Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Σαρκοφάγος ρωμαϊκής εποχής με σκελετό που βρέθηκε στην Τουρκία

Ένας ηλικιωμένος 2.000 ετών σαρκοφάγος, συμπεριλαμβανομένου του σκελετού μιας γυναίκας, βρέθηκε κατά τη διάρκεια κατασκευής οδικών έργων στην κεντρική Τουρκία, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο την Τρίτη.

Σαρκοφάγος ρωμαϊκής εποχής με σκελετό που βρέθηκε στην Τουρκία
Πίστωση: ΑΑ
Οι εργάτες του δήμου στην επαρχία Corum διαπίστωσαν ότι η σαρκοφάγος βρίσκεται περίπου 70 εκατοστά (27 ίντσες) βαθιά από την επιφάνεια και ενημέρωσε το μουσείο Corum για το εύρημα
Επισκέπτοντας τη σκηνή μαζί με τις αστυνομικές ομάδες, ειδικοί σε μουσεία εξέτασαν την περιοχή και μετέφεραν τη σαρκοφάγο στο μουσείο μετά από μια ανασκαφή διάσωσης.


Σαρκοφάγος ρωμαϊκής εποχής με σκελετό που βρέθηκε στην Τουρκία
Πίστωση: ΑΑ
Η σαρκοφάγος περιλάμβανε επίσης κομμάτια από γυαλί και μπουκάλι αρωμάτων από τερακότα μαζί με τον σκελετό που στάλθηκε στο Τμήμα Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Hitit στο Corum για εξέταση
Ο επαρχιακός διευθυντής του γραφείου πολιτισμού και τουρισμού Sumeyra Sengul δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η σαρκοφάγος μήκους 2,72 μέτρων ανήκει στη ρωμαϊκή εποχή.


Σαρκοφάγος ρωμαϊκής εποχής με σκελετό που βρέθηκε στην Τουρκία
Πίστωση: ΑΑ
«Όταν ανοίξαμε το κάλυμμα της σαρκοφάγου, είδαμε έναν θηλυκό σκελετό. Εκτιμάται ότι ανήκε σε μια γριά», είπε ο Σενγκούλ, προσθέτοντας ότι υπήρχαν και κομμάτια γυαλιού και μπουκάλι αρώματος
«Αυτά μας θυμίζουν τα ταφικά δώρα της ρωμαϊκής εποχής», είπε και σημείωσε ότι μια τέτοια σαρκοφάγος είναι σπάνια στην περιοχή καθώς είναι φτιαγμένη από τοπικά υλικά και ενδεχομένως έγινε από «τοπικούς πλοιάρχους».


Δηλώνοντας ότι προηγουμένως βρήκαν έναν τάφο εδάφους στην περιοχή, ο Sengul πρόσθεσε: «Όλα αυτά μας κάνουν να πιστεύουμε ότι η περιοχή θα πρέπει να εξεταστεί διεξοδικά και θα μπορούσαμε να συναντήσουμε κάποιες ακανόνιστες ταφές από τη ρωμαϊκή περίοδο».

Η Διεύθυνση του Μουσείου ξεκίνησε προσπάθειες στο πλαίσιο του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού για να διατηρήσει και να εξετάσει λεπτομερώς την περιοχή ως προστατευόμενη περιοχή.

Συντάκτης: Sena Guler | Πηγή: Οργανισμός Anadolu

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας http://www.tapantareinews.gr, για περισσότερη ενημέρωση. Εγγραφείτε - SUBSCRIBE: http://bit.ly/2lX5gsJ Website —►http://bit.ly/2lXX2k7 SOCIAL - Follow us...: Facebook...► http://bit.ly/2kjlkot   









Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only