Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Τάσιος (ΠΟΞ): Ο Έλληνας ξενοδόχος είναι αυτός που έχει βάλει ''πλάτη''

Ο 'Ελληνας ξενοδόχος είναι αυτός που έχει βάλει ''πλάτη'' για την ανόρθωση της οικονομίας και θα πρέπει να αναγνωριστεί το κοινωνικό του προφίλ, όπως και να μπουν οι βάσεις για την οριοθέτηση ζητημάτων που θα διασφαλίσουν την ισότιμη μεταχείριση των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων συγκριτικά με τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και τη βραχυχρόνια μίσθωση, θέτει ως δύο από τους βασικούς στόχους για τη θητεία του ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) Γρηγόρης Τάσιος.
 Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τόνισε ότι ''ο Έλληνας ξενοδόχος είναι αυτός που έχει βάλει πλάτη τα τελευταία χρόνια στην ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας,'' συμπληρώνοντας ότι θα πρέπει ''να αναγνωριστεί το κοινωνικό προφίλ του κλάδου και μαζί με τους εργαζόμενους μας, τους Γενικούς Γραμματείς και τα στελέχη του υπουργείου να φέρουμε ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα για την χώρα μας''.
Πρώτη προτεραιότητα, είπε, είναι να διατηρηθεί η εργασιακή ειρήνη στον κλάδο. Η κλαδική σύμβαση ισχύει έως 31/12/2017 με μετενέργεια έως 31/03/2018. Στόχος, σημείωσε, είναι η σύναψη νέας συμφωνία με τους εργαζόμενους, με βάση, τις ιδιαίτερες οικονομικές συνθήκες ( υψηλή φορολογία, ΦΠΑ, φόρος διαμονής), τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και την άριστη παροχή υπηρεσίας.
Ως δεύτερη προτεραιότητα έθεσε την επίλυση χρόνιων θεσμικών προβλημάτων.
''Πολύ σημαντικό θέμα επίσης είναι η ισότιμη μεταχείριση των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, τόσο σε σχέση με τα ενοικιαζόμενα δωμάτια (να ενταχθούν στην κλαδική εργασιακή σύμβαση και να γίνει υποχρεωτική η κατάταξη ή πιστοποίησή τους), όσο και σε σχέση με την βραχυχρόνια μίσθωση (σε σχέση με τη φορολογία, τα δημοτικά τέλη και το φόρο διαμονής)'', είπε χαρακτηριστικά.
Βασική προτεραιότητα, σύμφωνα με τον ίδιο, αποτελεί επίσης η διατήρηση του χαμηλού συντελεστή του Φ.Π.Α. στη νησιωτική χώρα ενώ εξακολουθεί να είναι κύριο αίτημα η κατάργηση του φόρου διαμονής για το 2019.
Επιπλέον, ο κ.Τάσιος είπε ότι ναι μεν το 2017 ήταν μια καλή χρονιά για τον τουρισμό αλλά μόνο για τους προορισμούς που σχετίζονται με το μαζικό μοντέλο τουρισμού και τις μεγάλες πόλεις ενώ όπως, είπε χαρακτηριστικά η ηπειρωτική Ελλάδα και οι ορεινοί προορισμοί έμειναν «ουραγοί». Αναφέρθηκε ακόμη σε μια τουριστικά «άλλη Ελλάδα» η οποία δεν απολαμβάνει τα οφέλη της ανάπτυξης και χρειάζεται ένα στρατηγικό σχέδιο για την προβολή και την προώθησή της στο εξωτερικό.
''Η λεγόμενη τουριστικά «Άλλη Ελλάδα» δεν απολαμβάνει την αύξηση των αφίξεων όπως οι διάφοροι παραθαλάσσιοι προορισμοί. Χρειάζεται ένα σχέδιο προώθησης και προβολής αυτών των περιοχών για να μπορέσουν να έχουν επισκέπτες-τουρίστες και από το εξωτερικό για τουλάχιστον 6 με 7 μήνες το χρόνο . Μπορούν να αναπτυχθούν τέτοια μοντέλα, αρχικά εκεί που υπάρχουν αεροδρόμια. Άλλωστε, με τους νέους οδικούς άξονες οι αποστάσεις από αυτά είναι μικρές και μπορούν να φέρουν την περιφέρεια κοντά στις ευρωπαϊκές αγορές.''
Σχετικά με την Βόρεια Ελλάδα ο κ. Τάσιος τόνισε τη σημασία της αναβάθμισης του αεροδρομίου «Μακεδονία» το οποίο σε συνδυασμό με την Εγνατία Οδό να εξελιχθεί ως ο βασικότερος αεροπορικός κόμβος, αυξάνοντας σημαντικά τον αριθμό των τουριστών στην περιοχή.

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only