Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022

Αρχαιολογικά ευρήματα στην πλατεία της Υπαπαντής

 

Τα αρχαιολογικά κατάλοιπα ενός σημαντικού τεχνικού έργου μνημειακού μεγέθους, εκτίμησε πως είναι τα ευρήματα των ανασκαφικών εργασιών που εξελίσσονται τον τελευταίο μήνα στο νοτιοδυτικό τμήμα της πλατείας της Υπαπαντής στην Καλαμάτα, η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας κ. Ευαγγελία Μηλίτση-Κεχαγιά μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ.

Η κ.Μηλίτση σημείωσε πως το γεγονός πως τα κατάλοιπα έχουν βρεθεί σε τόσο καλή κατάσταση οφείλεται στον τρόπο με τον οποίο είχε κατασκευαστεί το κτήριο κατά την αρχαιότητα και την ανθεκτικότητα των υλικών του κάτι που είναι ένα επιπλέον στοιχείο για τη σημασία του στη λειτουργία της αρχαίας «Καλαμάτας», της αρχαία πόλης των Φαρών.

Τόνισε πως τα μέχρι στιγμής ευρήματα συμφωνούν απολύτως με τα στοιχεία και τα δεδομένα της ανασκαφής του καθηγητή Νίκου Γιαλούρη το 1960 και σημείωσε πως μέχρι τον Δεκέμβριο το έργο της αρχαιολογικής έρευνας θα έχει ολοκληρωθεί καθώς προχωρά αυστηρά βάση των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί αφ΄ότου ξεκίνησε. Θεώρησε πάντως αναγκαίο η έρευνα να συνεχιστεί και στην οδό Χρυσοστόμου Θέμελη και αφού ληφθούν από το δήμο αποφάσεις για τη διευθέτηση της κυκλοφορίας στον συγκεκριμένο δρόμο.

Σε ό,τι αφορά στην ανάδειξη των ευρημάτων η κ. Μηλίτση επεσήμανε πως αυτό θα κριθεί επιστημονικά και με γνώμονα του σύγχρονους επιστημονικούς τρόπου προβολής και αξιοποίησης, θεωρώντας πάντως «παρωχημένο» τον τρόπο ανάδειξης μέσω γυάλινου δαπέδο που έχει –όπως είπε- να εφαρμοστεί σε αρχαιότητες εδώ και μια δεκαετία.

Τέλος, όπως έκανε γνωστό, σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε αυτοψία στο χώρο παρουσία και του δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου, ο οποίος έδειξε εντυπωσιασμένος από τα μέχρι στιγμής ευρήματα.

πηγη https://www.ertnews.gr/


Με πολύ μεράκι αλλά και υπομονή συνεχίζουμε την προσπάθεια μας .Αθόρυβα …σιγά σιγά με πολύ   υπομονή αλλά και διάθεση προχωράμε 

Στόχος μας παραμένει να αρθρογραφούν οι πολίτες σε αθρα με   θέματα πολιτισμού   που  επιλέξουν

Το όνομα και επώνυμο αλλά η ευπρέπεια των άρθρων είναι απαραίτητα .Η διεύθυνση μας για επιστολές Άρθρα είναι   zantedanias@gmail.com 

Όπως έχουμε από την αρχή της προσπάθεια μας αναφέρει θα αναρτώνται μετά από έγκριση μας

Σας ευχαριστούμε από καρδιας

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους ο οποίος φέρει και την ευθύνη των γραφομένων και δε συμπίπτουν κατ’ ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας

https://www.youtube.com/channel/UC0wk2ge3sheyTkgpAkeBang
Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only