Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Τι αποκαλύπτει ένα σπάνιο «εγχειρίδιο» για το σεξ από το 1720«Εγχειρίδιο για το σεξ» ηλικίας 300 ετών δίνει τις πιο αλλόκοτες συμβουλές και αποκαλύπτει τις περίεργες πεποιθήσεις του 17ου αιώνα. 
Ένα σπάνιο «εγχειρίδιο» για το σεξ από το 1720 αποκαλύπτει τις περίεργες για τα σημερινά δεδομένα πεποιθήσεις των ανθρώπων γύρω από το θέμα κατά την Γεωργιανή Εποχή. Το εγχειρίδιο περιήλθε πρόσφατα στην κατοχή ενός οίκου δημοπρασιών και ο πλειστηριασμός του αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Το εγχειρίδιο φέρει τον τίτλο «Aristotle’s Masterpiece Completed In Two Parts, The First Containing the Secrets of Generation» και αρχικά δημοσιεύτηκε το 1684 αλλά το περιεχόμενο του, με μια σειρά από «σεξουαλικά μυστικά» είχε θεωρηθεί σκανδαλώδες και είχε απαγορευθεί να αναπαραχθεί και να δημοσιευθεί μέχρι και την δεκαετία του 1960. Σήμερα βέβαια κυκλοφορεί κανονικά.
Το ηλικίας σχεδόν 300 ετών βιβλίο, ρίχνει φως στις απόψεις των Άγγλων την συγκεκριμένη χρονική περίοδο κατά την οποία ακόμη οι γυναίκες οδηγούνταν στην πυρά με την κατηγορία της εξάσκησης μαύρη μαγείας.
Τα θέματα στα οποία αναφέρεται είναι πολλά. Για παράδειγμα περιλαμβάνει μια σειρά από περίεργες συμβουλές που υποτίθεται θα βοηθούσαν τις γυναίκες ώστε να μην φέρουν στη ζωή ένα μωρό που θα είχε «τριχωτό χείλος, στραβό σώμα ή πρησμένο χείλος». Συμβουλεύει επίσης τους άνδρες να τρώνε κρέας, κοτσύφια και σπουργίτια πριν την σεξουαλική πράξη «για να έχουν άφθονο σπόρο [σπέρμα]».
Στο ίδιο εγχειρίδιο, οι γυναίκες απεικονίζονται ως πιο αδύναμες να αντισταθούν στις σεξουαλικές τους ορέξεις ενώ τις συμβουλεύουν να ξαπλώνουν στο κρεββάτι σε πλάγια στάση από την αριστερή τους πλευρά εάν ήθελαν να αποκτήσουν αγόρι και από την δεξιά εάν επιθυμούσαν να κάνουν κορίτσι.
Επίσης υπάρχουν αναφορές που παρουσιάζουν τον άνδρα ως ένα «θαύμα του κόσμου μπροστά στο οποίο όλα τα πράγματα είναι υποδεέστερα» ενώ ο σπόρος του πρέπει να θεωρείται ως «θεϊκό δώρο πλούσιο σε ζωτικό πνεύμα».
«Η πρώτη έκδοση αυτού του βιβλίου δημοσιεύθηκε το 1684 και σύντομα απαγορεύτηκε η επανέκδοση του μέχρι τη δεκαετία του 1960. Υπήρχαν πολλοί λόγοι για αυτό. Παραδείγματος χάριν, περιλαμβάνει απεικονίσεις ξυλογραφίας στις οποίας βλέπουμε “τέρατα” τα οποία “γεννιούνται μετά από την αφύσικη συνεύρεση γυναικών με Κτήνη” με χαρακτηριστικό παράδειγμα την απεικόνιση μιας γυναίκας με έναν σκύλο. Υπάρχουν αρκετές απεικονίσεις πλασμάτων που μοιάζουν με κτήνη, συμπεριλαμβανομένου ενός ανθρώπου που αγκαλιάζει την ουρά σκύλου και ενός τέρατος που γεννήθηκε στη Ραβέννα της Ιταλίας το 1512. Σχολιάζεται δε πως αυτό ήταν το αποτέλεσμα μιας “μιαρής και διεφθαρμένης τρυφερότητας”. Πρέπει όμως να έχουμε κατά νου ότι αυτό το βιβλίο γράφτηκε όταν οι άνθρωποι εξακολουθούσαν να καίγονται στην πυρά για μαγεία κατά την Γεωργιανή Εποχή», λέει ο Jim Spencer, εκτιμητής βιβλίων και χειρογράφων για το Hanson’s Auctioneers.
Επίσης στο βιβλίο, όπως λέει, υποστηρίζεται πως είναι η φαντασία των γονιών αυτή που προσδίδει στα παιδιά που αποκτούν συγκεκριμένα φυσικά χαρακτηριστικά.
Μάλιστα υποστηρίζεται πως εάν μια γυναίκα κοιτούσε ένα παιδί που παρουσιάζει σωματικές δυσμορφίες «η δύναμη της φαντασίας θα μπορούσε να “παράξει” ένα παιδί με τριχωτό χείλος, στραβό σώμα ή πρησμένο χείλος».
Οι γυναίκες επίσης μάλιστα ενθαρρύνονταν κατά τη διάρκεια του σεξ «να κοιτούν σταθερά τον άνδρα και να εστιάζουν την σκέψη τους σε αυτόν» και έτσι το παιδί που θα γεννιόταν θα είχε τα φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά του πατέρα.
Στο εγχειρίδιο υπάρχουν επίσης πολλές αναφορές στη θρησκεία, την μαγεία, στην αστρολογία αλλά και παραδείγματα συζύγων του παρελθόντος αλλά και κάποιες ρομαντικές αναφορές.
Συγκεκριμένα αναφέρει: «Χωρίς αμφιβολία, η ένωση των καρδιών με τα ιερά δεσμά του γάμου, είναι σε κάθε περίπτωση η πιο ευτυχής γιατί τότε ο άνθρωπος αποκτά έναν δεύτερο εαυτό στον οποίο μπορεί να αποκαλύψει τις σκέψεις του».
Παρέχει επίσης συμβουλές και στα δύο φύλα για την «πράξη της συνουσίας»:
«Συμβουλεύω, προτού αρχίσουν τις συζυγικές αγκαλιές να αναζωογονήσουν τις αμοιβαίες επιθυμίες τους και να κάνουν τις φλόγες τους να καίγονται με μια πιο έντονη ζέση, με όλους εκείνους τους τρόπους που η αγάπη μπορεί να μας διδάξει καλύτερα απ′ ό,τι εγώ μπορώ να γράψω. Και όταν έχουν κάνει ό,τι μπορεί να απαιτεί η φύση, ο άνδρας θα πρέπει φροντίζει να μην αποχωρίζεται από την αγκαλιά της γυναίκας του πολύ γρήγορα. Οι ενδείξεις ότι οι κορασίδες είναι έτοιμες για γάμο αποκαλύπτονται με διάφορα συμπτώματα με το που φτάσουν στην εφηβεία (που είναι περίπου στο 14ο με 15ο έτος της ηλικίας τους), όταν οι φυσικοί εξαγνισμοί αρχίζουν να κυλούν, και το αίμα που πλέον δεν χρησιμοποιείται για να βοηθήσει την ανάπτυξη του σώματός τους, πυροδοτεί το μυαλό τους σε ορμές (σεξουαλική απόλαυση). Εξωτερικοί παράγοντες μπορεί επίσης να τις ερεθίσουν γιατί το πνεύμα τους είναι ζωηρό και φλογερό όταν φθάνουν σε αυτή την ηλικία ενώ εάν τρώνε σκληρά, λιπαρά πράγματα και μπαχαρικά, το σώμα τους θερμαίνεται όλο και περισσότερο. Οπότε και η επιθυμία τους για αγκαλιές είναι πολύ μεγάλη».
Το εγχειρίδιο θα δημοπρατηθεί στις 27 Μαρτίου.

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only