Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019

Μεταλλουργείο 2200 ετών της «Ελληνιστικής » εποχής ανακαλύφθηκε στο Πακιστάν

Το εργαστήριο μετάλλου 2.200 ετών  του Ινδο-Ελληνικού  Βασιλείου που ανακαλύφθηκε στο Πακιστάν ,εδώ βλέπουμε το αμόνι του τεχνίτη 

Πακιστανοί αρχαιολόγοι ισχυρίζονται ότι έχουν ανακαλύψει υπολείμματα μεταλλικών εργαστηρίων από την ινδοελληνική περίοδο που χρονολογούνται από τον 2ο αιώνα π.Χ.
Οι αρχαιολόγοι από το Πανεπιστήμιο του Peshawar (UoP) πραγματοποίησαν την ανακάλυψη από μια τοποθεσία στη γειτονιά Hayatabad του Peshawar.





Ο καθηγητής Gul Rahim δήλωσε στα ΜΜΕ ότι ο χώρος βρίσκεται κοντά στα σύνορα της περιοχής Khyber  ( Χαϊμπέρ) , προσθέτοντας ότι οι εργασίες ανασκαφής στο χώρο έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία τρία χρόνια.
  • Το πέρασμα Χαϊμπέρ είναι πέρασμα στην οροσειρά Σπιν Γκαρ στα σύνορα μεταξύ Αφγανιστάν και Πακιστάν. Με μήκος περίπου 53 χιλιομέτρων, αποτελούσε για πολλά χρόνια το σημείο πρόσβασης των μεγαλύτερων εισβολών στην Ινδική υποήπειρο από τα νοτιοδυτικά.
Είπε ότι έχουν ανακαλύψει νομίσματα που χρονολογούνται από την Ελληνοϊνδική  (ή ινδοελληνική) περίοδο δηλαδή την εποχή του Ελληνικού Βασιλείου της Ινδίας και εκτιμάται ότι είναι περίπου 2.200 ετών .
Χωνευτήρι για τήξη μετάλλου 
Ο καθηγητής είπε ότι οι  Έλληνες είχαν μεταναστεύσει από το Αφγανιστάν στον σημερινό Πεσαβάρ και κυβερνούσαν την περιοχή για περίπου 150 χρόνια.
  • "Τα ευρεθέντα λείψανα δείχνουν ότι ο χώρος ήταν ένα είδος εργαστηρίου μετάλλου , καθώς βρήκαμε δοχεία με σίδερο, καλούπια, σπάτουλες, μαχαίρια και τρυπάνια, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στο εργαστήριο", δήλωσε ο Ραχίμ, οπότε το εργαστήριο πιθανότατα παρήγαγε βέλη, τόξα, μαχαίρια και σπαθιά, πρόσθεσε.
Σιδερένια  σμίλη 

"Ο χώρος δείχνει ότι το εργαστήριο χωρίστηκε σε τομείς , ενώ τα υπολείμματα των φούρνων, των πετρωμάτων και άλλων από απομεινάρια της εποχής είναι ακόμα εμφανή", δήλωσε ο καθηγητής.
Ο καθηγητής Gul δήλωσε επίσης ότι «αυτό σηματοδοτεί την πρώτη ανακάλυψη ενός οργανωμένου Ινδο-Ελληνικού εργαστηρίου στην επαρχία μέχρι στιγμής»
Ο άκμονας του σιδηρουργού

Εν τω μεταξύ, ο αρχαιολόγος Mohammad Naeem δήλωσε ότι «σε σύγκριση με τις βουδιστικές τοποθεσίες που κατασκευάστηκαν με τοιχοποιία, (Η τοιχοποιία από τούβλα είναι μια εξαιρετικά ανθεκτική μορφή κατασκευής. Είναι χτισμένη τοποθετώντας ψημένα τούβλα σε κονίαμα με συστηματικό τρόπο για να κατασκευάσει κάποιος στερεά μάζα που αντέχει σε ασκούμενα φορτία) ενώ ο χώρος αυτός κατασκευάστηκε από πηλό, επομένως ήταν δύσκολο να τον διατηρήσουμε.
Ευρήματα του Ινδοελληνικού βασιλείου στην περιοχή 

Επίσης ανέφερε ότι στο αρχαιολογικό σύμπλεγμα του Gor Khatri βρέθηκαν και υπολείμματα της Ινδοελληνικής περιόδου.


Νόμισμα του Ελληνικού Βασιλείου στην |Ινδία 

Ο Jan Gul, ένας μελετητής του MPhil στο UoP, δήλωσε ότι ήταν η πρώτη φορά που οι μαθητές μπόρεσαν να δουν ινδοελληνικά αρχαιολογικά λείψανα, καθώς είχαν μελετηθεί μόνο τα λείψανα του βουδισμού και των Μογγόλων . Πηγή: ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΜΩΝ Με πληροφορίες από το  Press Trust of India [ Απρίλιος 2019]

Στράτων Β' ο Σωτήρ, ο τελευταίος ηγεμόνας του Ελληνικού βασιλείου της Ινδίας



Πολλοί λανθασμένα πιστεύουν ότι η Κλεοπάτρα, η τελευταία διάδοχος του ελληνιστικού βασιλείου της Αιγύπτου, ήταν η τελευταία βασίλισσα των ελληνιστικών βασιλείων που δημιουργήθηκαν μετά το θάνατο του Μ. Αλεξάνδρου και του διαμοιρασμού της αυτοκρατορίας του από τους Επιγόνους. Λίγα είναι γνωστά στο ευρύ κοινό σχετικά με την ιστορία των ελληνοινδικών βασιλείων που κυβερνήθηκαν από τουλάχιστον 30 Έλληνες βασιλείς κατά τους 2 τελευταίους αιώνες πριν τη γέννηση του Χριστού.




Νόμισμα του ( Βασιλεύς Σωτήρ ) Στράτωνος του Β΄

Το ελληνιστικό βασίλειο της Ινδίας ιδρύθηκε από τον βασιλέα της Βακτριανής Δημήτριο Α’ στις αρχές του 2ου αιώνα πΧ. Περιλάμβανε περιοχές του Αφγανιστάν, Πακιστάν και της βορειοδυτικής Ινδίας. Οι επεκτατικές εκστρατείες των διαδόχων του επέκτειναν τα σύνορα και στο απόγειο της δύναμής του, το βασίλειο περιλάμβανε σχεδόν ολόκληρη τη σημερινή βόρεια και ένα μεγάλο κομμάτι της κεντρικής Ινδίας.

Ινδία περιοχή Gandhara ανάγλυφο με παράσταση του Δούρειου Ίππου  στην κατάληψη της Τροίας 


Ενώ το βασίλειο της Βακτριανής καταλύθηκε το 130 πΧ, το ελληνοϊνδικό βασίλειο συνέχισε να υφίσταται έως το 10 μΧ. Τα αρχαιολογικά ευρήματα φανερώνουν ινδουιστικές και βουδιστικές επιρροές, κάτι που μαρτυρά την επαφή του ελληνικού πολιτισμού με τους Ινδούς και τους Κινέζους αντίστοιχα.
Κατά προσέγγιση της περιοχής της /του  Ανατολικής Πουντζάμπ και της πρωτεύουσας Στράτωνος ΙΙ  η Σάγκαλα.

Κατά το 1ο αιώνα πΧ, το ελληνικό βασίλειο άρχισε να δέχεται πιέσεις από Ινδούς στα ανατολικά, Σκύθες και Πάρθους στα δυτικά και άλλων ινδοευρωπαϊκών φυλών όπως οι Γιουέζι, με αποτέλεσμα να συρρικνωθεί. Παράλληλα εσωτερικές διαμάχες, διευκόλυναν τη παρακμή.
Νόμισμα του Στράτωνος του Β΄


Ο τελευταίος βασιλιάς του ελληνοινδικού βασιλείου ήταν ο Στράτων Β’ ο Σωτήρ που βασίλεψε από το 25 πΧ μέχρι τη κατάλυση του βασιλείου του το 10 μΧ. Η βασιλεία του καταλύθηκε απο τον Ινδο – Σκυθη Rajuvula. Οι Σκυθικές εισβολές στους τελευταίους ελληνικούς θύλακες της Ινδίας έφεραν τη κατάρρευση του βασιλείου που από το 10 μΧ παύει να υφίσταται ως πολιτική οντότητα. Έτσι τελειώνουν επίσημα 3,5 αιώνες ελληνικής κυριαρχίας στις εσχατιές του τότε γνωστού κόσμου.

Θάνος Σ. Επαχτίτης
/www.ptisidiastima.com
Επικουρία /en.wikipedia.org


Ελληνο-Βακτριανοί και Ελληνο-Ινδοί  βασιλιάδες, εδάφη και χρονολογία

Greco-Bactrian and Indo-Greek kings, territories and chronology
Based on Bopearachchi (1991)[8]
Greco-Bactrian kingsIndo-Greek kings
Territories/
dates
West BactriaEast BactriaParopamisadeArachosiaGandharaWestern PunjabEastern PunjabMathura[9]
326-325 BCECampaigns of Alexander the Great in IndiaNanda Empire
312 BCECreation of the Seleucid EmpireCreation of the Maurya Empire
305 BCESeleucid Empire after Mauryan warMaurya Empire
280 BCEFoundation of Ai-Khanoum
255–239 BCEIndependence of the
Greco-Bactrian kingdom
Diodotus I
Emperor Ashoka (268-232)
239–223 BCEDiodotus II
230–200 BCEEuthydemus I
200–190 BCEDemetrius ISunga Empire
190-185 BCEEuthydemus II
190–180 BCEAgathoclesPantaleon
185–170 BCEAntimachus I
180–160 BCEApollodotus I
175–170 BCEDemetrius II
160–155 BCEAntimachus II
170–145 BCEEucratides I
155–130 BCEYuezhi occupation,
loss of Ai-Khanoum
Eucratides II
Plato
Heliocles I
Menander I
130–120 BCEYuezhi occupationZoilos IAgathokleiaYavanarajya
inscription
120–110 BCELysiasStrato I
110–100 BCEAntialcidasHeliokles II
100 BCEPolyxenosDemetrius III
100–95 BCEPhiloxenus
95–90 BCEDiomedesAmyntasEpander
90 BCETheophilosPeukolaosThraso
90–85 BCENiciasMenander IIArtemidoros
90–70 BCEHermaeusArchebius
Yuezhi occupationMaues (Indo-Scythian)
75–70 BCEVononesTelephosApollodotus II
65–55 BCESpalirisesHippostratosDionysios
55–35 BCEAzes I (Indo-Scythians)Zoilos II
55–35 BCEVijayamitraAzilisesApollophanes
25 BCE – 10 CEGondopharesZeionisesKharahostesStrato II
Strato III
Gondophares (Indo-Parthian)Rajuvula (Indo-Scythian)
Kujula Kadphises (Kushan Empire)Bhadayasa
(Indo-Scythian)
Sodasa
(Indo-Scythian)

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας http://www.tapantareinews.gr, για περισσότερη ενημέρωση. Εγγραφείτε - SUBSCRIBE: http://bit.ly/2lX5gsJ Website —►http://bit.ly/2lXX2k7 SOCIAL - Follow us...: Facebook...► http://bit.ly/2kjlkot    

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only