Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018

Stop στον καρκίνο του μαστού!


 Ελπιδοφόρο μήνυμα από τα πρώτα κιόλας πειράματα
Ελπίδα στις γυναίκες που πάσχουν από την πιο επιθετική μορφή του καρκίνου του μαστού, τον τριπλά αρνητικό καρκίνο του μαστού, ανακάλυψαν Καναδοί επιστήμονες, οι οποίοι συνδύασαν την πολλά υποσχόμενη ανοσοθεραπεία με έναν ογκολυτικό ιό. 
Η μελέτη των ερευνητών από το Ottawa University πραγματοποιήθηκε σε ποντίκια με τριπλά αρνητικό καρκίνο του μαστού, οδηγώντας σε ίαση ποσοστό 90% εξ αυτών.

«Ηταν πραγματικά συναρπαστικό που είδαμε ότι μπορούσαμε να θεραπεύσουμε τον καρκίνο στην πλειονότητα των ποντικών μας, ακόμη και σε εκείνα που δεν ανταποκρίνονταν στην ανοσοθεραπεία. Πιστεύουμε ότι και στους ανθρώπους με καρκίνο οι μηχανισμοί είναι οι ίδιοι, ωστόσο χρειάζεται περαιτέρω έρευνα» τόνισε η επικεφαλής της μελέτης Marie-Claude Bourgeois-Daigneault. Αν τα αποτελέσματα της μελέτης επιβεβαιωθούν και στον άνθρωπο, η νέα θεραπευτική προσέγγιση θα έλθει να καλύψει ένα θεραπευτικό κενό περίπου για το 15% των ασθενών με καρκίνο του μαστού.
Ανοσοθεραπεία
Οι ερευνητές εστίασαν σε ποντίκια που εμφάνισαν ανθεκτικότητα στην ανοσοθεραπεία και αποφάσισαν να τη συνδυάσουν με τον ογκολυτικό ιό Maraba, που σε ξεχωριστά πειράματα είχε δείξει ότι ενίσχυε το ανοσοποιητικό σύστημα των ποντικών και το κινητοποιούσε να επιτεθεί κατά των καρκινικών κυττάρων. Τα ποσοστά επιτυχίας των δύο θεραπευτικών προσεγγίσεων, όταν χορηγήθηκαν μεμονωμένα ήταν 0% για την ανοσοθεραπεία και 20%-30% για τον ιό.

Οι ερευνητές κατάφεραν δηλαδή να πάρουν το 0%-30% και να το κάνουν 90%! «Το ανοσοποιητικό μας σύστημα προσπαθεί διαρκώς να αναγνωρίζει και να σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα - τα τελευταία όμως καταφέρνουν να κρυφτούν. Οταν όμως μολύνεις τα καρκινικά κύτταρα με έναν ιό, σηκώνεται μια κόκκινη σημαία που επιτρέπει στο ανοσοποιητικό σύστημα να αναγνωρίσει τον καρκίνο και να του επιτεθεί, στέλνοντας όλον τον στρατό που έχει διαθέσιμο» εξήγησε ο Dr John Bell, μέλος της ερευνητικής ομάδας που υπογράφει τη μελέτη.

Σημαντικός παράγοντας για την επιτυχία της θεραπείας είναι ωστόσο η έγκαιρη διάγνωσή του, επεσήμαναν οι Καναδοί ερευνητές.

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only