Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022

Αγ Αικατερίνη Σινά


 Από τα πιο σημαντικά ταξίδια στην ζωή μου, μου φαινόταν βουνό πολύ δύσκολο, αυτό στο Σινά. Από τον νότο από το Ειλατ του Ισραήλ με το μοναδικό υποθαλάσσιο ακουαριουμ κ για λόγους ασφάλειας με γκρουπ Ελλήνων, Γιουναν η Γιαβαν Αραβικά η Εβραϊκά ο Έλληνας έχει καλή αντιμετώπιση για διαφορετικούς λόγους. Παρέα στο αυτοκίνητο δύο διακριτικοι Αιγύπτιοι οπλισμένοι αστυνομικοί , παλιά λήστευαν τα καραβάνια όταν πήγα η αντίληψη ήταν καλύτερα να προσέχεις για να μην υπάρχουν εκπλήξεις, υπήρξαν εκπλήξεις κ το 2017 στοχοποιηθηκε από το Ισλαμικό κράτος.





Έρημος με βουνά μεγάλο κομμάτι της διαδρομής , όχι αυτή η σαν θάλασσα έρημος που δεν βλέπεις παρά μόνο γη κ ουρανό κ φέρνει νυστα. Η πρώτη έκπληξη η μονή μικρότερη από όσο φανταζομουν η ίδια έκπληξη με την μικρούλα Μόνα Λίζα , τα χρυσάνθεμα του Βαν Γκογκ η την Ροζέτα Στόουν όλα μικρά έτσι κι εδώ. Το μέρος απίστευτο αν το σκεφτεί κανείς. Μωϋσής, 10 εντολές , καιόμενη βατος, Χωρήβ κ αργότερα στα πόδια του βουνού η μονή της σοφής όμορφης Χριστιανής πριγκίπισσας της Αικατερίνης της Αλεξάνδρειας, ο Μωάμεθ, οι σταυροφόροι, ένα σωρό αυτοκράτορες που έγραψαν ιστορία. Στην βιβλιοθήκη με τους σπουδαίους αρχαίους κώδικες, τα παλίμψηστα, τις μοναδικές εικόνες αναρωτιομουν αν στ αλήθεια βλέπω όλα αυτά τα πρωτότυπα έργα βόλτα στους αιώνες. Η άδεια του Μωάμεθ που έσωσε το μοναστήρι από την καταστροφική λαίλαπα του νεοφώτιστου Ισλάμ ένα κείμενο σε μια απλή κορνίζα.




Επειδή το evil το κακό χώνεται παντού κ το σόκ όταν ρώτησα κυρία που έλεγε συνέχεια Θεέ μου σ ευχαριστώ αν ευχαριστεί για το ταξίδι κ μου απάντησε όχι ευχαριστώ που πέθανε ο άθεος σύζυγός μου , λες κι ο Θεός είναι hitman, τελικά μέχρι εκεί που φτάνει ο καθένας νοητικά κ ψυχικά.



Καταπληκτική εμπειρία, καταπληκτικό μοναδικό ταξίδι , ωραία μέρα σήμερα της Αγ Αικατερίνης. Σαν σήμερα γνωρίστηκαν οι γονείς μου , πάντα τιμούσαν την ημέρα , το δεύτερο όνομα μου είναι Αικατερίνη. Αικατερίνη λένε είναι ετυμολογικά από το καθαρή, πολύ ωραίο είναι.
Χρόνια πολλά!

πηγη

Vavi Barchefski








Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only