επιγραφής είναι Ιωνικά, κάτι που αποδεικνύει ότι το κλασσικό αβφάβητο προηγείται της γραμμικής γραφής !!!!!
Επιπλέον η επιγραφή στο Δισπηλιό ανατρέπει την άλλη ανθελληνική θεωρία, αυτή περί Ινδοευρωπαικής φυλής....



Με πολύ μεράκι αλλά και υπομονή συνεχίζουμε την προσπάθεια μας .Αθόρυβα …σιγά σιγά με πολύ   υπομονή αλλά και διάθεση προχωράμε 

Στόχος μας παραμένει να αρθρογραφούν οι πολίτες σε αθρα με   θέματα πολιτισμού   που  επιλέξουν

Το όνομα και επώνυμο αλλά η ευπρέπεια των άρθρων είναι απαραίτητα .Η διεύθυνση μας για επιστολές Άρθρα είναι   zantedanias@gmail.com 

Όπως έχουμε από την αρχή της προσπάθεια μας αναφέρει θα αναρτώνται μετά από έγκριση μας

Σας ευχαριστούμε από καρδιας

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους ο οποίος φέρει και την ευθύνη των γραφομένων και δε συμπίπτουν κατ’ ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας

https://www.youtube.com/channel/UC0wk2ge3sheyTkgpAkeBang


Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only