Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

Το πιο σπουδαίο πράγμα στις εξεγέρσεις είναι καταστροφή της παλιάς νοοτροπίας

 

17/11/1973
Το πιο σπουδαίο πράγμα στις εξεγέρσεις είναι καταστροφή της παλιάς νοοτροπίας, τίποτα καινούργιο δεν μπορεί να δημιουργηθεί με προηγούμενα πιστεύω, αυτό φοβούνται οι διαχειριστές των καταστάσεων. Υπάρχουν φαινομενικές ήττες που εξελίσσονται σε λαμπρές νίκες. Ο Σπάρτακος έχασε , 5 Χιλ σκλάβοι σταυρώθηκαν αλλά όλοι τον θυμόμαστε κάπου δύο χιλιάδες χρόνια μετά ενώ η Γαλλική επανάσταση έδιωξε έναν βασιλιά για να φέρει έναν αυτοκράτορα ώσπου να βρει τον δρόμο της αργότερα, πάει όμως ο θεϊκός βασιλιάς οριστικά κ αμετάκλητα.


Το δικό μας Πολυτεχνείο γκρέμισε το άτρωτο της βίας της εξουσίας , μιας εξουσίας ταυτόχρονα κ χωρίς προσχήματα πουλημένης κ αδιαφορης για Δημοκρατία κ πολυφωνία. Τα σημερινά παιδιά το θεωρούν αργία, υπάρχει η τάση στην κοινωνία εγώ κι ο εαυτός μου να τα καταφέρουμε κ τι με νοιάζει για τους άλλους , το αυγό του φιδιού επωάζεται , αλλά δεν σβήνεται ακυρώνεται το γεγονός εκείνης της εξέγερσης που μας θύμισε ότι είμαστε ελεύθεροι άνθρωποι κ όχι σκλάβοι κι ευχαριστούμε όσους έστησαν αυτό το κύμα αυτοσεβασμού άσχετα με το πως οι ίδιοι ατομικά εξελίχθηκαν αργότερα.


Δεν ήμουν φοιτήτρια λόγω ηλικίας αλλά είχα πάει απέναντι εκεί που είναι το θέατρο Φωτίου μόνο κ μόνο για να δω , μια μικρή χαζή μάλλον εμπόδιο, τα πρώτα μου δακρυγόνα. Η ζωή τα έφερε κ γνώρισα πολλά χρόνια μετά μερικούς από αυτούς που μισούσα με όλη μου την ψυχή με όλο μου το είναι , κάτω από συνθήκες που με προβλημάτισαν , η γνωριμία σε νοσοκομείο έχει παράξενους κανόνες . Μερικοί πάμπλουτοι μερικοί πάμπτωχοι. Το συμπέρασμα όποιες κ να είναι οι προθέσεις του κάθε ανθρώπου μόνο το αποτέλεσμα δικαιώνει , τότε ζήσαμε πολύ μεγάλο κακό σαν χώρα κ ποτέ ξανά. Στο χέρι μας είναι.




phgh

Vavi Barchefski






Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only