Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019

Η Αίγυπτος λέει ότι έχει ανακαλυφθεί μεγάλη μούμια ζώων, πιθανώς ένα λιοντάρι


Mummified λιοντάρι που βρέθηκαν στον τάφο της υγρής νοσοκόμας του Tutankhamun Maia το 2004

Το Υπουργείο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου αναφέρει ότι οι τοπικοί αρχαιολόγοι έχουν αποκαλύψει τη μούμια ενός ασυνήθιστα μεγάλου ζώου, πιθανότατα ενός λιονταριού ή μιας λέαινας.

Το υπουργείο δήλωσε τη Δευτέρα ότι η μούμια ανασκάφηκε στη Σακκάρα, μια πόλη νότια του Καΐρου που ήταν μια τεράστια νεκρόπολη στην αρχαιότητα και φιλοξενεί τη φημισμένη Βυζαντινή Πύλη

Οι αρχαιολόγοι συχνά βρίσκουν μούμιες γάτες, αλλά η ανάκτηση ενός λιονταριού είναι σπάνια. Το 2004, βρέθηκε ο πρώτος σκελετός λιονταριών, αποκαλύπτοντας την ιερή κατάσταση του ζώου κατά την αρχαιότητα.

Το υπουργείο αναφέρει ότι θα επεκταθεί στην ανακάλυψη σε συνέντευξη Τύπου μετά την εκτέλεση ραντάρ.

Η Αίγυπτος έχει εντείνει την προβολή των αρχαιολογικών θησαυρών της με την ελπίδα ότι θα αναβιώσει έναν τομέα του τουρισμού που θα ανακάμψει αργά από την εξέγερση του 2011 που ανατράπηκε στον πολύχρονο αυτοκράτορα Χόσνι Μουμπάρακ.

Πηγή: Associated Press [



Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας http://www.tapantareinews.gr, για περισσότερη ενημέρωση. Εγγραφείτε - SUBSCRIBE: http://bit.ly/2lX5gsJ Website —►http://bit.ly/2lXX2k7 SOCIAL - Follow us...: Facebook...► http://bit.ly/2kjlkot    








Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only