Σάββατο 16 Απριλίου 2022

Easter 17/4



2. Από το East Ανατολή η την Eastre / Ostara , την παγανιστική θεά της Άνοιξης κ της αναγέννησης, έρχεται το Δυτικό Πάσχα Easter.




Έχει πάντα το θρησκευτικό κομμάτι του αλλά στην πράξη πάει με το μετά τον χειμώνα ξεχυνομαστε στην εξοχή. Με λαγούς, αυγά , κοτόπουλα κ άλλα σύμβολα ζωής . Τα βαμμένα αυγά λένε οι επαιοντες μας ήρθαν από την Μεσοποταμία ενώ οι τυχεροί λαγοί μπήκαν στο Πάσχα με την ανταποδοτική λογική του Santa Claus , τα καλά παιδιά θα πάρουν δώρα από τον λαγό τα άλλα όχι.
Δεν ξέρω πως γιορταζόταν το Πάσχα στην Δύση πριν μερικούς αιώνες , ποτέ δεν είχε την χαρά κ ξεφάντωμα του Χριστιανισμού της Αναστολής , άραγε πού εστίαζαν κάποτε στην θρησκεία η την φύση? το φόρτε της Δύσης είναι τα Χριστούγεννα. Ενα άλλο θέμα νομίζω ότι είναι γιορτή μη σταθερής ημερομηνίας λόγω ημερολογίων .
Για όλες τις γιορτές πιστεύω το πιο σημαντικό η σύνδεση με τον λόγο της γιορτής. Αν λησμονηθεί ξεφτισει στην συνείδηση των πολλών ο λόγος ξεχνιέται κ η γιορτή η αλλάζει κ το έχουμε δει αρκετές φορές.
Ελπίζω κ εύχομαι ένα όμορφο Πάσχα σ όσους γιορτάζουν αύριο κι ελπίζω να είναι πολλοί.



Έχω στο μυαλό μου κ τις διηγήσεις των γονιών μου που έψαχναν να γιορτάσουν το Πάσχα με Έλληνες στο εξωτερικό κάποτε. Αλλά κ τα ωραία παραδοσιακά Πάσχα κάποιων Ελληνικών εκκλησιών του Λονδίνου με έθιμα που έχουν χαθεί στην Αθήνα. Η ακόμα το κυνήγι των αυγών , σαν κυνήγι θησαυρού σε πολλά μέρη , αξέχαστο στους σαν παραμύθι κήπους της βίλας Μποργκέζε στην Ρώμη με τον τότε πιτσιρικά μου. Από μέσα μας οι γιορτές κ η χαρά.




Happy Easter κ αυτοί που αγαπούν τα musicals ας ξαναδούν το Easter parade, φτιάχνει την διάθεση.

 

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only