Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Ιάπωνες έσφαξαν 120 έγκυες φάλαινες και είπαν ότι το έκαναν για λόγους «επιστημονικής έρευνας»


Πάνω από 120 έγκυες φάλαινες σκοτώθηκαν πέρυσι κατά τη διάρκεια του ετήσιου κυνηγιού των θηλαστικών που εξαπολύουν οι Ιάπωνες για «ερευνητικούς και επιστημονικούς λόγους» με βάση την έκθεση της Διεθνούς Επιτροπής Φαλαινοθηρίας.

Στις 12 εβδομάδες που διαρκεί το κυνήγι φαλαινών των Ιαπώνων σκοτώθηκαν 333 θηλαστικά, εκ των οποίων τα 181 ήταν θηλυκά. Τα στοιχεία δείχνουν ότι από τις 181 νεκρές φάλαινες minke οι 122 ήταν έγκυες. Το κυνήγι των 12 εβδομάδων στη θάλασσα της Ανταρκτικής έγινε με άδεια την οποία εξασφάλισαν οι Ιάπωνες φαλαινοθήρες. Παρέκαμψαν τη διεθνή νομοθεσία και πήραν το πράσινο φως για τη θανάτωση συνολικά 333 φαλαινών για χάρη «επιστημονικής έρευνας του είδους»


«Η θανάτωση 122 εγκύων φαλαινών είναι ένα σοκαριστικό στατιστικό στοιχείο και μια θλιβερή απόδειξη της βαρβαρότητας του κυνηγιού των θηλαστικών από την Ιαπωνία», δήλωσε η επικεφαλής της οργάνωσης Humane Society International, Αλεξία Ουελμπιλάβ. «Είναι μια επιπλέον απόδειξη, σε περίπτωση που χρειαστεί, των βίαιων και αχρείαστων αποστολών για τις φάλαινες. Εξάλλου υπάρχουν έρευνες για τα θηλαστικά που δεν καταφεύγουν στη χρήση βίας και είναι απολύτως ικανοποιητικές», συμπλήρωσε.


Το 2014 το Διεθνές Δικαστήριο εξέδωσε απόφαση υπέρ της προσωρινής παύσης της ετήσιας σφαγής φαλαινών στον Νότιο Ωκεανό. Οι δικαστές διαπίστωσαν ότι το πρόγραμμα Jarpa ΙΙ των Ιαπώνων δεν ήταν για επιστημονικούς λόγους. Δύο χρόνια μετά η Ιαπωνία άρχισε να κυνηγά τις φάλαινες με τη δέσμευση ότι θα μειώσει τα ποσοστά των θηραμάτων.













Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only