Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019

Το ραντάρ που διεισδύει στο έδαφος αποκαλύπτει γιατί η αρχαία πρωτεύουσα της Καμπότζης μεταφέρθηκε στο Angkor

Το μεγαλύτερο χαρακτηριστικό της διαχείρισης των υδάτων στην ιστορία των Χμερ χτίστηκε τον 10ο αιώνα ως τμήμα μιας αρχαιότητας πρωτεύουσας της βόρειας Καμπότζης για να αποθηκεύσει νερό, αλλά το σύστημα απέτυχε κατά το πρώτο έτος λειτουργίας του, ενδεχομένως οδηγώντας στην επιστροφή της πρωτεύουσας στο Angkor .

Το ραντάρ που διεισδύει στο έδαφος αποκαλύπτει γιατί η αρχαία πρωτεύουσα της Καμπότζης μεταφέρθηκε στο Angkor
Περιφερειακός χάρτης του Koh Ker που δείχνει τη θέση του αγωγού και τα βασικά αρχαιολογικά χαρακτηριστικά. Η λεπτομερής
περιοχή χάρτη (επάνω δεξιά) εμφανίζεται ως λευκό διακεκομμένο πλαίσιο στον περιφερειακό χάρτη (αριστερά). Η μαύρη διακεκομμένη γραμμή
στην λεπτομερή περιοχή του χάρτη δείχνει την κατά προσέγγιση περιοχή του Σχήματος 2. Η θέση του Koh Ker σε σύγκριση με τα
Angkor, Phnom Penh και Ho Chi Minh City εμφανίζεται στην κάτω δεξιά γωνία. Ο Βορράς είναι σε όλους τους αριθμούς
[Πίστωση: Δρ Ian Moffat, Πανεπιστήμιο Flinders]
Μια διεθνής ομάδα ερευνητών με επικεφαλής τον Δρ Ian Moffat από το Πανεπιστήμιο Flinders στην Αυστραλία χρησιμοποίησε ραντάρ διείσδυσης εδάφους για να χαρτογραφήσει την επιφάνεια ενός θαμμένου υπερχειλιστή στο Koh Ker για να καταλάβει καλύτερα γιατί η δεξαμενή απέτυχε κατά το πρώτο έτος χρήσης.

Σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στη Γεωαρχαιολογία , οι αρχαιολόγοι εξηγούν ότι το μήκος των 7 χλμ. Έχει σχεδιαστεί για να συλλέγει νερό από τον ποταμό Stung Rongea, αλλά η μοντελοποίηση υποδεικνύει ότι ήταν ανεπαρκής για να συγκρατήσει τη μέση ροή νερού στη λεκάνη, θέτοντας σε αμφισβήτηση τη νομιμότητα των βασιλιάδων των Χμερ αναγκάζοντάς τους να αποκαταστήσουν το κεφάλαιό τους στο Angkor.

"Εκείνη την εποχή, η ανάληψη έργων πολιτικού μηχανικού, όπως η οικοδόμηση ναών, η ανανέωση των αστικών περιοχών και η ανάπτυξη των υποδομών ύδατος ήταν κεντρικά για την εδραίωση της νομιμότητας των βασιλιάδων των Χμερ", λέει ο Δρ Moffat

"Δεν είναι δύσκολο να προβλέψουμε ότι η αποτυχία του αναχώματος στο Κόχ Κερ - το μεγαλύτερο και πιο φιλόδοξο έργο υποδομής της εποχής - μπορεί να είχε σημαντικό αντίκτυπο στο κύρος του κυρίαρχου κεφαλαίου και συνέβαλε στην απόφαση επανεξέτασης -καθορίστε το Angkor ως την πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας των Χμερ. "

"Η μελέτη μας δείχνει ότι αυτό το φιλόδοξο τεχνικό κατόρθωμα ήταν πάντα καταδικασμένο σε ταχεία αποτυχία."

Το μνημειώδες συγκρότημα του Koh Ker, το οποίο βρίσκεται 90 χλμ. Βορειοανατολικά του Angkor, παραμένει σχετικά κακώς κατανοητό, παρόλο που ήταν για λίγο η πρωτεύουσα στα μέσα του 10ου αιώνα, υπό τον βασιλιά Jayavarman IV, το μοναδικό κεφάλαιο για έξι αιώνες, Angkor περιοχή.

Η τοποθεσία βρίσκεται σε μια περιοχή από ελαφρώς κεκλιμένους λόφους και πέτρινες εκβολές, μακριά από τις χαμηλού υψόμετου πλημμυρικές περιοχές που ορίζουν την καρδιά των Χμερ.

Πηγή: Πανεπιστήμιο Flinders [


Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας http://www.tapantareinews.gr, για περισσότερη ενημέρωση. Εγγραφείτε - SUBSCRIBE: http://bit.ly/2lX5gsJ Website —►http://bit.ly/2lXX2k7 SOCIAL - Follow us...: Facebook...► http://bit.ly/2kjlkot    







Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only