Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

Στώμεν καλώς στώμεν μετά φόβου , 8 Νοεμβρίου των Αγγέλων


 Σ όλο τον κόσμο σ όλες τις θρησκείες τιμούμε με κάποιον τρόπο τους Αγγέλους , αγγελιοφόρους παρόχους των ιδιοτήτων του Θείου . Μπορεί να μην είναι οι ίδιοι οι δικοί μας άγγελοι των μονοθεϊστικών θρησκειών με τους οποίους είμαστε εξοικειωμένοι, αλλά για όλους είναι όντα πιο εξελιγμένα από εμάς . Ασώματοι αλλά μια που ο Θεός είναι πιο πάνω από τα πάντα τους φανταζόμαστε με τα απαραίτητα φτερά.



Πιο δικοί μας οι ουράνιοι Αρχιστράτηγοι Μιχαήλ κ Γαβριήλ, λιγότερο γνωστοί ο Ραφαήλ της θεραπείας, των ταξιδιών κ των χρημάτων ( από το βιβλιο του Τωβίτ) και ο διαγραμμενος το 745 από τον Πάπα Ζαχαρία Ουριήλ. Μόνο που Ουριήλ σημαίνει το φως, η φλόγα , η αγάπη του Θεού και κάπως μας λείπει νομίζω. Ο Γαβριήλ μεταφέρει τον Λόγο ( Ευαγγελισμός, Κοράνι) ενώ ο Άρχοντας Μιχαήλ αλυσοδεσε το Κακο, το κάθε είδους κακό με πρώτο το εγώ είμαι πάνω απ' όλους κ όλα , μόνο που δεν έχουν έτσι τα πράγματα. Τότε αποδίδεται στον ,κατά την παράδοση υποδεέστερο από τον αποστάτη , Μιχαήλ το στώμεν καλώς στώμεν μετά φόβου . Οπου φόβος σεβασμός στον Δημιουργό κ την Δημιουργία .
Εν τάξει οι αγγελοι , θεωρούνται οργανωμένοι σε στρατιές με ιεραρχία κ δεν τους γιορτάζουν όλοι την ίδια μέρα. 8 Νοεμβρίου στην Ελλάδα, 13 ημέρες αργότερα δηλαδή 21 οι Ορθόδοξοι των Ανατολικών χωρών , το Αγ Όρος , οι Αγ Τόποι, όσοι ακολουθούν το παλιό ημερολόγιο. Οι Καθολικοί κ Αγγλικανοί 29 Σεπτεμβρίου. Στον Ιουδαϊσμό στο Γιομ Κιπουρ ένα κομμάτι της προσευχής του τέλους της γιορτής αναφέρεται στην Δοξολογία του Θεού από τις Αγγελικές Δυνάμεις.



Σύναξις των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και των λοιπών Ασωμάτων και Ουράνιων Αγγελικών Ταγμάτων η επίσημη ονομασία της γιορτής , χρόνια πολλά σ όσους αγαπούν τους αγγέλους κ σ όσους γιορτάζουν.
Εκπληκτική η ανάρτηση για το θέμα του φίλου Vangelis Chorafas , αναζητήστε την.



πηγη

Vavi Barchefski





Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only