Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

H πολυτάραχη ζωή του Στίβεν Χόκινγκ - Γάμοι, απιστίες και παιδιά


Ο Στίβεν Χόκινγκ όπως και οι Άλμπερτ Άινσταιν καιΈρβιν Σρόντιγκερ, είχε και αυτός την κατάρα των μεγάλων επιστημόνων: Μια πολυτάραχη προσωπική ζωή!
Δύο γάμοι, δύο χωρισμοί και τρία παιδιά δεν είναι λίγα, αν σκεφτεί κανείς πως ο διάσημος αστροφυσικός περνούσε την μέρα του δουλεύοντας τόσο πολύ που κοιμόνταν ελάχιστα και το κυριότερο αντιμετώπιζε σοβαρά κινητικά προβλήματα.
Πολλοί αναρωτιούνται αν ήταν υγιής τι περισσότερο θα είχε κάνει.
Βέβαια δεν ήταν κρυφό πως οι γυναίκες που πέρασαν από την ζωή του Χόκινγκ ήταν «οπλισμένες» με τεράστια υπομονή, επιμονή και κατανόηση.
Ο πρώτος γάμος με την Τζέιν Γουάιλντ
Η πρώτη του γυναίκα ήταν η Τζέιν Γουάιλντ, η οποία τον γνώρισε ακριβώς την  περίοδο που ο Χόκιγνκ έμαθε ότι πάσχει από Αμυοτροφική Πλάγια Σκλήρυνση και παρατηρούσε τα άκρα του να παραλύουν και να δυσκολεύεται σε κίνηση και ομιλία.
Ο Στίβεν Χόκιγνκ και η Τζέιν Γουάιλντ παντρεύτηκαν το 1965, ενώ για την ακρίβεια η σχέση τους ξεκίνησε, αφού ο ίδιος ήξερε πως πάσχει από την ασθένεια και κράτησε για τριάντα ολόκληρα χρόνια.
Η ζωή τους ως παντρεμένοι τα πρώτα χρόνια ήταν μοιρασμένη ανάμεσα σε Βρετανία και Αμερική, καθώς το ζευγάρι έμενε στο Λονδίνο, όπου η Τζέιν σπούδαζε ακόμη και όποτε είχε ευκαιρία ταξίδευε μαζί του στην Αμερική σε συνέδρια.
Δύο χρόνια μετά (το 1967) ήρθε στην ζωή τους ο πρώτος τους γιος, ο Ρόμπερτ, την περίοδο μάλιστα που ο Χόκιγνκ ολοκλήρωνε την διατριβή του σχετικά με την «ο κόσμος μπορεί να ξεκίνησε ως μοναδικότητα».
Η Τζέιν πέρασε τα επόμενα χρόνια κοντά στον σύζυγό της βοηθώντας τον τόσο με την δουλειά του, όσο και με τα προβλήματα που αντιμετώπιζε καθημερινά.
Το 1970 ήρθε στον κόσμο η μοναχοκόρη τους, Λούσι Χόκινγκ και εννιά χρόνια μετά γεννήθηκε ο μικρότερος γιος του, Τίμοθι.
Η κρυφή έλξη της Τζέιν με άλλον
Ωστόσο ο γάμος του, όσο κι αν προσπαθούσαν να τον κρατήσουν ακέραιο, δεν άντεξε στον χρόνο. Κομβικό ρόλο σε αυτό ίσως και να έπαιξε η σχέση της Τζέιν με τον μουσικό Τζόναθαν Τζόουνς, ο οποίος βρισκόταν πολύ κοντά στην οικογένεια, βοηθώντας κυρίως την Τζέιν με τις απαιτήσεις της καθημερινότητας της και τα παιδιά της.
Ο Τζόναθαν από τον χρόνο που γεννήθηκε ο Τίμοθι άρχισε να μένει στο σπίτι της οικογένειας, ενώ η αγάπη του για την θρησκεία ήταν το πρώτο πράγμα που τον έφερε κοντά με την Τζέιν.
Βέβαια σύμφωνα με πληροφορίες, η σχέση τους έμεινε πλατωνική για χάρη της οικογένειας, αλλά στην βιογραφία του ο Χόκινγκ αναφέρει πως η κοντινή σχέση που είχε ο μουσικός με την γυναίκα του τον ενοχλούσε, όπως επίσης τον ενοχλούσε το γεγονός πως ο μουσικός είχε αναλάβει τόσα πολλά καθήκοντα, που είχε σχεδόν τον ρόλο του συζύγου στην οικογένεια.
Με μία από τις νοσοκόμες του
Εκείνη την περίοδο, ο Χόκινγκ αρρώστησε τόσο βαριά, που μάλιστα η Τζέιν ρωτήθηκε αν επιθυμούσε να τερματιστεί η υποστήριξη που τον κρατούσε στην ζωή. Η ίδια αρνήθηκε αλλά η συνέπεια ήταν μία τραχειοτομή, που θα απαιτούσε την εικοσιτετράωρη νοσηλευτική φροντίδα και θα τον ανάγκαζε να μην μπορεί να μιλήσει καθόλου.
Μία από τις νοσοκόμες που θα τον φρόντιζαν κάθε μέρα ήταν η Ελαίνε Μέισον, η οποία έμελλε να γίνει και η επόμενη γυναίκα του.
Δεύτερος γάμος με την νοσοκόμα του
Η Μέισον τον «έκανε» το 1990 να εγκαταλείψει το σπίτι του και την οικογένειά του και να ζήσει μαζί της.
Η ίδια ωστόσο δεν μπορούσε να τα βγάλει πέρα με τις τόσες νοσοκόμες και τους γιατρούς που ήταν καθημερινά στο σπίτι τους, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να νιώσει οικογενειακή θαλπωρή.
Οι ισχυρισμοί περί κακοποίησης του Χόκινγκ από την γυναίκα του και η αστυνομική έρευνα
Μετά από 7 χρόνια γάμου το περιοδικό Vanity Fair δημοσίευσε ένα σοκαριστικό άρθρο το οποίο μέσα στις άκρες έλεγε πως ο διάσημος επιστήμονας κακοποιούνταν από την σύζυγό του.
Άρθρα που διερευνούσαν αυτή την πληροφορία είχαν κυκλοφορήσει εκείνη την εποχή μάλιστα και από την Times και την Telegraph, με αποτέλεσμα η βρετανική αστυνομία να διεξάγει έρευνα.
Η υπόθεση έκλεισε χωρίς πόρισμα εναντίον της συζύγου του, καθώς δεν υπήρχαν αρκετά στοιχεία.
Τις αποκαλύψεις για της υγεία του Χόκινγκ έκανε μετά η ίδια του η κόρη Λούσι, η οποία παραδέχτηκε πως ήταν εκείνη που φώναξε την αστυνομία για να ερευνηθεί ο τρόπος με τον οποίο η μητριά της φερόταν στον πατέρα της.
Κάποιοι ανεξήγητοι τραυματισμοί, μώλωπες και εκδορές στο σώμα του ήταν και ο λόγος που είχε θορυβηθεί τότε ο βρετανικός τύπος.
Από την πλευρά του ο Στίβεν Χόκινγκ δεν παραδέχτηκε ποτέ πως έπεσε θύμα κακοποίησης από την γυναίκα του, ενώ και από την πλευρά του η κόρη του ανέφερε πως ο πατέρας της δεν της είχε παραδεχθεί κάτι τέτοιο.
Το θέμα είχε πάρει πολλές μεγάλες διαστάσεις με μετέπειτα πολλές νοσοκόμες να περιγράφουν με τα χειρότερα λόγια την δεύτερη σύζυγο του Χόκινγκ και να υπονοούν πως την είχαν ικανή για να κακοποιεί τον αστροφυσικό.
Οι ισχυρισμοί έδιναν και έπαιρναν κατά της Μέισον για την οποία είχαν γραφτεί τα πάντα. Ότι του προκάλεσε κάταγμα στον καρπό, ότι του είχε σπάσει το χέρι χτυπώντας το στο αναπηρικό του καρότσι, ότι του έκοψε το μάγουλο με ένα ξυράφι, ότι τον άφησε μόνο του στον κήπο μία μέρα με καύσωνα, με αποτέλεσμα να υποστεί θερμοπληξία και σοβαρό έγκαυμα από τον ήλιο, κ.α.
Εν τέλει ο Χόκινγκ δεν παραδέχτηκε ποτέ όλα τα παραπάνω και γενικά πως η γυναίκα του είχε κακή συμπεριφορά απέναντί του, παρ΄όλο που πολλά δημοσιεύματα ανέφεραν πως η περηφάνια του δεν θα του επέτρεπαν ποτέ να παραδεχτεί πως κακοποιούνταν.
Ο χωρισμός και η επανασύνδεση με την πρώην
Εν τέλει, ο γάμος τους κράτησε περίπου 10 χρόνια, καθώς το 2006 χώρισαν, με αποτέλεσμα ο Χόκινγκ να αποκτήσει ξανά στενότερες σχέσεις και με τα παιδιά του και με την πρώτη του γυναίκα την Τζέιν και με τα εγγόνια του.
Ήταν σύμφωνα με τον ίδιο μία από τις ευτυχέστερες στιγμές της ζωής του.
Να σημειωθεί πως λέγεται πως πριν ο Χόκινγκ επανασυνδεθεί με την Τζέιν είχε γνωρίσει μία επιστήμονα, φυσικομαθηματικό, την οποία είχε αρχίσει να θαυμάζει για την εξυπνάδα της και τον τρόπο σκέψης της.
Λέγεται, λοιπόν, πως η επανασύνδεση με την Τζέιν έγινε χωρίς ο διάσημος επιστήμονας να κόψει επαφές με την φυσικομαθηματικό, έχοντας έτσι μία πιο «ανοιχτή» σχέση με τις δύο γυναίκες.
Η σημερινή ανακοίνωση των παιδιών του για τον θάνατό του Χόκινγκ
Όσον αφορά τα παιδιά του, αυτά προέβησαν σήμερα σε μία ανακοίνωση για τον χαμό του πατέρα τους, στην οποία αναφέρουν πόσο πολύ λυπούνται για τον χαμό τους.
«Είμαστε βαθιά λυπημένοι που ο αγαπημένος μας πατέρας πέθανε σήμερα. Ήταν ένας σπουδαίος επιστήμονας και ένας εξαιρετικός άνθρωπος του οποίου η δουλειά και η κληρονομιά θα ζουν για πολλά χρόνια», ανέφερε η δήλωση. «Το θάρρος του και η εμμονή του σε συνδυασμό με τη λαμπρότητα και το χιούμορ του ενέπνευσαν πολλούς ανθρώπους ανά τον κόσμο».
Με την κόρη του Λούσι
Κάποτε είπε:«Δεν θα ήταν και πολύ σπουδαίο αυτό το σύμπαν, αν δεν ήταν το σπίτι των ανθρώπων που αγαπάς»...Θα μας λείψει για πάντα. ΠΗΓΗ pronews

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only