Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021

John Steinbeck, 1902-1968 Αμερικανός συγγραφέας, Νόμπελ 1962



Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ JOHN STEINBECK: ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ

John Steinbeck (ΗΠΑ) - ένα από τα πιο διάσημαΑμερικανοί συγγραφείς της εποχής μας. Το έργο του, μέρος του λεγόμενου μεγάλου τριπτύχου των αμερικανών πεζογράφων του 20ου αιώνα, βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τους Hemingway και Faulkner. Τα διάφορα λογοτεχνικά έργα του John Steinbeck περιλαμβάνουν 28 μυθιστορήματα και περίπου 45 βιβλία που αποτελούνται από δοκίμια, θεατρικά έργα, μυθιστορήματα, ημερολόγια, δημοσιογραφία και σενάριαjohn steinbeck προσωπική ζωή

John Steinbeck. Χρόνια ζωής

Οι πρόγονοι του συγγραφέα είχαν εβραϊκές και γερμανικές ρίζες,και το ίδιο το όνομα είναι μια αμερικανική εκδοχή του αρχικού γερμανικού ονόματος - Grošstejnbek. Ο John Steinbeck γεννήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου του 1902, σε μια μικρή επαρχιακή πόλη του Salinas, στην Καλιφόρνια στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πέθανε σε ηλικία 66 ετών το 1968 στις 20 Δεκεμβρίου.

john stainback

Οικογένεια

Ο μελλοντικός αμερικανός μυθιστοριογράφος John Steinbeck και οι τουη οικογένεια ζούσε με μεσαία ευημερία και είχε μια διώροφη κατοικία με οικόπεδο στην ιδιοκτησία τους, στην οποία τα παιδιά είχαν συνηθίσει να εργάζονται. Ο John Ernst Steinbeck Sr., ο πατέρας του, υπηρέτησε στη δημόσια υπηρεσία ως ταμίας και η μητέρα του, Olivia Hamilton, ήταν πρώην δασκάλα στο παρελθόν. Ο Γιάννης είχε τρεις αδελφές

John Steinbeck. Βιογραφία: Περίληψη

Ακόμη και στην πρώιμη παιδική ηλικία του σχημάτισεμάλλον ανήσυχος χαρακτήρας - ανεξάρτητος και ανυπόμονος. Από νεαρή ηλικία, ο μελλοντικός συγγραφέας John Steinbeck ήταν πολύ έντονος στη λογοτεχνία, παρά τις μέτριες ακαδημαϊκές του επιδόσεις στο σχολείο. Και από τη στιγμή που τελείωσε, το 1919, αποφάσισε τελικά να αφιερώσει τη ζωή του και την τύχη του γραψίματος. Σε αυτό έλαβε την πλήρη υποστήριξη της μητέρας του, ο οποίος υποστήριξε και μοιράστηκε την αγάπη με την ανάγνωση και τη γραφήσυγγραφέας john stainback

Με κάποιες διακοπές, από το 1919 έως το 1925, ο John Steinbeck εκπαιδεύτηκε στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.

Η αρχή του δημιουργικού μονοπατιού

John Steinbeck, του οποίου η βιογραφία ως συγγραφέαςΞεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του 20ου αιώνα, κατάφερε να δοκιμάσει πολλά επαγγέλματα και εργάστηκε ως ναυτικός, οδηγός και ξυλουργός, ακόμη και ως καθαριστής και φυλακή. Εδώ βοήθησε η σχολή εργασίας των γονέων, την οποία μελέτησε στην παιδική του ηλικία, η οποία με πολλούς τρόπους επηρέασε την κοσμοθεωρία του.

john steinbeck χρόνια ζωής

Αρχικά εργάστηκε στον τομέα της δημοσιογραφίας και ήδηΣύντομα οι πρώτες του ιστορίες άρχισαν να πέφτουν σε εκτύπωση. Ο Steinbeck έκανε το πρώτο του ντεμπούτο ως συγγραφέας το 1929, αφού μετακόμισε στο Σαν Φρανσίσκο, όπου κυκλοφόρησε το πρώτο του σοβαρό έργο, το μυθιστόρημα The Golden CupΛίγο αργότερα, το έργο "QuarterTortilla Flat "- μια χιουμοριστική περιγραφή της ζωής των απλών αγροτών που ζουν στους λόφους του Monterey County, κυκλοφόρησε το 1935, του έφερε την πρώτη του επιτυχία. Για μια τέτοια νατουραλιστική αφήγηση, εγκρίθηκε από λογοκριτικούς κριτικούς.

Όλα τα επόμενα χρόνια, ο John Steinbeck είναι καρποφόρος καισχεδόν συνεχώς ασχολούνται με τη δημιουργία νέων έργων. Ήδη το 1937 κυκλοφόρησε το καινούργιο του μυθιστόρημα, για τους ανθρώπους και τα ποντίκια, μετά από το οποίο οι κριτικοί και η λογοτεχνική κοινότητα άρχισαν να μιλάνε γι 'αυτόν ως κύριος συγγραφέας.

Ο τίτλος του και το εξαιρετικό έργο του -"Σταφύλια της οργής" είναι ένα μυθιστόρημα που μιλά για την εποχή που άλλαξε τη μοίρα της χώρας στη δεκαετία του '30. Προκάλεσε τεράστια απήχηση στους δημόσιους κύκλους, ξεπερνώντας τον λογοτεχνικό κόσμο. Η παγκόσμια κριτική δεν παρέμεινε αδιάφορη και πνίγηκε με θετικές κριτικές για το μυθιστόρημα, το οποίο κατέλαβε την πρώτη θέση στη λίστα των bestseller για δύο χρόνια. Ο John Steinbeck έλαβε επιστολές από όλο τον κόσμο όπου συζητήθηκαν έντονα τα "Σταφύλια της οργής". Το Χόλιγουντ επέστησε επίσης την προσοχή σε ένα τόσο εντυπωσιακό έργο και ο σκηνοθέτης Τζον Φορντ έκανε την προσαρμογή του το 1940. Η ταινία, κυκλοφόρησε στο μυθιστόρημα του John Steinbeck, ήταν άγρια ​​δημοφιλής, εκτιμήθηκε από κριτικούς κινηματογράφου και κέρδισε ένα Όσκαρ σε δύο κατηγορίες. Πρέπει να σημειωθεί ότι δεν ήταν το τελευταίο τέτοιο επίτευγμα. Οι κινηματογραφικές ταινίες βασίζονται στα βιβλία του συγγραφέα και, στη συνέχεια, είχαν μια έντονη επιτυχίαΗ δόξα δεν προχώρησε περισσότερογόνιμη δουλειά του Αμερικανού συγγραφέα. Ήδη το 1947 ολόκληρος ο κόσμος διάβαζε το βιβλίο ρωσικό ημερολόγιο, αποτελούμενο από ταξιδιωτικά δοκίμια και μιλώντας για το ταξίδι του Steinbeck στην ΕΣΣΔ μαζί με τον ανταποκριτή φωτογραφιών Robert Capa. Παρά το γεγονός ότι το έργο εμφανίστηκε στην αρχή του Ψυχρού Πολέμου μεταξύ των ΗΠΑ και της ΕΣΣΔ και η αυξανόμενη αντιπαράθεση μεταξύ των χωρών, σε όλο το βιβλίο μπορεί κανείς να αισθανθεί απρόσφορο σεβασμό για τη Σοβιετική Ένωση, αλλά υπάρχουν και οξείες και εμπεριστατωμένες παρατηρήσεις σχετικά με τις διαδικασίες που ακολούθησαν σε μια ολοκληρωτικήJohn Steinbeck, του οποίου η βιογραφία (εν συντομία) είναιπου περιγράφεται σε αυτό το άρθρο, εκτός από την εργασία στον τομέα της λογοτεχνίας, ασχολήθηκε επίσης ενεργά με τις κοινωνικές δραστηριότητες. Υποστήριξε τον φίλο του Δημοκρατικό Adlai Stevenson, ο οποίος προσχώρησε σε αντι-συντηρητικές στάσεις, συμμετέχοντας στις προεδρικές εκλογές του 1952 και του 1956john steinbeck Φεβρουάριος 27

Πίσω από τους ώμους του και την άμεση συμμετοχή στα γεγονότα στο Βιετνάμ, όπου πήγε στη ζούγκλα για ένα μήνα και μισό ως ανταποκριτής πολέμου.

Υπονόμευσε τις συνέπειές του για την υγείασυνεπαγόταν μια σοβαρή και πολύπλοκη λειτουργία που πραγματοποίησε ο συγγραφέας το 1967. Στη συνέχεια, μετά από πολλά καρδιακά επεισόδια, ο John Steinbeck πέθανε σε ηλικία 66 ετών το 1968.

Το όνομά του συμπεριλήφθηκε στο Hall of Fame της Καλιφόρνιας το 2007 μέσω των προσπαθειών του κυβερνήτη του κράτους Arnold Schwarzenegger.

Ταξιδέψτε στη Σοβιετική Ένωση

Ένας πεζογράφος Ιωάννης σε ένα ταξίδι στη Σοβιετική ΈνωσηΟ Steinbeck ξεκίνησε το 1947, συνοδευόμενος από τον Robert Kapa, ​​έναν γνωστό φωτογράφο και κύριο φωτογραφία. Ο χρόνος για το ταξίδι επιλέχτηκε από τον ανήσυχο αλλά συγχρόνως δελεαστικό συγγραφέα λόγω συγκρουόμενων ειδήσεων για την ΕΣΣΔ και την ΕΣΣΔΈχουν περάσει μόνο 2 χρόνια από τότε που τελείωσε ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος και ο Ψυχρός Πόλεμος με τις Ηνωμένες Πολιτείες κράτησε ένα χρόνο - οι σύμμαχοι χθες ήταν έτοιμοι να γίνουν ορκισμένοι εχθροί σήμερα.

Οι χώρες ανακάμπτουν αργά, οι στρατιωτικοίοι πόροι αποκτούν και πάλι την εξουσία, μιλούσαν διαρκώς για την ανάπτυξη πυρηνικών προγραμμάτων και την ανάπτυξη υπερδυνάμεων και ο μεγάλος Στάλιν φαινόταν αθάνατος. Κανείς δεν έκανε προβλέψεις για το πώς θα τελειώσουν αυτά τα "παιχνίδια".

Η επιθυμία για επίσκεψη στη Σοβιετική Ένωση συνέβαλετην ιδέα ενός μελλοντικού βιβλίου που ήρθε στον συγγραφέα και τον φίλο του φωτογράφο Robert Cape στη Νέα Υόρκη για να συζητήσει ένα νέο έργο συνεργασίας στο μπαρ του ξενοδοχείου Bedford το 1947.

Ο Steinbeck είπε στο Ακρωτήριο για το σοβιετικόΗ Ένωση γράφει συνεχώς δεκάδες εφημερίδες, αφιερώντας σε αυτήν σχεδόν μερικά άρθρα καθημερινά. Τα ερωτήματα που τέθηκαν στα άρθρα ακουγόταν κάτι τέτοιο: «Ποιες είναι οι σκέψεις του Στάλιν; Ποια είναι τα σχέδια του Γενικού Επιτελείου της Ρωσίας και πού εντοπίζονται τα στρατεύματά τους; Ποιο είναι το στάδιο της πειραματικής ανάπτυξης της ατομικής βόμβας και των ραδιοελεγχόμενων πυραύλων; Σε όλα αυτά, ο Steinbeck τραυματίστηκε ότι όλα αυτά τα υλικά γράφτηκαν από ανθρώπους που δεν είχαν πάει ποτέ στην ΕΣΣΔ και ήταν απίθανο να βρεθούν ποτέ εκεί. Και για τις πηγές πληροφοριών τους, δεν υπήρξε καθόλου λόγος.

Και οι φίλοι πήραν την ιδέα ότι σίγουρα στην Ένωσηυπάρχουν πολλά που κανείς δεν γράφει καθόλου και δεν ενδιαφέρεται καν. Και εδώ ήταν ήδη σοβαρά ενδιαφερόμενοι, δημιουργήθηκαν ερωτήματα: «Τι φορούν οι άνθρωποι στη Ρωσία; Τι τρώνε και πώς μαγειρεύουν; Έχουν πάρτι, χορεύουν, παίζουν; Πώς αγαπούν και πεθαίνουν οι Ρώσοι; φίλοι; Τα παιδιά της Ρωσίας πηγαίνουν στο σχολείο;

Αποφάσισαν ότι θα ήταν ωραίο να το μάθετε όλα αυτά.και γράψτε για αυτό. Οι εκδότες ανταποκρίθηκαν έντονα στο νέο σχέδιο φίλων και το καλοκαίρι του 1947 πραγματοποιήθηκε ένα ταξίδι στην ΕΣΣΔ, η διαδρομή της οποίας φαινόταν έτσι: Μόσχα, στη συνέχεια Στάλινγκραντ, Ουκρανία και Γεωργία.

Ο σκοπός του ταξιδιού ήταν να γράψει και να πει στους Αμερικανούς για τον πραγματικό σοβιετικό λαό και τι είναι πραγματικά.

Σε εκείνα τα χρόνια, η είσοδος στη Σοβιετική Ένωση εξετάστηκεαλλά η Steinbeck και η Capa δεν επιτρέπεται μόνο στη Ρωσία, αλλά έλαβαν άδεια να επισκεφθούν την Ουκρανία και τη Γεωργία. Κατά την αναχώρησή του, το πλάνο δεν ήταν πρακτικά άγγιξε, πράγμα που ήταν επίσης εκπληκτικό για εκείνη την εποχή. Μόνο στρατηγικά σημαντικό, από την άποψη των υπηρεσιών ασφαλείας, κατασχέθηκαν τοπία που είχαν ληφθεί από το αεροπλάνο, αλλά δεν άγγιξε το πιο σημαντικό πράγμα για τον συγγραφέα - φωτογραφίες ανθρώπων.

Υπήρχε συμφωνία μεταξύ φίλωνδεν θα μπει στην έξαρση σε μια άγνωστη και σκληρή χώρα, θα προσπαθήσουν να είναι αντικειμενικά - όχι για επαίνους, αλλά ταυτόχρονα να μην επικρίνουν τους Ρώσους και να μην δίνουν προσοχή στη σοβιετική γραφειοκρατική μηχανή και να μην αντιδρούν σε κάθε είδους εμπόδια. Ήθελαν να γράψουν τίμιο υλικό, στο οποίο δεν θα υπήρχαν σχόλια ή συμπεράσματα, και ήταν έτοιμοι για το γεγονός ότι θα αντιμετώπιζαν κάτι ακατανόητο ή δυσάρεστο για αυτούς και ότι θα μπορούσαν να προκύψουν πολλές ενοχλήσεις. Μπορείτε να συναντήσετε παρόμοιες σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου

.Το αποτέλεσμα ενός ταξιδιού στην ΕΣΣΔ δημοσιεύθηκε το 1948το βιβλίο των δοκίμων "ρωσικό ημερολόγιο", το οποίο αναφέρει τις παρατηρήσεις του συγγραφέα σχετικά με τη ζωή του λαού της Σοβιετικής Ένωσης εκείνων των εποχών: πώς εργάζονταν, πώς ζούσαν, πώς χαλάρωσαν και γιατί τα μουσεία είναι τόσο αγαπητά στην Ένωση.

Τότε το βιβλίο δεν έκανε έκκληση ούτε στην Αμερική ούτε στοστη Ρωσία. Οι Αμερικανοί το θεώρησαν πολύ θετικό και οι Ρώσοι δεν τους άρεσε η πολύ αρνητική περιγραφή της ζωής της χώρας τους και των πολιτών της. Αλλά για εκείνους που θα ήθελαν να μάθουν για τη Σοβιετική Ένωση και τη ζωή σε αυτό, το βιβλίο θα είναι ευχάριστο ανάγνωση τόσο από λογοτεχνική όσο και από εθνογραφική άποψη

.

Βιβλιογραφία

Ο John Steinbeck έχει μια σειρά από αξιοθαύμαστα έργα που έχουν γίνει λογοτεχνικά κλασικά και αναγνωρίζονται από τους καλύτερους πωλητές στον κόσμο σε μια ευρεία ποικιλία ειδών.

Τα πιο διάσημα είναι:

Μυθιστόρημα:

  • Το Χρυσό Κύπελλο.

  • Το Διαμέρισμα Τόρτυλα;

  • "Lost Bus"?

  • "Ανατολικά του παραδείσου"?

  • "Τσαμπιά της οργής"?

  • "Γραμμή κονσερβοποίησης".

  • "Χειμώνας είναι το άγχος μας".

Ιστορίες:

  • "Σχετικά με τα ποντίκια και τους ανθρώπους";

  • Το Μαργαριτάρι.

Ντοκιμαντέρ:

  • "Ταξιδεύοντας με τον Τσάρλι στην αναζήτηση της Αμερικής"?

  • "Ρωσικό ημερολόγιο."

Παραμύθια:

  • "Η μεγάλη κοιλάδα"?

  • "Λιβάδια Paradise";

  • "Χρυσάνθεμα."

  • Εκτός από τα λογοτεχνικά έργα, ο John Steinbeck έγραψε 2 σενάρια:

    • "Viva Zapata";

    • "Εγκαταλελειμμένο Χωριό".

    Τα πιο διάσημα αποσπάσματα

    Δεδομένου ότι τα έργα του Steinbeck είναι αρκετά δημοφιλήσε όλο τον κόσμο, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι μερικές φράσεις από τα βιβλία του έγιναν διάσημα εισαγωγικά, τα πιο γνωστά από τα οποία δίνονται παρακάτω και μάλλον θα φαίνονται οικεία.

    Από το μυθιστόρημα "East of Paradise":

    • "Μια αγαπημένη γυναίκα είναι σχεδόν άφθαρτη."

    • «Όταν ένα άτομο λέει ότι δεν θέλει να θυμάται κάτι, συνήθως σημαίνει ότι σκέφτεται μόνο αυτό το πράγμα».

    • «Πρέπει πάντα να θυμόμαστε για τον θάνατο και να προσπαθούμε να ζήσουμε έτσι ώστε ο θάνατός μας να μην φέρνει χαρά σε κανέναν».

    • «Η αλήθεια είναι μερικές φορές οξύς πόνος, αλλά ο πόνος εξαφανίζεται, ενώ η πληγή που προκαλείται από το ψέμα γιορτάζει και δεν θεραπεύεται».

    • Από το μυθιστόρημα "Winter of Our Trouble":

      • «Ξυπνάω με ένα αγωνιστικό συναίσθημα ότι έχω έλκος ψυχής».

      • «Και γιατί αναστατώνεσαι που οι άνθρωποι σκέφτονται άσχημα; Δεν σκέφτονται καθόλου για σένα. "

      • "Ο καλύτερος τρόπος για να κρύψεις τα πραγματικά κίνητρά σου είναι να πεις την αλήθεια."

      • "Το να ζεις πρέπει να καλύπτεται με ουλές."

      Από το μυθιστόρημα "Σταφύλια της οργής":

      • «Αν έχετε πρόβλημα, εάν έχετε ανάγκη, εάν έχετε προσβληθεί, πηγαίνετε στους φτωχούς. Μόνο θα βοηθήσουν, κανένας άλλος. "

      Από το μυθιστόρημα Lost Bus:

      • "Δεν είναι περίεργο το γεγονός ότι οι γυναίκες ανταγωνίζονται για άνδρες που δεν χρειάζονται καν;"

      Από το μυθιστόρημα "The Tortilla-Flat Quarter":

      • «Μια ψυχή ικανή για το μεγαλύτερο καλό είναι ικανή για το μεγαλύτερο κακό».

      • «Το βράδυ πλησιάζει τόσο ανεπαίσθητα όσο το γήρας πλησιάζει ένα ευτυχισμένο άτομο. "

      • Προσαρμογή οθόνης βιβλίων

        Αρκετές από τις λογοτεχνικές δημιουργίες του Steinbeck είχαντόσο μεγάλη επιτυχία που τράβηξαν την προσοχή της κινηματογραφικής βιομηχανίας και γυρίστηκαν από το Χόλιγουντ. Μερικές από τις ταινίες ξαναγυρίστηκαν και επανεπεξεργάστηκαν για το θέατρο.

        • "On Mice and Men" - η πρώτη προσαρμογή ταινιών το 1939 και πάλι το 1992.

        • Τα σταφύλια της οργής, 1940;

        • "Tortilla-Flat Quarter" - το 1942 ·

        • "Pearl" - το 1947.

        • "Ανατολικά του παραδείσου" - το 1955.

        • The Lost Bus, 1957;

        • "Cannery Row" - προσαρμογή ταινιών το 1982, θεατρική παραγωγή - το 1995.

        Βραβεία

        Ο Steinbeck έχει προταθεί αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της λογοτεχνικής του καριέρας για τα σημαντικότερα βραβεία στον τομέα της γραφής.

        Το 1940, ο συγγραφέας κέρδισε το βραβείο Pulitzer για το πιο διάσημο μυθιστόρημά του, The Grapes of Wrath, για τη ζωή των εποχιακών εργαζομένων.

      • Το 1962 απονεμήθηκε από την Επιτροπή Νόμπελ καιέγινε βραβευμένος με το ίδιο όνομα με το ακόλουθο σχόλιο: "Για ένα ρεαλιστικό και ποιητικό δώρο, για έναν επιτυχημένο συνδυασμό χιούμορ και μια σοβαρή κοινωνική άποψη του κόσμου."

        Αμερικανός μυθιστοριογράφος Τζον Στάινμπεκ

        Προσωπική ζωή και παιδιά

        Ο John Steinbeck, του οποίου η προσωπική ζωή ήταν αρκετά δραστήρια, παντρεύτηκε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ζωής του.

        Έχοντας ήδη αρχίσει να δημοσιεύει λίγο, αυτός για πρώτη φοράκάποτε παντρεύτηκε σε ηλικία 28 ετών με την Κάρολ Χάνινγκ, την οποία συνάντησε κατά τη διάρκεια της δουλειάς του ως φύλακα σε ένα εργοστάσιο ψαριών. Ο γάμος διήρκεσε 11 χρόνια, και παρά το γεγονός ότι η Κάρολ πάντα υποστήριζε και συνόδευε τον σύζυγό της στα ταξίδια του, η σχέση τους άρχισε σταδιακά να επιδεινώνεται και χώρισαν το 1941. Φημολογήθηκε ότι η έλλειψη παιδιών ήταν ο λόγος για τη διάλυση του γάμου τους.

      • Η δεύτερη σύζυγος του Στάινμπεκ ήταν τραγουδιστής και ηθοποιόςGwendoline Conger, στον οποίο πρότεινε την 5η ημέρα του ραντεβού το 1943. Αυτός ο γάμος δεν κράτησε πολύ, μόνο 5 χρόνια, αλλά από αυτήν την ένωση είχαν δύο γιους - τον Thomas Miles, που γεννήθηκε το 1944 και τον John το 1946.

        Συνάντηση με την ηθοποιό και σκηνοθέτη ElaineΟ Σκοτ ​​στα μέσα του 1949 έληξε με τον τρίτο γάμο του Στάινμπεκ τον Δεκέμβριο του 1950. Παρά το γεγονός ότι δεν είχαν κοινά παιδιά στο γάμο, η Elaine παρέμεινε σύζυγος του συγγραφέα μέχρι το θάνατό του το 1968. Η ίδια πέθανε το 2003. Η Elaine και ο John Steinbeck (η οικογένεια, των οποίων η φωτογραφία παρουσιάζεται παρακάτω) είναι θαμμένα μαζί στην πατρίδα του συγγραφέα, στο Salinas.

      • βιογραφία john steinbeck

        Ο Son Son Miles Steinbeck ακολούθησε τα βήματαδιάσημος πατέρας και έγινε δημοσιογράφος, σεναριογράφος και συγγραφέας. Μέχρι το 2008, αυτός και η κόρη του Blake Smile, εγγονή του John Steinbeck, στερήθηκαν τα νόμιμα δικαιώματά τους για τα έργα του πατέρα και του παππού τους. Αυτή τη στιγμή ζει στην Καλιφόρνια με τη σύζυγό του.

        Λίγα είναι γνωστά για τον γιο του John IV (το τέταρτο). Ο Τζον Στάινμπεκ υπηρέτησε στον αμερικανικό στρατό στο Βιετνάμ. Πέθανε το 1991.

      • πηγη https://el.garynevillegasm.com/

      • https://www.youtube.com/channel/UC0wk2ge3sheyTkgpAkeBang

        tapantareinews tv

        Ενημέρωση και ψυχαγωγία. Επικοινωνία στο dsgroupmedia@gmail.com.

         







Τζων Στάινμπεκ - Άνθρωποι κ...

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only