Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Ο ελληνικός καφές αυξάνει την διάρκεια ζωής, λέει νέα έρευνα


Νεότερα δεδομένα ερευνητών από την Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών έχουν ανακαλύψει πως ο ελληνικός καφές μπορεί να βοηθήσει στην μακροζωία.

Είναι πάντοτε συναρπαστικό όταν μια καινούργια έρευνα ανακαλύπτει πως ένα από τα αγαπημένα ροφήματα, όπως ο ελληνικός καφές προσφέρει μια πληθώρα πλεονεκτημάτων για την υγεία.

Οι επιστήμονες, προχώρησαν στην συγκεκριμένη ανακάλυψη, το χρονικό διάστημα κατά το οποίο διερευνούσαν το γιατί οι κάτοικοι από το ελληνικό νησί της Ικαρίας ζουν πιο πολύ από οποιονδήποτε άλλον στον πλανήτη. Το γεγονός λοιπόν είναι εντυπωσιακό, αφού στην Ικαρία οι άνθρωποι ζουν παραπάνω από την ηλικία των 90.

Έπειτα από τον έλεγχο άλλων παραγόντων, οι ερευνητές ανακάλυψαν πως ένα πράγμα το οποίο διαφοροποιεί τους Ικαριώτες είναι η συνήθειά τους να πίνουν καθημερινά ελληνικό καφέ. Το 87% των συμμετεχόντων στη μελέτη – έπιναν καθημερινά ελληνικό καφέ και μάλιστα κατανάλωναν 3-4 φλιτζάνια την ημέρα. Το προνόμιο της μακροζωίας όμως, δε διαπιστώθηκε στα άτομα που έπιναν άλλους τύπους καφέ.

Ο ελληνικός καφές, όπως φαίνεται, βελτιώνει την ενδοθηλιακή λειτουργία, με βάση τους ερευνητές. Τα ενδοθηλιακά κύτταρα περνούν στο εσωτερικό των αιμοφόρων αγγείων και βοηθούν στον έλεγχο της φλεγμονής, της πίεσης του αίματος, της πήξης και της μεταφοράς των υλικών και των λευκών αιμοσφαιρίων μέσα και έξω από το σύστημα. τα άτομα τα οποία έπιναν ελληνικό καφέ είχαν καλύτερη ενδοθηλιακή λειτουργία από ό, τι τα άλλα, και το ίδιο φάνηκε να ίσχυε ακόμα και ανάμεσα σε άτομα τα οποία είχαν υψηλή αρτηριακή πίεση.

Ο βραστός ελληνικού τύπου καφές, που είναι πλούσιος σε πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικά και περιέχει μόνο μια μέτρια ποσότητα καφεΐνης, φαίνεται να έχει οφέλη σε σύγκριση με άλλα ροφήματα καφέ. Η έρευνα δεν αφορά την σύγκριση των θρεπτικών ουσιών του ελληνικού καφέ σε σχέση με άλλα ροφήματα καφέ , αλλά ίσως ο βρασμός του να ενισχύει την λειτουργία και τη δραστικότητα αυτών των αντιοξειδωτικών πολυφαινολών.


Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only