Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Barbequed clams στο μενού για αρχαίους Puerto Ricans

Οι επιστήμονες έχουν ανακατασκευάσει τις τεχνικές μαγειρέματος των πρώιμων κατοίκων του Πουέρτο Ρίκο αναλύοντας τα ερείπια των μύλων.


Barbequed clams στο μενού για αρχαίους Puerto Ricans
Φωτογραφίες από όλα τα κελύφη που αναλύθηκαν σε αυτή τη μελέτη
[Πίστωση: Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ]
Με επικεφαλής τον Philip Staudigel, ο οποίος πραγματοποίησε την ανάλυση ως μεταπτυχιακός φοιτητής στο Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι Ρόσενστυϊλ και τώρα είναι μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ, η ομάδα χρησιμοποίησε νέες τεχνικές χημικής ανάλυσης για να προσδιορίσει τις ακριβείς θερμοκρασίες μαγειρέματος στις οποίες μαγειρεύτηκαν τα μύδια Πριν από 2500 χρόνια.

Με τις θερμοκρασίες μαγειρέματος να φτάνουν στους περίπου 200οC σύμφωνα με τη νέα ανάλυση, η ομάδα πιστεύει ότι οι πρώτοι Πουέρτο Ριχάρες ήταν μερικές σε ένα μπάρμπεκιου αντί να βράζουν το φαγητό τους ως σούπα

Η μελέτη, στην οποία συμμετείχαν επίσης ακαδημαϊκοί από το Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι και το κολλέγιο της Βαλένθια, δημοσιεύθηκε σήμερα στο περιοδικό Science Advances .

Ενώ τα αποτελέσματα ρίχνουν νέο φως στις πολιτιστικές πρακτικές των πρώτων κοινοτήτων που φθάνουν στο νησί του Πουέρτο Ρίκο, παρέχουν επίσης τουλάχιστον έμμεσες αποδείξεις ότι η κεραμική τεχνολογία κεραμικής δεν ήταν ευρέως διαδεδομένη κατά τη διάρκεια αυτής της ιστορικής περιόδου - είναι πιθανό ότι αυτό θα ήταν μόνο τρόπος με τον οποίο τα μουλάρια θα μπορούσαν να έχουν βράσει.

Ο κύριος συγγραφέας της μελέτης Ο Δρ. Philip Staudigel, που βρίσκεται επί του παρόντος στη Σχολή Επιστημών της Γης και των Ωκεανών του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ, δήλωσε: "Η πλειοψηφία των ανθρώπων βασίζεται στην ταυτότητα των ανθρώπων, μια από τις βαθύτερες εκφράσεις του μαγειρέματος. να μαγειρεύουμε από τους γονείς μας, που έμαθαν από τους γονείς τους.


Barbequed clams στο μενού για αρχαίους Puerto Ricans
Μέτρηση στην μονάδα εκσκαφής στο CRNWR_P13
[Πίστωση: Carlos Mora]
"Σε πολλά μέρη του κόσμου, τα γραπτά αρχεία εκτείνονται εδώ και χιλιάδες χρόνια, τα οποία συχνά περιλαμβάνουν συνταγές, κάτι που δεν συμβαίνει στην Καραϊβική, καθώς δεν υπήρχαν γραπτά κείμενα εκτός από τα πετρογλυφικά. μαγειρεμένα τα γεύματά τους, μπορούμε να συσχετίσουμε με αυτούς τους μακρόχρονους λαούς μέσω του φαγητού τους. "

Στη μελέτη τους, η ομάδα ανέλυσε πάνω από 20 κιλά απολιθωμένα κοχύλια αχιβάδας στο εργαστήριο Stable Isotope Lab του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι Rosenstiel, το οποίο συλλέχθηκε από έναν αρχαιολογικό χώρο στο Cabo Rojo του Πουέρτο Ρίκο

Ο πληθυσμός του Πουέρτο Ρίκο προ-Αραουάκ ήταν οι πρώτοι κάτοικοι του νησιού, φτάνοντας κάποια στιγμή πριν από το 3000 π.Χ. και προέρχονταν από την Κεντρική ή / και τη Νότια Αμερική. Υπήρχαν κυρίως από την αλιεία, το κυνήγι και τη συγκέντρωση κοντά στους βάλτους του μαγγρόβιου και τις παράκτιες περιοχές όπου είχαν εγκατασταθεί.

Τα απολιθωμένα κοχύλια, που χρονολογούνται γύρω στο 700 π.Χ., καθαρίστηκαν και μετατράπηκαν σε σκόνη, η οποία στη συνέχεια αναλύθηκε για να προσδιορίσει την ορυκτολογία της, καθώς και την αφθονία των συγκεκριμένων χημικών δεσμών στο δείγμα.

Όταν θερμαίνονται ορισμένα μέταλλα, οι δεσμοί μεταξύ των ατόμων στο μεταλλικό σώμα μπορούν να αναδιαταχθούν, οι οποίοι στη συνέχεια μπορούν να μετρηθούν στο εργαστήριο. Η ποσότητα της αναδιάταξης είναι ανάλογη της θερμοκρασίας που θερμαίνει το ορυκτό.

Barbequed clams στο μενού για αρχαίους Puerto Ricans
Δείγμα που αντιδρά με φωσφορικό οξύ, απελευθερώνει αέριο CO2 το οποίο στη συνέχεια αναλύεται
χρησιμοποιώντας φασματομετρία μάζας [Credit: Philip Staudigel]


Αυτή η τεχνική, γνωστή ως συσσώρευση γεωχημείας ισοτόπων, χρησιμοποιείται συχνά για τον προσδιορισμό της θερμοκρασίας που σχηματίστηκε ένας οργανισμός, αλλά στην περίπτωση αυτή χρησιμοποιήθηκε για να ανασυσταθεί η θερμοκρασία στην οποία μαγειρεύτηκαν τα μύδια.

Η αφθονία των δεσμών στα απολιθωμένα απολιθώματα συγκρίθηκε έπειτα με τις μύες που μαγειρεύτηκαν σε γνωστές θερμοκρασίες, καθώς και τα άψητα νερά που συλλέχθηκαν από μια κοντινή παραλία.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η πλειοψηφία των μύλων θερμάνθηκε σε θερμοκρασίες μεγαλύτερες από 100 ° C - το σημείο βρασμού του νερού - όχι όμως πάνω από 200 ° C. Τα αποτελέσματα αποκάλυψαν επίσης μια διαφορά μεταξύ της θερμοκρασίας μαγειρέματος των διαφόρων αχιβάδων, την οποία οι ερευνητές πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να συνδεθούν με μια τεχνική ψησίματος με την οποία οι μύες θερμαίνονται από κάτω, δηλαδή οι θερμαινόμενοι από το κάτω μέρος θερμαίνονται περισσότερο από αυτούς που βρίσκονται στην κορυφή.

"Τα μύδια από τον αρχαιολογικό χώρο φαίνεται να είναι τα περισσότερα παρόμοια με τα μύγες που είχαν μπάρμπεκιου", συνέχισε ο Δρ Staudigel.

"Οι Αρχαίοι Πουέρτο Ριχάν δεν χρησιμοποίησαν βιβλία μαγειρικής, τουλάχιστον κανένας που κράτησε μέχρι σήμερα.Ο μόνος τρόπος που έχουμε να γνωρίζουμε πώς οι πρόγονοί μας μαγειρεύονται είναι να μελετήσουν τι άφησαν πίσω τους.Στην περίπτωση αυτή αποδείξαμε ότι μια σχετικά νέα τεχνική μπορεί να είναι χρησιμοποιούνται για να μάθουν σε ποια θερμοκρασία μαγειρεύονται, η οποία είναι μια σημαντική λεπτομέρεια της διαδικασίας μαγειρέματος. "

Πηγή: Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ




Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας http://www.tapantareinews.gr, για περισσότερη ενημέρωση. Εγγραφείτε - SUBSCRIBE: http://bit.ly/2lX5gsJ Website —►http://bit.ly/2lXX2k7 SOCIAL - Follow us...: Facebook...► http://bit.ly/2kjlkot    





Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only