Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022

1940



Η χρονιά ξεκίνησε με την χώρα να αναρωτιέται αν θα εμπλακεί στον πόλεμο που άρχισε στην Πολωνία τον Σεπτέμβριο του 39. Μετά τον τορπιλισμό της φρεγάτας Έλλη στην Τήνο τον Δεκαπενταύγουστο από γνωστούς αγνώστους έρχεται στις 28 του Οκτώβρη η επίσημη επίθεση από τους Ιταλούς συμμάχους των Γερμανών λόγω γειτνίασης αλλά κ υποτίμησης της δύναμης του Ελληνικού λαού . Το ΟΧΙ στον εισβολέα είναι ομόφωνο , είναι όχι από καρδιάς όλων των Ελλήνων, η χώρα είναι η δική μας ανεξάρτητη χώρα κ αυτό θα το υπερασπιστούμε . Το διαδέχονται νίκες που οφείλονται στην γενναιότητα αυτών που μάχονται με κάθε τρόπο , ο πόλεμος στα ΒΔ αλλά το στρατηγείο του Παπάγου είναι στην Μεγάλη Βρετανία και το κλίμα είναι ενός χαρούμενου πολέμου μέχρι τον τρομερό Απρίλη του 41 , τον Απρίλη του Άξιον Εστί , που τους Ιταλούς διαδέχονται οι Γερμανοί κ τότε εμφανίζεται το άλλο σπουδαίο βουβό ΌΧΙ , αυτό της Εθνικής Αντίστασης.
Η Ελλάδα τιμά γιορτάζει τις αρχές των πολέμων όχι το τέλος τους, δεν έχουμε ημέρα Νίκης. 25η Μαρτίου, 28η Οκτωβρίου , τοπικά μόνο οι αγώνες απελευθέρωσης άλλων περιοχών. Ίσως γιατί το τέλος δεν μας βρίσκει καλά αν κ νικητές. Καποδίστριας, 1922, Εμφύλιος , σε όλα αυτά τα κακά εμπλέκονται συμφέροντα άλλων χωρών όχι της δικής μας χώρας.
Η Εκκλησία της Ελλάδας μετεθεσε το 1952 τιμητικά την γιορτή της Αγίας Σκέπης που συμβολίζει την προστασία από την 1η Οκτωβρίου στην 28η Οκτωβρίου και μέρα προστασίας λοιπόν η ημέρα .
Ο Οκτώβριος του 2022 και αυτός με πάμπολλες αβεβαιότητες η ζωή συνεχίζεται όμως όπως τοτε κ πάντα . Το μαλλί για το πουλόβερ ( στο μέτωπο) να το αγοράσεις στο κατάστημα τάδε κ αυτή είναι η ζωή τα μικρά κ μεγάλα.
Μόνο σεβασμός για εκείνο το παλλαϊκό ΌΧΙ.
Εκτός από τον σεβασμό ίσως κ μια δόση ζήλιας για την πάστα τους, το ποιόν τους.





 phgh 

Vavi Barchefski

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only