Σάββατο 14 Απριλίου 2018

Ένας ακόμη άθικτος τάφος ανακαλύφθηκε στην Τυρρηνική (Ετρουσκική ) πόλη Vulci

Μια νέα εκστρατεία ανασκαφής από τους αρχαιολόγους του Fondazione Vulci όπου έχουν ανακαλύψει έναν ετρουσκικό (Τυρρηνικό) τάφο που χρονολογείται από τα τέλη του έβδομου αιώνα π.Χ. δηλαδή από την επαφή τους με τον νεώτερο Ελληνικό αποικισμό, αν και Έλληνες στις περιοχές αυτές υπήρξαν τουλάχιστον από την Κρητομινωϊκή εποχή .




Ο τάφος βρίσκεται στην περιοχή Poggetto Mengarelli, όπου βρέθηκαν πενήντα τέσσερις ταφές, μερικές από τις οποίες είχαν λεηλατηθεί στο παρελθόν.



Ο τάφος άνοιξε στις 11 Νοεμβρίου στο Vulci από την επιστημονική διευθύντρια του Αρχαιολογικού Πάρκου, Carlo Casi, με την παρουσία του Εφόρου Alfonsina Russo, ο εκπρόσωπος του Δήμου, Ρίτα Goddi, και ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Vulci, Carmelo Μεσίνα.

Ο άθικτος τάφος, ο οποίος περιείχε δέκα κεραμικά αγγεία, βρισκόταν κοντά σε ένα γειτονικό τάφο που περιείχε δώδεκα πλούσια διακοσμημένα κεραμικά αγγεία, μια φούντα χάλκινου δράκου και ένα σφυρήλατο σίδερο, που πιστεύεται ότι ανήκε σε πολεμιστή.

Αυτό είναι ένα ξεκίνημα για την σημαντική επανέναρξη των αρχαιολογικών ανασκαφών στην ετρουσκική  (Τυρρηνική ) πόλη», δήλωσε ο Russo, «με τη συμμετοχή της Επίβλεψη, του Δήμου, το Ίδρυμα Vulci καθώς και ιταλικά και ξένα πανεπιστήμια. Εκφράζεται η ελπίδα ότι Vulci μπορεί τελικά να γίνει ένα υπαίθριο ερευνητικό εργαστήριο. "



Ελληνικά σχήματα αγγείων από την ανασκαφή στον Τυρρηνικό τάφο












Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only