Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Ναύπλιο : Ένας συναρπαστικός περίπατος στον γύρο της Αρβανιτιάς

Το Ναύπλιο είναι αγαπημένος προορισμός όλων των εποχών και γοητεύει τους επισκέπτες με την ξεχωριστή ατμόσφαιρά του, την παλιά συνοικία, που πεζοδρομημένη προσκαλεί τους περιπατητές να τη γνωρίσουν, και τα πασίγνωστα «ορόσημά» του, όπως το Παλαμήδι και το Μπούρτζι.



Ένας αγαπημένος περίπατος των επισκεπτών της πόλης αλλά και των ντόπιων είναι ο λεγόμενος γύρος της Αρβανιτιάς, που οδηγεί τους περιπατητές από την άκρη του λιμανιού στην πλατεία Αρβανιτιάς, δίπλα στην ομώνυμη παραλία.

Η απόσταση δεν είναι μεγάλη, μόλις ένα χιλιόμετρο. Είναι όμως απολαυστική και συναρπαστική. Ο δρόμος είναι πλακόστρωτος και έχει από τη μία πλευρά την επιβλητική Ακροναυπλία και από την άλλη τα νερά του Αργολικού Κόλπου. Μία ανάσα από το κέντρο της πόλης η βουή της εξαφανίζεται και το μόνο που ακούει κανείς είναι το κύμα που σκάει από κάτω.

Σχεδόν στο μέσο της διαδρομής, τα σκαλάκια οδηγούν στο όμορφο εκκλησάκι της Παναγίας της Σπηλιάς- Santa Maria della Grotta, που είναι αυτό που λέει το όνομά του. Χτισμένο μέσα στους βράχους της Ακροναυπλίας, προσφέρει εξαιρετική θέα.
Ο περίπατος αυτός είναι πολύ ευχάριστος οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, αν και όποιος έχει κάνει τον γύρο της Αρβανιτιάς την ώρα που ο ήλιος δύει, έχουν να θυμούνται να χρώματα του ουρανού και το καθρέφτισμά τους στη θάλασσα.






















Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only