Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019

Τα χρόνια.


Τα χρόνια τι κι αν περνούν,αν χρωματίζονται τα μαλλιά μας ,και παίρνουμε εκείνη τη σοφή όψη και άποψη,για τα πάντα και τους πάντες,τι κι αν δεν είμαστε πετυχημένοι στις κρίσεις και στις κριτικές μας .

Αυτές τις μέρες,νοσταλγούμε,θέλουμε να αναβιώσουμε εκείνα τα ήθη και τα έθιμα ,που δε θα μας κρατήσουν μακριά και ανεύθυνα,παρά θα αποτελέσουμε τους ηθικούς αυτουργούς,ενός θαύματος ,ζωής και ύπαρξής της ,ενός θαύματος συνυπάρξεως,της τύχης με τη μοίρα ,της αλήθειας μας και της ψευδαίσθησης ,πως θα μείνουμε για πάντα παιδιά .

Η ζωή η ίδια μας κατατάσσει και μας επιφυλλάσσει ,δύσκολα και κακοτράχαλα μονοπάτια,σκληρές και αναπόφευκτες ,καταστάσεις και υποθέσεις ,που αν και αδύναμοι,καλούμαστε να αποτελέσουμε τμήμα και μέρος αυτής .

Αντοχή και δύναμη,αξία και όχι υπερτίμηση ,ικανοτήτων και δυνατοτήτων μας ..θα σταθούν ικανές και υπεύθυνες ,αντάξιες και ποτέ ανίκανες ,με τις δικές μας θέσεις και υποστάσεις,να ανταπεξέλθουν στα δικά μας θέλω και όνειρα ,στους δικούς μας ιδεατούς κόσμους και όχι υπόκοσμους,συνυπάρξεων και συνοδοιπορεύσεων ,οδών και ροτών υποστάσεών μας .

Οποιος θέλει και επιθυμεί να καλυτερεύσει τις συνθήκες ζωής του και να διατελέσει ικανός και υπεύθυνος ,άξιος και υπόλογος ,για τις πράξεις του και για τα δικά του πρέπει και οχι για των άλλων ,να είναι σίγουρος πως και θα πετύχει και θα καταφέρει ,να κάνει τη δική του υπέρβαση ,τα δικά του δρομολογημένα χιλιόμετρα ,ζωής ,αντοχής,υπομονής και επιμονής .


ΕΚ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΔΟΣ ΜΑΣ ..ΑΝΝΑΣ ΖΑΝΙΔΑΚΗ.

Για το ....tapantareinews.gr










Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only