Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

Οι ταφές της Εποχής του Χαλκού ανακαλύφθηκαν στο δυτικό Καζακστάν


Οι αρχαιολόγοι πραγματοποίησαν ανασκαφές διάσωσης δύο ταφών της Εποχής του Χαλκού, σύμφωνα με τοπικές πηγές ειδήσεων.

Οι ταφές ανακαλύφθηκαν από τους κατοίκους της περιοχής στην αριστερή όχθη του ποταμού Irgiz, 300 μέτρα από το χωριό Shenbertal στην περιοχή Aktobe. Οι αρχαιολόγοι υπό την ηγεσία του Nursultan Bairov κλήθηκαν να ερευνήσουν τα ευρήματα στις αρχές Οκτωβρίου
"Το ταφικό έδαφος Schenbertal I βρίσκεται στην περιοχή της περιοχής της λίθινης εποχής, η οποία ανακαλύφθηκε το δεύτερο μισό του περασμένου αιώνα και καταλαμβάνει έκταση 2500 τ.μ. και αποτελείται από 10 ενταφιασμένες κοιτάδες. δύο ενιαίες ταφές, και οι δύο από τις οποίες υπέστησαν σημαντικές ζημιές », δήλωσε ο Μπαϊπόφ.


Οι ταφές της Εποχής του Χαλκού ανακαλύφθηκαν στο δυτικό Καζακστάν
Πιστωτικό: info.kz
Μια προκαταρκτική ανάλυση των τεχνουργημάτων και των στολίων που βρέθηκαν στους τάφους δείχνει ότι ο νεκρός είναι πιθανότατα θηλυκός, θαμμένος που βρίσκεται στο δεξί του μέρος σε εμβρυϊκή θέση, με τα χέρια να ανεβαίνουν στα κεφάλια τους. Δύο διακοσμημένα κεραμικά αγγεία είχαν τοποθετηθεί στα κεφάλια. Χάλκινα βραχιόλια, μενταγιόν και ένα δρεπανοειδές εργαλείο βρέθηκαν επίσης στους τάφους

Δεδομένης της θέσης των σκελετών και των τάφων, οι ταφές θεωρούνται ότι χρονολογούνται από την εποχή του Χαλκού, κατά την οποία το έδαφος του δυτικού Καζακστάν κατοικήθηκε από τις φυλές Andronovo στη 2η χιλιετία (που αναφέρεται ως φάση Alakul).


Οι ταφές της Εποχής του Χαλκού ανακαλύφθηκαν στο δυτικό Καζακστάν
Πιστωτικό: info.kz
"Η ταφική γη είναι σε πολύ κακή κατάσταση λόγω των συνεχών καιρικών συνθηκών και των οικονομικών δραστηριοτήτων του τοπικού πληθυσμού, λόγω των συνθηκών αυτών είναι απαραίτητο να συνεχιστεί αμέσως η μελέτη του χώρου και οι ανασκαφές θα συνεχιστούν στο τέλος του μήνα, "δήλωσε ο Nursultan Bairov.

Πηγή: NewTimes [trsl. TANN





Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only