Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

ανακαλύφθηκε στην Αλεξάνδρεια Σημαντικό ψηφιδωτό μωσαϊκό του 4ου έως 7ου αι. μ.Χ.


ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ, ΑΙΓΥΠΤΟΣ - Ένα έγχρωμο ψηφιδωτό που δείχνει άλλη μία φορά την ευημερία που ζούσαν οι κάτοικοι της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου, ανακοινώθηκε ότι ανακαλύφθηκε από μία αιγυπτιο-πολωνική αρχαιολογική ομάδα, μέσα σε ένα μεγάλο οικισμό στην περιοχή Κομ Ελ Ντίκα.



Ο αιγυπτιακός τύπος κάνει λόγο για μία μεγάλη ανακάλυψη, έργο των δύο ομάδων στις οποίες συμπεριλαμβάνονται αρχαιολόγοι από το Πολωνικό Κέντρο Μεσογειακής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας, οι οποίοι αποκάλυψαν τα ερείπια ενός τεράστιου οικισμού. Μέσα σε ένα από τα σπίτια του οικισμού, βρέθηκαν το καλά διατηρημένο μωσαϊκό πάτωμα. Ο Γενικός Γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων Μουστάφα Ουαζίρι επεσήμανε τη δημοτικότητα της ψηφιδωτής τέχνης στην Αλεξάνδρεια.



Ο οικισμός χρονολογείται μεταξύ του 4ου έως 7ου αιώνα μ.Χ. Περιλαμβάνει ένα μικρό θέατρο, ένα μεγάλο αυτοκρατορικό λουτρό και 22 αίθουσες διαλέξεων – που προφανώς αποτελούν τα ερείπια ενός αρχαίου πανεπιστημίου. Ο Grzegorz Majcherek, επικεφαλής της αποστολής ανασκαφής, που δραστηριοποιείται στην Αίγυπτο από το 1960, δήλωσε ότι τα κτίσματα της εποχής αυτής δείχνει ότι τα σπίτια των Αλεξανδρινών εκείνης της εποχής συχνά ήταν πλούσια διακοσμημένα, κάτι που επιβεβαιώνει η ανακάλυψη του μωσαϊκού δαπέδου.
Πηγή: Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας


Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας http://www.tapantareinews.gr, για περισσότερη ενημέρωση. Εγγραφείτε - SUBSCRIBE: http://bit.ly/2lX5gsJ Website —►http://bit.ly/2lXX2k7 SOCIAL - Follow us...: Facebook...► http://bit.ly/2kjlkot   






Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only