Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020

Ο σφραγιδόλιθος που βρέθηκε στην Πύλο

Ο σφραγιδόλιθος που βρέθηκε στην Πύλο από την Εποχή του Χαλκού και άφησε άφωνους τους αρχαιολόγους, φαίνεται πως κρύβει πολύ περισσότερα μυστικά απ’ όσα μπορούσαμε να φανταστούμε!!! 
ΠΥΛΟΣ 1500 Π.Χ. – ΣΦΡΑΓΙΔΟΛΙΘΟΣ 3,5 CM
Παρατηρήσεις:
1. Εντυπωσιακά τσαλακωμένη ασπίδα του δεξιού πολεμιστη – σημάδι σφοδρότατων συγκρούσεων.
2. Η στάση του δεξιού χεριού, του δεξιού πολεμιστή δηλώνει ότι έχει αιφνιδιαστεί αφού δεν έχει ολοκληρώσει το χτύπημά του με δόρυ.
3. Ο αριστερός καρφώνει κατακόρυφα με μικρό ξίφος πάνω από την ασπίδα με το δεξί τραβώντας παράλληλα την περικεφαλαία του άλλου.
4. Τα σωματικά χαρακτηριστικά δηλώνουν ψηλό, λεπτό σχετικά άνδρα – τυπικό μυκηναίο και γενικά Δοριευ, Σπαρτιάτη και Μακεδόνα αργότερα.
5. Η μονομαχία γίνεται πάνω απ το πτώμα ενός άλλου μαχητή. Πιθανά να είναι ο Αχιλλέας και από πάνω του μάχεται ο Αίαντας. Το συγκεκριμένο θέμα από την Ιλιάδα ήταν πολύ δημοφιλές.
6. Επίσης μιλάμε για σφραγιδόλιθο – Οπότε ήταν σε χέρια ΑΡΧΙΕΡΕΑ (ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΑ) – πιθανά γενεολογικά ΑΠΟΓΟΝΟ ΤΟΥ ΑΙΑΝΤΑ
7. Τέτοια λεπτομέρεια σε 3,5 εκατοστά είναι πολύ δύσκολο να επιτευχτεί ακόμα και σήμερα με όλα τα τεχνολογικά μέσα που διαθέτουμε.
ΕΔΩ ΛΕΝΕ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 1500 Π.Χ
Φανταστείτε μόνο ότι το κεφάλι του πολεμιστή πρέπει να είναι γύρω στα 2 χιλιοστά σε διάμετρο!!! MONO LASER ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΑΧΑΤΗ ΤΟ ΚΑΝΕΙ




LASER και ΝΑΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ στον ΣΦΡΑΓΙΔΟΛΙΘΟ της ΠΥΛΟΥ του 1500 π.Χ.!!!



Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only