Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Γιάννης Λάτσιος & Αnt1: 20 μέρες μετά το «διαζύγιο» ανασυντάσσουν τις δυνάμεις τους


Έχει χαρακτηριστεί ένας από τους ισχυρούς ανθρώπους της ελληνικής τηλεόρασης, καθώς με τις ιδέες και τα εγχειρήματά του κατάφερε να εξελίξει και να πάει ένα βήμα παρακάτω τη μικρή οθόνη, για τα εγχώρια δεδομένα. Ο Γιάννης Λάτσιος, που πρόσφατα αποχώρησε από το κανάλι του Αμαρουσίου, κλείνοντας έναν σύντομο -αυτή τη φορά- κύκλο συνεργασίας, φαίνεται ότι ανασυντάσσει τις δυνάμεις του και σκέφτεται τα επόμενα επαγγελματικά του σχέδια, που σίγουρα δεν θα αποφασίσει από τη μία στιγμή στην άλλη.

Άλλωστε, και στο παρελθόν, έχει αποδείξει ότι προτιμά να παίρνει το χρόνο του, να αφήνει την έντονη φημολογία να καταλαγιάζει και μετέπειτα να ρίχνει τη «βόμβα» του. Ο «διευθυντής της καρδιάς» των περισσότερων τηλεαστέρων, όπως τον έχουν αποκαλέσει πολλοί, από την 29η Μαρτίου όπου και ανακοινώθηκε η αποχώρησή του από το κανάλι του Αμαρουσίου, επέλεξε να μην προβεί σε δηλώσεις, να μην γράψει κάτι αινιγματικό στο προφίλ του στα social media, αλλά να ξεκουραστεί με δικούς του ανθρώπους και να δει ποιο θα είναι το επόμενό του βήμα. 

Το συναινετικό του διαζύγιο με τον Ant1, άλλωστε, που προέκυψε όχι μόνο λόγω των μη επιτυχημένων επιλογών στο πρόγραμμα και των χαμηλών πτήσεων στους πίνακες της Nielsen, αλλά κυρίως λόγω της διαφορετικής θέσης και άποψης που είχε για τη διαχείριση του budget και των σκέψεων για μειώσεις μισθών, τον φόρτισαν έντονα.

Χωρίς να έχει μετανιώσει στιγμή για τις επιλογές που έκανε, καθώς είχε πιστέψει και είχε σχεδιάσει το πολλά υποσχόμενα πρότζεκτ «Nomads», την αναδιαμόρφωση της late night ζώνης του καναλιού, την μετακίνηση του δελτίου ειδήσεων στις 20.00, αντί στις 19.00, αλλά και τα τηλεπαιχνίδια-σειρές που βγήκαν στον αέρα, ο ίδιος σύντομα θα κληθεί να αποφασίσει για το τι θα κάνει από εδώ και στο εξής. Για το αν δηλαδή θα απέχει τη νέα σεζόν από την τηλεοπτική πραγματικότητα ή θα ενταχθεί στο δυναμικό κάποιου άλλου σταθμού.






Οι πρώτες πληροφορίες, θέλουν δύο καναλάρχες να βλέπουν με πολύ καλό μάτι και να εξετάζουν την πρόταση που θα κάνουν στον προαναφερθέντα, πιστεύοντας στις δυνάμεις και την πολυετή του εμπειρία. Ο ίδιος αποτελεί έναν από τους ανθρώπους, εξάλλου, που έχει αφήσει το στίγμα του όχι μόνο στον Ant1, αλλά και στο Mega και στον Alpha, ενώ διατηρεί εξαιρετικά καλές σχέσεις με τους περισσότερους «ισχυρούς» των media.
Έχει εισάγει, επίσης, στην ελληνική τηλεοπτική πραγματικότητα φορμάτ που σάρωσαν και άλλαξαν τα δεδομένα στον τρόπο που βλέπουμε την τηλεόραση, όπως το «Dancing with the stars», το «Κους Κους το μεσημέρι», μία από τις πιο επιτυχημένες μεσημεριανές εκπομπές με κεντρικά πρόσωπα άφθαρτους παρουσιαστές τότε όπως η Κατερίνα Καραβάτου, τις «Αποδείξεις» του Νίκου Ευαγγελάτου, αλλά και τους «Α.Μ.Α.Ν» μία από τις κορυφαίες σατιρικές εκπομπές ακόμη και σήμερα.

Η κατάσταση στον Ant1 μετά την αποχώρηση Λάτσιου
Ο Γιάννης Λάτσιος μπορεί να αποτελεί παρελθόν, πλέον, για το κανάλι του Αμαρουσίου, όμως, τα στελέχη του σταθμού και ο Τζώρτζης Ποφάντης, ο άνθρωπος που αντικατέστησε τον πρώτο, προσπαθούν να συνεχίσουν τη ροή του προγράμματος, ενισχύοντας το τελευταίο. Έτσι, μετά την πρεμιέρα των «Δέκα Μικρών Μήτσων», στις 10 Μαΐου θα βγει στον αέρα το φιλόδοξο τηλεπαιχνίδι «Wall» με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου, ενώ θα ακολουθήσει και το «Game of love» με τον Χάρη Χριστόπουλο.

Στον πάγο, για τη φετινή τουλάχιστον χρονιά, μπήκε το «Βρες το ταίρι σου» με τη Νικολέττα Ράλλη, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει το καλοκαίρι, όπου μετά το τέλος της σεζόν, τα στελέχη θα κληθούν να πάρουν σημαντικές αποφάσεις για το τι μέλλει γενέσθαι με παρουσιαστές, προγράμματα, μισθούς και διαχείριση budget.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το κομμάτι των μειώσεων των μισθών σε παρουσιαστές είναι ένα σενάριο που ακόμη πρωταγωνιστεί στα γραφεία του καναλιού, με τις τελικές αποφάσεις, όμως, να φαίνεται ότι θα ληφθούν μετά το τέλος αυτής της χρονιάς. Οι συζητήσεις για τη νέα σεζόν φαίνεται ότι θα είναι σκληρές, καθώς ο στόχος είναι ένας και μοναδικός: Ο Ant1 να επιστρέψει και πάλι στον πρωταθλητισμό, που τόσα χρόνια είχε συνηθίσει να κάνει.












Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only