Σάββατο 3 Ιουλίου 2021

Οι Μηλιές


 Οι Μηλιές είναι ένας τόπος μοναδικός. Η πανέμορφη φύση, ο γραφικός οικισμός, ο σιδηροδρομικός σταθμός, οι τοπικές συνταγές και τα τοπικά προϊόντα καθώς και οι συνεταιρισμοί που τα αναδεικνύουν, ο ρόλος που διαδραμάτισε ιστορικά, κάνουν την περιοχή ξακουστή σε όλη την Ελλάδα.



Στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Μηλεών είναι σαν να έχει σταματήσει ο χρόνος στο 1815, όταν ιδρύθηκε «Η Σχολή των Μηλεών» από τους δασκάλους του γένους Άνθιμο Γαζή, Γρηγόριο Κωνσταντά και Δανιήλ Φιλιππίδη. Συνέχισε να λειτουργεί ως το 1821 και αποτέλεσε κέντρο του απελευθερωτικού αγώνα αλλά και πνευματική εστία της εποχής.


Στο Ευδόξιο Πνευματικό Κέντρο Μηλεών, στην κεντρική πλατεία του χωριού, θα στεγαστεί το Μουσείο Μηλεών, το οποίο αποτελεί πρόταση του Δήμος Νοτίου Πηλίου με αφορμή τη μεγάλη επέτειο.








Το Μουσείο θα εκτείνεται και στους τρεις ορόφους του παραδοσιακού οικήματος αναδεικνύοντας την υπάρχουσα συλλογή εκκλησιαστικών αντικειμένων της Ενορίας του Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών, την ιστορία του Ναού αλλά και του χωριού, με αναφορές στα τοπικά προϊόντα, τα επαγγέλματα και την καθημερινότητα των κατοίκων. Θα περιλαμβάνει, επίσης, προσομοίωση ενός «Πηλιορείτικου Σπιτιού» και διαδραστική αίθουσα.

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only