Κυριακή 14 Αυγούστου 2022

Χρόνια πολλά με πολλά πανηγύρια!


 Αρχαία στην καταγωγή λέξη το πανηγύρι έχει να κάνει με την χαρά , το δοξάζω κι ευχαριστώ δημόσια κ ομαδικά. Προς τιμήν Αγίων η στο τέλος γεωργικών εργασιών , τον Δεκαπενταύγουστο είναι δύο σε ένα. Και η γιορτή της Κοίμησης κ το τέλος των εργασιών για τα σιτηρά που θα θρέψουν ανθρώπους κ ζώα από τα οποία ζουν η ζούσαν οι άνθρωποι, ο χαμός μιας αγελάδας ακόμα σε κάποιες χώρες βάζει σε κίνδυνο την οικογένεια.



Είτε με την μορφή που το ξέρουμε στην Ελλάδα, είτε σαν fair που θυμίζει Λουνα Παρκ, είτε σαν Oktoberfest η κάποια άλλη fest είναι γενναιοδωρία το αντίθετο της μιζέριας της τσιγκουνιάς . Δινουμε ξοδεύουμε στα πανηγύρια κι επειδή δίνουμε παίρνουμε.




Προσωπικά χαίρομαι παράλληλους κόσμους που δεν ξέρω, ακούω μουσική που δεν ξέρω , μαθαίνω ,γειωνομαι ,η ζωή δεν είναι απλοϊκή όπως λένε κάποιοι που χάνουν , απλή είναι.
Ο σπουδαίος Yehudi Menuhin με την Δόμνα Σαμίου στο έχε γεια Παναγιά ( όνομα εδώ το Παναγιά κ εμπεριέχει αν δει κανείς όλους τους στίχους σοφία για την φύση του έρωτα το τραγούδι), του Νικηφόρου Λύτρα το επιστροφή από το πανηγύρι κι ένα άγνωστο παλλαϊκό πανηγύρι χρόνια πριν όπως κ τώρα.
Πάντα τέτοια!

phgh

Vavi Barsefsky







Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only