Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

17 υποτιμημένα Ελληνικά νησιά



Αγνοούνται από τους tour operators και είναι υποτιμημένα στους ταξιδιωτικούς οδηγούς.Απομονωμένα και απομακρυσμένα, μερικές φορές ακόμη και παραμελημένα, ή ως επί το πλείστον, επισκιασμένα από τους παγκοσμίου φήμης γείτονές τους. Παρόλα αυτά αξίζουν την προσοχή μας για την παρθένα και μοναδική ομορφιά τους. Παρακάτω είναι δεκαεπτά, από τα περίπου 1400 νησιά που βρίσκονται στην Ελλάδα, εκ των οποίων μόνο τα 227 είναι κατοικημένα.
Amorgos
Ξεκινάμε από τις τις Κυκλάδες με την Αμοργό. 
Ένα όχι και τόσο μικρό νησί, αλλά χωρίς αεροδρόμιο και σε μεγάλη απόσταση από την Αθήνα. Επιπλέον, το πλοίο σταματάει σχεδόν σε κάθε λιμάνι που βρίσκεται στο δρόμο του, κάτι που αυξάνει τη διάρκεια του ταξιδιού και αποθαρρύνει τους ταξιδιώτες να επισκεφτούν το νησί.
shipwreck
Η Αμοργός έχει το δικό της ‘ναυάγιο’ στον κόλπο της, αν και δεν είναι τόσο γνωστό, όσο το πολυδιαφημισμένο ‘ναυάγιο΄της Ζακύνθου.
___
Hozoviotissa
Ενσωματωμένο σε ένα βράχο, το μοναστήρι της Χοζοβιώτισσας είναι πράγματι εντυπωσιακό.
___
Χοζοβιώτισσας
Το τοπίο μπροστά από το μοναστήρι με την εντυπωσιακή πανοραμική θέα πάνω από την πεντακάθαρη θάλασσα, επιβραβεύει τη μικρή κοινότητα των μοναχών.
_________________________________

 Η Ανάφη απέφυγε όλη την αίγλη και την φασαρία της γειτονικής της Σαντορίνης. Στη φωτογραφία φαίνεται το όρος Κάλαμος, ένα τεράστιος μονόλιθος βράχος που ξεχωρίζει στην ανατολική πλευρά αυτού του μικρού νησιού.
___
Ανάφη
Έχει λιγότερους από τριακόσιους κατοίκους. Για να φτάσει κάποιος στην Ανάφη από την Αθήνα, μπορεί να χρειαστεί  έως και δεκαέξι ώρες. Ψηλά τα χέρια, αυτό σημαίνει μοναξιά!

Παναγία
Η Χώρα στην Φολέγανδρο, είναι ένα πραγματικά όμορφο μέρος. Κουρνιάζει στην άκρη ενός απόκρημνου βράχου, έχει όμορφα δρομάκια με παραδοσιακά σπίτια, καθώς και αυτό το γραφικό  δρομάκι για την εκκλησία της Παναγίας.
___
Φολέγανδρος
Για πόσο καιρό ακόμα θα μπορεί η Φολέγανδρος να αντιστέκεται στην άφιξη του μαζικού τουρισμού; Μόλις πριν από λίγα χρόνια, δεν είχε ΑΤΜ, δεν υπήρχε η δυνατότητα ενοικίασης αυτοκινήτου, δεν υπήρχε νυχτερινή ζωή…
_________________________________
Σίφνος
Στη Σίφνο πλειοψηφούν ακόμα οι Έλληνες και όχι οι τουρίστες. Αλλά με τη διαρκή αύξηση του αριθμού των ξένων επισκεπτών, μάλλον δεν θα έπρεπε να ενταχθεί σε αυτή τη λίστα.
_________________________________
Κουφονήσι
Τα Άνω Κουφονήσια είναι ένα μικρό νησί πολύ κοντά στη Νάξο, με πληθυσμό περίπου 400 κατοίκων. Τα τελευταία χρόνια έγινε της ‘μοδας’ και τη θερινή περίοδο έχει πολύ κόσμο.
___
Κουφονήσι
Οπότε, η καλύτερη επιλογή είναι να επισκεφθείτε τα Κουφονήσια εκτός εποχής, να χαρείτε τις  άδειες παραλίες της, καθώς και αρκετά μέρη για κολύμβηση που μοιάζουν με  φυσικές πισίνες.
 ___
Κουφονήσια
Η παραλία Gala είναι ένα ‘θησαυρός’ που βρίσκεται στα Κουφονήσια. Η θάλασσα περνά κάτω από ένα ημικυκλικό βράχο, που βρίσκει καταφύγιο μια μικρή παραλία με δροσερή σκιά.
_________________________________
Θηρασιά
Η Θηρασία είναι ότι ήταν η Σαντορίνη  πριν από πολλά χρόνια. Στην πραγματικότητα, πριν πάρα πολλά χρόνια ήταν το ίδιο νησί, μέχρι που μια τεράστια ηφαιστειακή έκρηξη τα χώρισε, και θεωρείται ότι ξεκίνησε το τέλος του Μινωικού πολιτισμού.
_________________________________
Αστυπάλαια
Προχωρώντας ανατολικά προς τα Δωδεκάνησα, συναντάμε τα Αστυπάλαια και το επιβλητικό κάστρο που χτίστηκε για να αποκρούσει  τις επιδρομές των Οθωμανών.
_________________________________
Νίσυρος
Η θέα από την όμορφη πόλη-λιμάνι του Μανδρακίου στην Νίσυρο . Ωστόσο, το νησί έχει ακόμα περισσότερα να προσφέρει στους λιγοστούς επισκέπτες που αποτολμούν να πάνε εκεί.
___
ηφαίστειο
Η Νίσυρος είναι το νεώτερο από τα μεγάλα ηφαιστειακά κέντρα της Ελλάδας. Οι εκδρομείς μπορούν να δουν τον ατμό που που βγαίνει από τις ηφαιστειογενείς τρύπες.
___
Νίσυρος
Το θειικό κίτρινο κυριαρχεί, αλλά κυρίως στο εσωτερικό του κρατήρα μπορείτε να δείτε μερικά πολύχρωμα βράχια.
_________________________________
Πάτμος
Η ατμοσφαιρική Πάτμος, γνωστή  και ως το νησί της Αποκάλυψης. Το 14ο έτος της βασιλείας του Ρωμαίου Αυτοκράτορα Δομητιανού το 94 ή 95 μ.χ ο Ευαγγελιστής Ιωάννης εξόριζεται από την Έφεσο στη Πάτμο. Εκεί σύμφωνα με τη παράδοση σε μια σπηλιά που υπάρχει και σήμερα και ονομάζεται “Ιερόν σπήλαιον της Αποκαλύψεως” συνομιλεί με τον θεό και εκείνος του αποκαλύπτει το προφητικό βιβλίο της Αποκάλυψης που ο Ιωάννης καταγράφει με τη βοήθεια του μαθητή του Πρόχορου.
_________________________________
Σύμη
Η Σύμη είναι ένα από τα πιο κομψά λιμάνια σε όλη τη Μεσόγειο, με τα κτίριά της πλήρως ανακαινισμένα στα λαμπερά χρώματα του 19ου αιώνα.
___
Σύμη
Η Σύμη έχει παραμείνει άθικτη από τον τουρισμό, αποφεύγοντας τις σύγχρονες εξελίξεις και αναπαλαιώνοντας τα παλιά σπίτια.  Η δημοτικότητα της μεταξύ των τουριστών αυξάνεται ραγδαίως.
_________________________________
Μεγίστη
Το Καστελόριζο και οι νησίδες του είναι το ανατολικότερο ελληνικό έδαφος, ακριβώς μπροστά από τις τουρκικές ακτές, περίπου 80 μίλια μακριά από τη Ρόδο. Είναι τόσο απόμακρο που αισθάνεσαι σαν να είσαι εκτός χάρτη.
_________________________________
Κάρπαθος
Η Κάρπαθος , που βρίσκεται ανάμεσα στην Κρήτη και τη Ρόδο, δεν είναι τόσο μικρό νησί. Ήταν κυρίως μέρος για τους  μετανάστες. Βρίσκεται στη μέση του πουθενά, και είναι εντελώς ξεχασμένη από τον υπόλοιπο κόσμο. Τα καλά νέα είναι ότι οι παλιοί κάτοικοι της επιστρέφουν και  εργάζονται για να πάρει τα πάνω του αυτό το ξεχασμένο νησί.
___
Όλυμπος
Στην Κάρπαθο μπορούμε να βρούμε χωριά που έχουν εγκλωβιστεί στο χρόνο. Ο Όλυμπος, χτισμένος στην κορυφή ενός βουνού για να προστατεύεται από τους πειρατές, είναι ένα από τα κυριότερα σημεία του νησιού.
_________________________________
Παξοί
Πηγαίνοντας προς τα δυτικά, στο Ιόνιο πέλαγος, στο σαγηνευτικό γαλάζιο της θάλασσας αστράφτει το μικρό νησί των Παξών.
___
Παξοί
Το νησί των Παξών βρίσκεται στα νότια της Κέρκυρας, και παρόλο που είναι πολύ δημοφιλής προορισμός και προσελκύει ποιοτικό τουρισμό, εντούτοις δεν συμπεριλαμβάνεται στους προορισμούς για τα κρουαζιερόπλοια  που πλέουν στην περιοχή.
_________________________________
Αντίπαξοι
Στο ακόμη μικρότερο νησί των Αντίπαξων, με λιγότερο από εκατό κατοίκους, μπορείτε να θαυμάσετε το τοπίο αλλά και τις υπέροχες παραλίες.
_________________________________
Λευκάδα
Η Λευκάδα, επισκιάζεται από τους γείτονές της στο Ιόνιο και συνδέεται με τη στεριά μέσω μιας γέφυρας. Αυτό το νησί δεν βρίσκεται σε καμία κατάταξη, και μόλις κι μετά βίας συμπεριλαμβάνεται στα φυλλάδια. Αλλά ακόμα κι έτσι, είναι ένα από τα πιο όμορφα νησιά της περιοχής, και εξακολουθεί να έχει όμορφα απομακρυσμένα παραδοσιακά χωριά για να εξερευνήσετε.
___
Λευκάδα
Μια όμορφη εικόνα για καρτ-ποστάλ από τη Λευκάδα.
_________________________________
Χρυσή
Η νήσος Χρυσή ή Γαϊδουρονήσι  στα νότια της Κρήτης, είναι ένα ακατοίκητο νησί το οποίο έχει μόνο μια ταβέρνα, και όλοι οι επισκέπτες πρέπει να φύγουν με το σκάφος στο τέλος της ημέρας.
_________________________________
Γαύδος
Η Γαύδοςτο νοτιότερο άκρο της Ευρώπης, είναι το ιδανικό μέρος εάν θέλετε να νιώσετε σαν Ροβινσώνας Κρούσος. Μόνο εκατό κάτοικοι μένουν σ’ αυτό το πραγματικά απομονωμένο μέρος.
___
Γαύδος
Δεν θέλουμε να σας δώσουμε ιδέες, αλλά η Γαύδος είναι επιπλέον μια καλή κρυψώνα, αν θέλετε να ξεφύγετε  από τον τραπεζίτη σας ή την εφορία.
Ελληνικά Νησιά___

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only